قصرشیرین - ایرنا - فرماندار قصرشیرین گفت: تزریق ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار در بخش‌های مختلف طی هشت سال (دولت یازدهم و دوازدهم) زمینه ساز تحولی بزرگ در این شهرستان مرزی شده و آینده روشنی برای غربی ترین نقطه ایران اسلامی ترسیم کرده است.

مرادعلی تاتار روز سه شنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: دولت در هشت سال گذشته با وجود تورم، مشکلات اقتصادی، سیاه نمایی‌های دشمن و تحریم‌ها چرخ توسعه این شهرستان را با شتاب بیشتری به حرکت در آورد و اختصاص این میزان اعتبار در یک شهرستان مرزی یک کارنامه درخشان است.

وی اظهار داشت: این اعتبار در بخش‌های توسعه مرزها، کشاورزی، ساخت مسکن، توسعه گلخانه‌ها، اجرای شبکه‌های آبرسانی، گازرسانی، تولید باغی و توسعه باغات هزینه شده و افتخاری بزرگ برای مرزنشینان این منطقه است که از نگاه خاص و ویژه دولت برخوردار شدند.

فرماندار قصرشیرین گفت: این شهرستان مرزی با ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق و ۲ مرز رسمی فعال خسروی و پرویزخان همیشه مورد توجه خاص دولتمردان بوده و این به برکت فرصتی است که از قِبل نظام و امنیت پایدار در این نقطه از ایران اسلامی برای مراودات اقتصادی و تجاری فراهم شده است.

                                                                

 اجرای طرح جامع پرویزخان با ۷۰ میلیارد تومان 

وی یادآور شد: اجرای طرح جامع توسعه گمرک پرویزخان با ۷۰ میلیارد تومان اعتبار در ۲ مرحله یکی از بزرگترین طرح‌هایی است که به منظور توسعه این مرز مهم در این شهرستان اتفاق افتاده است، در این طرح ساختمان گمرک، محوطه سازی، سردخانه، انبار، پارکینگ، محل ترانزیت سوخت همچنین امکانات رفاهی و محل استقرارتجار و فعالان در مرز طی مدت سه سال ایجاد می‌شود.

بازگشایی مرز خسروی و پایان چشم انتظاری مرزنشینان در سال ۹۷

تاتار تاکید کرد: یکی از بزرگترین هدایای ارزشمند دولت تدبیر و امید به مرزنشینان شهرستان قصرشیرین و استان مرزی کرمانشاه بازگشایی مرز رسمی خسروی در شهریور سال ۹۷ با دیپلماسی فعال بود که به سال‌ها چشم انتظاری مردم این منطقه برای میزبانی از زایرین عتبات عالیات پایان داد.

او ادامه داد: مرز رسمی خسروی با داشتن بزرگترین پایانه بین المللی، ۲۰ کیلومتر با قصرشیرین فاصله دارد که از نظر بُعد مسافتی نزدیکترین نقطه کشورمان با مسیری بسیار مناسب به کربلای معلا است که در تجربه اولین بازگشایی آن در اربعین سال ۹۸ بیش از ۳۰۰ هزار زایر اربعین از این مرز به عراق تردد کردند.

                                                                           

هزینه ی ۴۰۰ میلیارد ریالی برای تقویت زیرساخت های مرز خسروی 

فرماندار قصرشیرین گفت: دولت در جند سال گذشته برای ایجاد زیرساخت‌ها و تقویت مرز خسروی ۴۰۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات اربعین هزینه کرد و تزریق این اعتبارات برای احداث ۱۳۰ هکتار پارکینگ و توقفگاه با ظرفیت بیش از ۸۰ هزار خودروی سواری، ایجاد امکانات رفاهی، عمران شهری، احداث راه و پوشش مخابرات، افزایش گیت‌ها بوده است.

تاتار ادامه داد: عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز و این مجموعه در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.  

تصویب منطقه آزاد تجاری قصرشیرین 

وی یادآور شد: تصویب ایجاد منطقه آزاد تجاری قصرشیرین گام بلند دولت تدبیر برای پیشرفت این منطقه مرزی و هدیه‌ای ارزشمند به مرزنشینان است که پس از چهار سال پیگیری مستمر این خواسته مهم مردم عملی و محقق شد و امروز شاهد تحقق یکی از مطالبه‌ها و خواسته‌های اصلی ساکنان استان کرمانشاه و به تعبیر رهبر معظم انقلاب «سینه ستبر ایران اسلامی»  هستیم.

