مهاباد- ایرنا- معاون مدیرکل امور بهره برداری و ناوگان راه آهن منطقه آذربایجان گفت: میزان بارگیری محصولات مجتمع پتروشیمی مهاباد از طریق ایستگاه راه آهن این شهرستان با اجرای طرح های توسعه با ۲ برابر افزایش به هزار تن در روز رسیده است.

شهریار نقی زاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هم اکنون روزانه ۲ قطار در مجموع با ظرفیت هزار تن، محصول مجتمع پتروشیمی مهاباد را از طریق ایستگاه راه‌آهن این شهرستان به مقصد بندرعباس حمل می‌ کند.

وی با بیان اینکه این محموله همه‌روزه از راه زمینی از مجتمع پتروشیمی که در نزدیکی ایستگاه راه آهن مهاباد قرار دارد منتقل شده و در محوطه بارانداز برروی واگن های باری بارگیری می‌شود افزود: برای سهولت انتقال محموله ها از مجتمع پتروشیمی به ایستگاه پیش بینی شده است تا این مسیر که ۲ کیلومتر طول دارد ریل گذاری شود.

معاون مدیرکل امور بهره برداری و ناوگان راه آهن منطقه آذربایجان اضافه کرد: طرح نهایی این اقدام مصوب شده و هم اکنون در حال نقشه برداری است تا با رفع مشکلات فنی آن که یکی از مهمترین آنها اختلاف ارتفاع ببن مبدا و مقصد است این طرح در آینده نزدیک احداث و به بهره برداری برسد.

نقی زاده با بیان اینکه نزدیکی ایستگاه راه آهن به مجتمع پتروشیمی مهاباد زمینه بسیار مناسبی را برای حمل محصولات تولیدی این مجتمع از طریق شبکه ریلی به اقصی نقاط کشور فراهم کرده است افزود:  از صاحبان عمده بار در شهرستان مهاباد و دیگر شهرستان های استان انتظار می رود از ظرفیت های بسیار مناسب این ایستگاه و حمل ریلی ایجاد شده به عنوان یک حمل و نقل ارزان، پاک و ایمن استفاده کرده و موجب توسعه بیش از پیش این صنعت مهم در منطقه شوند.

وی ایستگاه راه آهن مهاباد را یکی از فعالترین ایستگاه های منطقه آذربایجان در امر حمل بار عنوان کرد و افزود: برای توسعه این ایستگاه ۲ بارنداز جدید به ظرفیت ۱۲ واگن احداث شده است و به هر میزان که حمل بار در این ایستگاه بیشتر شود عملیات توسعه نیز افزایش خواهد یافت.

وی با بیان اینکه ایستگاه راه آهن مهاباد این آمادگی را دارد که محموله واحدهای تولیدی به ویژه بخش معادن شهرهای جنوب استان را به اقصی نقاط کشور حمل کند اضافه کرد: حمل بار از طریق راه‌آهن به عنوان حمل و نقلی سبز یاد می‌شود که نقش مهمی در کاهش ترافیک جاده‌ای دارد.

نقی زاده افزود: حمل و نقل ریلی در مقایسه با حمل و نقل زمینی امنیت بیشتر و هزینه کمتری دارد و از این رو سیاست‌های دولت هم حمایت از این شیوه حمل و نقل و توسعه آن در سطح کشور است.

مجتمع پتروشیمی مهاباد سالانه ۳۰۰ هزار تُن پلی‌اتیلن سبک خطی و سنگین (ظرفیت اسمی) و ۳۰ هزار تُن "بوتن یک" را تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی می‌کند.

عملیات اجرایی خط آهن مراغه – ارومیه به طول ۱۸۳ کیلومتر دارای چهار ایستگاه اصلی در میاندوآب، مهاباد، نقده، ارومیه و سه ایستگاه بین راهی در ملکان، قزقلعه و رشکان است.

ایستگاه راه آهن مهاباد با هزار و ۹۰۰ متر مربع زیربنا در ۱۵ کیلومتری این شهر واقع است و بیش از ۴۲ میلیارد ریال برای احداث آن هزینه شده است.