رضا نیکزادی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه خوشبختانه وزارت جهاد کشاورزی با توجه به خشکسالی و گرانی علوفه برای حمایت از جامعه مولد عشایر و جلوگیری از آسیب به این قشر زحمتکش خرید دام های مازداد عشایر را به قیمت مناسب در دستور کار قرار داده است که این امر در کرمان همچون دیگر استانهای عشایری کشور عملیاتی خواهد شد.
وی بیان داشت: بر اساس برآورد اولیه قریب به ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار راس دام در شمال استان آماده عرضه است که چنانچه شرایط مطلوبی برای عرضه دام فراهم گردد و منافع عشایر و تولید کننده از همه جوانب سنجیده شود قطعا با استقبال دامداران مواجه خواهیم بود.
نیکزادی افزود: با توجه به نیاز عشایر به نقدینگی جهت تهیه علوفه ،نحوه و زمان پرداخت وجه حاصل از فروش دام به عشایر باید کاملا شفاف سازی شود که این امر مستلزم همراهی و همکاری مسئولان و متولیان امر در استان می باشد.
وی با بیان اینکه اطلاع رسانی از زمان وصول دستورالعمل در شهرستان ها صورت گرفته است و مجموعه تشکل ها آمادگی اجرای طرح را دارا می باشند گفت: معرفی و شناسایی دام مازاد بصورت ترکیبی، معرفی مراکز خرید دام در شهرستان ها و ایجاد زیرساخت های لازم در این خصوص در دستور کار اداره کل امور عشایر استان کرمان و اتحادیه تعاونی های عشایری استان قرار دارد .
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان کرمان نیز پیشتر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تامین علوفه مورد نیاز دام را یکی از دغدغه های این روزهای کشاورزان و دامداران این استان عنوان کرده بود و اعلام داشت که طبق برآورد کارشناسان هفت میلیون واحد دامی در جنوب و شمال کرمان وجود دارد.
محمدرضا پورخاتون افزود: یک و نیم میلیون تن علوفه در سال برای تغذیه این هفت میلیون واحد دامی در استان کرمان نیاز است که حدود ۲۵۰ هزار تن از این مقدار از عرصه های منابع طبیعی تامین و مابقی به صورت زراعی کشت می شود.
وی با اشاره به خشکسالی های اخیر و سال جاری بیان کرد: کمبود علوفه در استان کرمان طی سال گذشته با توجه به بارش های نسبتا خوب ۳۰۰ هزار تن بود که خشکسالی این رقم را در سال جاری به ۵۰۰ هزار تن رساند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: با توجه به اینکه کاهش بارش ها در سایر استان ها نیز طی سال جاری ملموس است کاهش علوفه در سایر استانهایی که قبلا علوفه مازاد خود را به کرمان ارسال می کردند مشهود است.
وی ادامه داد: افزایش تقاضا و کمبود عرضه موجب بالا رفتن قیمت علوفه در کشور و در نهایت در استان کرمان شده است.
پورخاتون با بیان اینکه علوفه نیاز آبی بالایی برای رشد دارد تصریح کرد: با توجه به کاهش شدید منابع آبی کشت این گیاه در استان کرمان مقدور نیست.
وی افزود: جهاد کشاورزی در صدد تامین محصولات علوفه ای با نیاز آبی اندک است.
وی از سورگوم و ارزن مرواریدی به عنوان علوفه هایی با نیاز کم آبی نام برد و اظهار داشت: با تولید این محصولات و نهادینه کردن فرهنگ استفاده از این علوفه برای تغذیه دام می توان کمبود علوفه را در استان کرمان بر طرف کرد.