تاتار اظهار داشت: طرح منطقه آزاد تجاری قصرشیرین در جریان سفر دکتر روحانی و هیات دولت به استان کرمانشاه مطرح شد که سرانجام پس از کش و قوس‌های فراوان در ۱۵ اردیبهشت ماه امسال تصویب نهایی شد تا زمینه ساز ترسیم بیش از پیش آینده ای روشن برای این منطقه باشد.

او از مزایای ایجاد منطقه آزاد تجاری قصرشیرین را اشتغال پایدار، رونق اقتصادی و معیشت مرزنشینان و سرمایه گذاری های متعدد در این نقطه را عنوان کرد.

ابلاغ منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین  و هزینه ی ۳۰۰ میلیارد ریالی برای ایجاد زیرساخت های آن 

فرماندار قصرشیرین افزود: ابلاغ ایجاد منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین نیز مصوبه هیات دولت و مجلس شورای اسلامی در سال ۹۳ است که از مجموع یک هزار و ۳۳۵ هکتار زمین اختصاص یافته به این محدوده ۳۰۰ هکتار آن طراحی و در دولت تدبیر و امید ۳۰۰ میلیارد ریال برای زیرساخت های منطقه ویژه اقتصادی هزینه شده است.

او اضافه کرد: ایجاد زیرساخت‌های لازم شامل آب، برق، فاضلاب و سایت شهری در ۱۲۲ هکتار زمین و عملیات تسطیح، محوطه سازی، راهسازی، احداث توقفگاه خودرو، آب، برق و فاضلاب، سایت مخازن سوختی، معابر و مجتمع اداری آنت انجام شده است.  

                                                                      

سامانه گرمسیری بزرگترین هدیه نظام به مرزنشینان و اجرای آن در دولت تدبیر و امید 
فرماندار قصرشیرین گفت: عملیات اجرای طرح بزرگ سامانه گرمسیری با موافقت رهبر معظم انقلاب اسلامی با یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال در دست اجرا است که آب رودخانه سیروان در استان کردستان را از طریق تونل نوسود از منطقه ازگله خارج و زمین های منطقه را تا دهلران و مهران در استان ایلام آبیاری می کند.  
وی اضافه کرد: با اجرای طرح سامانه گرمسیری حدود ۹۰۰ میلیون مترمکعب آب دراختیار استان های کرمانشاه و ایلام قرار می گیرد که در این طرح ۵۰ هزار هکتار از زمین های دیم شهرستان های سرپل ذهاب، گیلانغرب و قصرشیرین به آبی تبدیل می‌شود.

وی ادامه داد: رونق کشاورزی و باغداری، توسعه شیلات منطقه و تولید آبزیان گرمابی، میگوی آب شیرین و خاویار و در نهایت اشتغال و توسعه منطقه از مزایای اجرای طرح سامانه گرمسیری است.  

تاتار یادآور شد: اجرای سامانه گرمسیری در سطح یک هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان نیز با ۱۵۰ میلیارد ریال از خدمات دولت تدبیر در راستای عمران و آبادانی شهرستان مرزی قصرشیرین در حوزه آب و کشاورزی است.        

هزینه ۱۲ هزار و ۴۶۰ میلیارد ریال برای مهار آب‌های مرزی و سدسازی در قصرشیرین 

فرماندار قصرشیرین اظهار داشت: دولت برای مهار آب‌های مرزی در مجموع ۱۲ هزار و ۴۶۰ میلیارد ریال اعتبار برای ساخت سدها و مهار آب های مرزی و اجرای سامانه گرمسیری در این شهرستان مرزی هزینه کرده است.

