به گزارش روز سه شنبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، توسعه صنعت دریایی با توان دانشگاهی یکی از اولویتهای معاونت علمی و فناوری برای رونق دادن به این صنعت راهبردی و کاربردی در کشور است.
ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حملونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از جمله نهادهایی است که در کنار دیگر بازیگران این عرصه ایستاده و تلاش می کند نقشی موثر در توسعه فناورانه صنعت دریایی داشته باشد.
صنعت دریایی ایران از جمله صنایع با سابقه و راهبردی کشور است که با وجود منابع و ظرفیتهای بالقوه، آن طور که باید توسعه پیدا نکرده و ارتقا نیافته است. ایران با داشتن حدود ۵ هزار و ۸۰۰ کیلومتر خط ساحلی و قرار گرفتن در کنار خلیج فارس، دریای عمان و دریای خزر یک کشور دریایی محسوب میشود. استفاده از توانمندیهای موجود در این حوزه میتواند در اقتدار اقتصادی، سیاسی، علمی و نظامی کشور نقش داشته باشد.
گروه دریایی ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حملونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در تلاش است به عنوان یکی از بازیگران این عرصه، مسیر ورود فناوریهای نوین را به این حوزه هموار کند، به همین دلیل با کمک گرفتن از توان و تخصص دانشگاهیان به این حوزه ورود کرده است و در تعامل با آنها سعی میکند این ظرفیت علمی را به صنعت پیوند زند.
این گروه با «راهاندازی مراکز نوآوری دریایی در سه دانشگاه»، «حمایت از پایاننامههای دانشجویی» و «جذب اساتید و فارغالتحصیلان در شرکتهای دانشبنیان و خلاق» تا حدودی این امر را عملیاتی کرده است.
با این کار، توسعه فناورانه صنعت دریایی در مسیر درست پیشرفت فناورانه قرار میگیرد و گسترش مییابد، ظرفیتهایی که با شناسایی نیازها، پاسخی فناورانه برای آنها مییابند.