دکتر قاسم اویس روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت کرونایی مازندران نسبتا مناسب است ، افزود : طی هفته گذشته خوشبختانه تعداد مراجعین سرپایی ، تعداد بیماران بستری و همچنین تعداد افراد فوت شده بر اثر بیماری کرونا کاهش یافته است ، ولی با این وجود ، وضعیت کرونایی استان پایدار نیست و با توجه به شکنندگی وضعیت کرونایی باید انتظار اوج گیری مجدد ویروس را داشت.
وی ادامه داد : متاسفانه با مشاهده روند نزولی شیوع کرونا در استان ، مردم از پروتکل های بهداشتی فاصله می گیرند و این عادی انگاری مجددا سبب سیر صعودی کرونا می شود.
این مسئول برگزارینشست های انتخاباتی بدون توجه به پروتکل های بهداشتی را یکی از دغدغه های فعلی کادر درمان در مازندران دانست و گفت : تجمعات انتخاباتی و برگزاری نشست در این دوران از نظر شیوع کرونا نگران کننده است .
دکتر اویس عمده نگرانی فعلی کادر درمان را تجمعات انتخاباتی دانست و افزود : خوشبختانه تبلیغات ریاست جمهوری تحت نظارت بیشتری است و علنی تر برگزار می شود و به همین دلیل هم در ستاد ها و تجمعات پروتکل های بهداشتی رعایت می شود.
وی با بیان اینکه انتخابات شوراهای شهر و روستا سبب ایجاد تجمع در خانه ها و فضاهای سر بسته شده است ، گفت : نشست های انتخاباتی شوراها که به صورت طایفه ای و محلی در منازل شهری و روستایی در خانه ها برگزار می شود بسیار نگران کننده است و می تواند به محلی برای شیوع بیماری کووید ۱۹ تبدیل شود.
تعطیلات چندروزه مشکلساز
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران تعطیلات پیش رو را یکی دیگر از دغدغه های کادر درمان اعلام کرد و گفت :از زمان شیوع کرونا تاکنون تجربه ثابت کرده است که با تعطیلات چند روزه و افزایش مسافرت ها روند شیوع بیماری مجددا سیر صعودی می یابد.
وی با اشاره به اینکه طبق تصمیمات ملی مسافرت های بین استانی ممنوع اعلام شده است، افزود : امیدواریم این تصمیم با جدیت و قاطعیت در محورهای مواصلاتی استان اجرا شود تا شاهد تجربه تلخ گذشته و شیوع بیماری پس از تعطیلات نباشیم.
دکتر اویس به شیوع کرونای انگلیسی پس از ایام تعطیلات عید نوروز نیز اشاره کرد و گفت: اگر مسافرت های بین استانی انجام شود، ورود شیوع کرونای هندی و آفریقای جنوبی باتوجه به گردش این ویروس جهش یافته در استان های جنوبی ، دور از انتظار نیست.
واکسیناسیون و امید کاذب
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران به فرآیند واکسیناسیون در استان اشاره کرد و گفت: متاسفانه علیرغم جنبه های مثبت واکسیناسیون ، واکسینه شدن افراد یک نوع امیدواری کاذب در جامعه ایجاد کرده است تا عده ای نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی بی اعتناء شوند.
وی افزود: در حالی می توان انتظار داشت شیوع ویروس با انجام واکسیناسیون کنترل شود که بیش از ۷۰ درصد افراد هدف یعنی افراد بالای ۱۸ سال جامعه واکسینه شده باشند.
دکتر اویس با بیان اینکه تاکنون ۸۰ درصد افراد بالای ۷۰ سال مازندران واکسینه شدند ، گفت : واکسیناسیون قشر سالمند ، آمار فوتی ناشی از کرونا را در استان را کاهش داده است زیرا حدود ۷۵ درصد فوتی ها در رده های سنی بالای ۷۰ سال رخ می دهد ولی این کاهش تعداد فوتی نباید امید کاذب مبنی بر مصونیت در مقابل ویروس را در جامعه را ایجاد کند .
وی تعداد واکسن های دریافتی در مازندران ۲۵۰ هزار دوز اعلام کرد و افزود : تاکنو ۲۱۳ هزار دوز واکسن در سطح استان تزریق شده است که از این تعداد ۱۸۸ هزار نفر ۲ دوز واکسن دریافت کردند.
طبق آخرین رنگ بندی سامانه ماسک ، هم اکنون مازندران دارای هشت شهرستان با وضعیت نارنجی و ۱۴ شهرستان با وضعیت زرد کرونایی است.
بر اساس آخرین گزارش دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل آمار بیماران مبتلا به کووید ۱۹ بستری در بیمارستان های استان به ۳۷۳ نفر کاهش یافته است که از این تعداد ۱۰۲ نفر در بخش مراقبت های ویژه بستر هستند .