تاتار افزود: با بهره‌برداری از منابع آبی  ۱۰ هزار هکتار از اراضی منطقه به سامانه نوین آبیاری تجهیز می‌شوند و هم اکنون این شهرستان مرزی ۳۱ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که محصولات باغی این شهرستان در کشور نمونه است که بخش زیادی از آن نیز قابلیت صادرات دارد.  
وی تاکید کرد: در مجموع برای اجرای سد و شبکه‌های تحت فشار سد تنگه حمام با حجم ۶۰ میلیون متر مکعب آب و اجرای شبکه‌های پایاب این سد در سطح ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار که یک هزار و ۲۰۰ هکتار آن به بهره برداری رسیده و چهار هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال برای احداث سد مخزنی زاگرس با حجم ۵۳ میلیون متر مکعب ذخیره آب و شبکه‌های آبیاری سه هزار و ۶۰۰ هکتار از اراضی پایاب این سد که ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار آن وارد مدار بهره برداری شده چهار هزار و ۹۴۰ میلیارد ریال هزینه شده است.

فرماندار قصرشیرین هزینه اجرای سد شرفشاه با حجم ۶۰ میلیون متر مکعب و شبکه‌های پایاب این سد را به میزان یک هزار و ۷۰۰ هکتار نیز پنج هزار و ۹۵۰ میلیارد ریال اعلام کرد.                                                                      

 بازسازی نفت شهر
وی گفت: ۲۰۰ میلیارد ریال توسط دولت تدبیر و امید برای بازسازی شهر مرزی نفت شهر اعتبار اختصاص یافت که با ساخت و تکمیل ۵۰ واحد مسکونی و واگذاری آن به خانواده های زیرپوشش کمیته امداد، شاهد استقرار دوباره مرزنشینان و دیگر اهالی به این منطقه مرزی خواهیم بود.    

  عملیات بازسازی پنج روستای مرزی قصرشیرین پس از ۴۰ سال 

تاتار اظهار داشت: عملیات بازسازی پنج روستای نوار مرزی شهرستان قصرشیرین پس از گذشت ۴۰ سال انتظار مرزنشینان در بهمن پارسال آغاز شد که این روستاها شامل هدایت، قلعه سفید، برار عزیز، قلعه شاملوک و ولد کشته هستند که   تعداد ۱۹۰ خانوار با جمعیتی بیش از  ۸۰۰ نفر را شامل می شوند.

برخورداری پنج هزار و ۶۳۶ مشترک از گاز خانگی 
فرماندار قصرشیرین افزود: هم اکنون شهر قصرشیرین با پنج هزار و ۱۳۶ مشترک و ۲۴ روستای شهرستان از توابع بخش مرکزی از نعمت گاز برخوردار هستند.  
وی اظهار داشت: عملیات گازرسانی به ۲۴ روستای بخش مرکزی شهرستان قصرشیرین در دولت تدبیر آغاز شد که ۱۲ روستای آن در دهستان فتح آباد واقع است که پارسال کار گازرسانی به این روستاها به اتمام رسید و هم اکنون عملیات گازرسانی به ۱۱ روستای دیگر نیز با ۵۷ میلیارد ریال در دست اقدام است.  

طرح های هادی روستایی 

تاتار گفت: طرح‌های هادی ۲۵ روستای این شهرستان با ۶۰ درصد میانگین پیشرفت فیزیکی در قالب طرح‌های عمرانی در دست اقدام است و این ۲۵ روستا دارای تهیه طرح هادی هستند که همچنین برای چهار روستای خالی از سکنه نیز طرح هادی تهیه شده است.  

۷۰۰ میلیارد ریال برای اجرای راهسازی 

فرماندار قصرشیرین افزود: در دولت تدبیر و امید ۷۰۰ میلیارد ریال برای بهسازی و احداث راه‌های شهرستان قصرشیرین هزینه شده است.       

بازسازی زلزله های ۹۶ و ۹۷  با یک هزار و ۱۲۰ میلیایرد ریال اعتبار

او گفت: با تزریق تسهیلات و اعتبار بلاعوض و همت دولتمردان و همکاری مردم کار احداث ۳۹۰ واحد مسکونی شهری و ۴۳۳ واحد مسکونی تخریبی روستایی روستایی خسارت دیده زلزله، در قصرشیرین پایان یافت و چهار هزار و ۷۲۴ واحد نیز تعمیر شده که در مجموع در این بخش یک هزار و ۱۲۰ میلیارد ریال هزینه شده است.

