تهران- ایرنا- آیین بهره برداری از مرکز همکاری های مشترک صنایع کوچک و متوسط چین و ایران و امضای تفاهم نامه همکاری میان انجمن بین المللی صنایع کوچک و متوسط شانگهای و سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران، دوشنبه شب با حضور سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در شانگهای و به صورت مجازی برگزار شد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، در این آیین که با حضور مسئولان جمهوری اسلامی ایران و چین برگزار شد، «رمضان پرواز» سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در شانگهای در آیین امضای تفاهم نامه همکاری و بهره برداری از این مرکز گفت: دو کشور ایران و چین با ریشه های تمدنی و برخوردار از تاریخ چند هزار ساله و فرهنگ پویای دیرینه همواره نه تنها بر مناطق پیرامونی و منطقه ای بلکه بر فرایند نظام بین الملل تاثیر گذار بوده و در طول تاریخ بویژه از زمان جاده ابریشم در دو هزار سال پیش تاکنون از روابطی خوب برخوردار بوده و این روابط تاثیرات خود را بر فرهنگ و مراودات بازرگانی دو کشور بر جای گذاشته است.

وی افزود: جاده ابریشم در گذشته تنها نماد و بیانگر روابط تجاری و مراودات بازرگانی میان دو کشور نبوده بلکه بیانگر ارتباط مردمی دو سویه بوده که اثرات آن تاکنون بر تعاملات فرهنگی دو کشور باقیمانده است.

به گفته وی، ایران در گذشته به جهت موقعیت خاص ژئوپلتیکی در غرب آسیا و نقطه اتصال میان آسیا و اروپا مطرح بوده و امروزه نیز همچنان در چارچوب یک کمربند - یک جاده از این اهمیت استراتژیک برخوردار می باشد.

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در شانگهای اظهار کرد: امروز ایران و چین به عنوان دو کشور مستقل در عرصه ساختار نظام بین الملل از روابطی خوب برخوردار هستند. در سال جاری  که دو کشور  پنجاهمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک را گرامی می دارند، روابط دو کشور از حوزه یک روابط  معمول دو جانبه سیاسی و تجاری  خارج و وارد دوره جدیدی از روابط دو کشور تحت عنوان روابط جامع همکاریهای استراتژیک با دورنمای ۲۵ ساله شده است.

پرواز ادامه داد: برنامه جامع همکاری های بلند مدت چین و ایران که بر اساس اراده سیاسی رهبران دو کشور و توسط وزرای خارجه دو کشور در ماه مارس سال جاری در تهران به امضاء رسید، بیانگر آن است که دوره جدیدی از تعمیق و تحکیم روابط در عرصه های مختلف آغاز شده است.

وی با تاکید بر اینکه نقش آفرینی شرکت های کوچک و متوسط و شهرکهای صنعتی در این جایگاه از اهمیت بالا و قابل توجهی برخوردار خواهند بود، افزود: بازار ایران از حیث پارامترهای متعدد و مختلف اقتصادی می تواند بازاری جذاب، بکر و آینده دار برای شرکت های چینی باشد.

سرکنسول ایران در شانگهای اظهار امیدواری کرد، بازار ۸۵ میلیونی ایران و ۳۵۰ میلیونی پیرامونی آن به همراه برخورداری از امنیت کامل و همچنین نیروی انسانی مستعد، خلاق و تحصیلکرده و ظرفیت های زیر ساختی آن، زمینه بسیار جذاب و بالقوه ای برای همکاری های آتی برای شرکت های دو کشور باشد.

پرواز گفت: با تاسیس اتاق ایران در مرکز همکاری های بین المللی شرکت های کوچک و متوسط شانگهای و اتاق چین در مرکز سازمان شهرک های صنعتی ایران، به عنوان یک نقطه عطف شاهد ارتقاء روابط میان هر دو مجموعه باشیم.

وی اظهار کرد: یکی از مهمترین کارکردهای این اتاق باید در جهت تبادل اطلاعات و به شراکت گذاشتن اطلاعات دو جانیه و کمک به حل مشکلات دو طرف باشد. این اتاق بستر مناسبی برای یافتن زمینه های مناسب همکاری مورد نیاز طرفین خواهد بود.

این مقام جمهوری اسلامی ایران در پایان اضافه کرد: بنده و همکارانم در سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در شانگهای، تمامی تلاش و مساعی خود را برای فراهم نمودن زمینه های برقراری ارتباط و تعامل میان شرکتهای دو طرف بعمل آورده و از هر نوع همکاری در این زمینه دریغ نخواهیم کرد.

در این آیین همچنین «حسین خلیفی» از ایرانیان مقیم چین به عنوان مشاور ارشد اتاق ایران انجمن بین المللی صنایع کوچک و متوسط شانگهای به عنوان مدیر مرکز همکاری های مشترک صنایع کوچک و متوسط چین و ایران فعالیت خود را آغاز کرد.