تاتار با بیان اینکه در زلزله غرب کرمانشاه آبان پارسال در مجموع ۹۶۰ واحد مسکونی تخریب شد، اظهار داشت: از واحدهای تخریبی، ۶۵۰ واحد مسکونی شهری و ۳۱۰ واحد مسکونی روستایی است.  

وی یادآور شد: یک اقدام ارزشمندی در دولت تدبیر برای فرصت سازی از قبل زلزله صورت گرفت که در شهرستان قصرشیرین ۲۱۴ خانوار مستاجر واحدهای تخریبی با تایید مدیریت بحران و بررسی های انجام شده مشمول واگذاری زمین و اعطای تسهیلات شدند.                                                       

سامان گرفتن مسکن مهر در دولت تدبیر 

فرماندار قصرشیرین گفت: طرح ۳۰۰ واحدی مسکن مهر قصرشیرین در۲ مرحله و با اعتباری بالغ بر ۲۲۰میلیارد ریال اجرا شد که این واحدها پس از چندین سال در دولت تدبیر بالاخره سامان گرفت و به مالکان آن ها تحویل داده شده است.  

تاتار افزود: در راستای حمایت از اقشار ضعیف و آسیب پذیر طرح ۴۸ واحدی مسکن ملی نیز برای  افراد بی بضاعت و تحت پوشش نهادهای حمایتی  با اعتباری حدود ۲۰۰ میلیارد ریال در دهه مبارک فجر پارسال کلنگ زنی  شد.                                                          ۶۲۰ میلیارد ریال  برای انجام زیرساخت های شهرستان 

تاتار تاکید کرد: ۶۲۰ میلیاردریال برای انجام زیرساخت‌های شهرستان در بخش‌های مختلف هزینه شده که این زیرساخت ها در جریان زلزله دچار آسیب شدند و این اقدام ارزشمندی بود که شامل ساخت پنج خانه بهداشت روستایی، تعمیر ۹ مسجد شهری و ۱۶مسجد روستایی با چند حسینیه، بازسازی چهار مدرسه در قصرشیرین و ساختمان‌های اداری است.

برخورداری حاشیه نشین های قصرشیرین از زمین رایگان 

فرماندار قصرشیرین گفت: ساکنان مناطق حاشیه نشین این شهر با عنایت دولت و پیگری‌های استاندار کرمانشاه زمین رایگان برای ساخت مسکن دریافت می‌کنند که اتفاق مهمی برای حمایت از قشر ضعیف و نیازمندان است.

تاتار افزود: با الحاق مناطق حاشیه نشین بلوکی‌های قصرجدید به شهر تحول مهمی در این شهرستان اتفاق افتاد و ساکنان این مناطق که بیشتر مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند با عنایت دولت صاحب زمین شدند که اکنون ارزش ریالی زمین آنها بسیار زیاد است.
او اضافه کرد: با عنایت دولت و استاندار کرمانشاه نقشه شمیم محله پالی آباد و امیدوار نیز که بیشتر ساکنان آنها مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند در حال آماده سازی است که با سامان گرفتن آن،  مشکل مسکن اهالی این مناطق نیز حل و منازل ساخته شده تعیین تکلیف می‌شوند.

                                                                                           

انتخابات زمینه ساز اقتدار ایران اسلامی 

فرماندار قصرشیرین گفت: انتخابات زمینه ساز اقتدار و عزت و تقویت قدرت ایران اسلامی است و دشمن اکنون با سیاه نمایی و تضعیف خدمات و دستاوردهای ارایه شده درصدد است تا مردم را از مشارکت در این عرصه دلسرد کند اما ما وظیفه داریم تا خدمات را بازگو کنیم و ضمن ایجاد امید و نشاط در مردم آن ها را برای حضور حداکثری در این عرصه تشویق کنیم.

وی اظهار داشت: در قصرشیرین تمام امکانات مهیا شده و همه بزرگان و همچنین فعالان عرصه مجازی و دلسوزان نظام و انقلاب بسیج شده‌اند تا دین خود را به این انقلاب ادا کنند و بطور یقین مردم حماسه ساز این دیار همچون سنوات گذشته با کارنامه درخشانی که در حمایت از نظام و انقلاب و لبیک به فرامین رهبر معظم انقلاب داشته‌اند این بار نیز دشمن را روسیاه کرده و در انتخابات حماسه آفرینی می‌کنند.

قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت دارد.