به گزارش ایرنا، بهمن مرادنیا روز سهشنبه در دوازدهمین کنفرانس ملی اقتصاد کشاورزی با موضوع تحول در سیاستها و مدیریت بخش کشاورزی به میزبانی دانشگاه کردستان اظهار داشت: در بخش کشاورزی تولید کالاهای اساسی صورت میگیرد و باید به این نکته توجه داشت که تامین امنیت غذایی برنامهای عمومی است و دولت باید متقبل هزینههای آن باشد.
وی افزود: به جای تکیه صرف بر منابع فیزیکی باید به دانش علمی و فناوری کارآمد توجه کرد و توانمندی مهارتی در این بخش از اهمیت ویژهای برخوردار است و با ارائه راهکارهای علمی و عملی میشود بهرهوری در عوامل تولید را به حداکثر رساند و توجیه اقتصادی شغل کشاورزی را در مقایسه با دیگر شغلها به جایگاه مناسبی رساند.
استاندار کردستان تاکید کرد: اتکا بر مردم و استفاده از توان بخش غیردولتی در این زمینه یک اصل است و حدود ۹۵ درصد فعالیتهای بخش کشاورزی توسط بخش غیردولتی انجام میگیرد.
مرادنیا با بیان اینکه بخش کشاورزی استان از لحاظ آب ، خاک، زراعت، باغبانی، تولیدات دامی، شیلات ، زنبورداری، جنگل و مرتع نقش تاثیرگذاری در اقتصاد دارد اضافه کرد: بررسی شاخصهای اقتصادی منتشره در گزارشهای اقتصادی رسمی استان نشان می دهد که بخش کشاورزی با تولید ۳.۱ میلیون تن به ارزش ناخالص ۱۳ هزار و ۲۵۲ میلیارد تومان ۲۵ درصد از تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص داده است.
وی گفت: ۱۱۴ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی هم ۳۰ درصد اشتغال را به خود اختصاص داده اند در حالیکه متوسط تولید ناخالص داخلی کشاورزی در کشور ۱۲ درصد و اشتغال آن ۱۸ درصد است.
استاندار کردستان کسب رتبه دوم تولید گندم کشور توسط این استان را برگ زرینی در کارنامه تامین امنیت غذایی برشمرد و افزود: در چشم انداز توسعه اقتصادی در تمام مطالعات استان بر نقش بی بدیل کشاورزی در این فرآیند تاکید شده است.
مرادنیا ادامه داد: در چارچوب سند آمایش، برنامه جامع توسعه کشاورزی به سه طرح پیشران اختصاص دارد که شامل تبدیل ۱۰۰ هزار هکتار زمین دیم به آبی، ۵۰ هزار هکتار ایجاد باغ و تولید ۱۳ هزار تن گوشت قرمز در سال است.
وی یادآور شد: علاوه بر همه این ظرفیتها، کردستان از مزیت مرز برخوردار است و صادرات ۳۶۸ میلیون دلاری تولیدات بخش کشاورزی در سه سال گذشته از مرزهای استان که ۳۰ درصد آن تولید استان و بقیه از سایر استانها، ظرفیت مناسبی برای توسعه کشاورزی استان و اقتصاد آن به شمار می رود.
استاندار کردستان گفت: شکوفایی بخش کشاورزی در گرو تعهد و وفاداری به سیاستهای اقتصاد مقاومتی است و این بخش، کمترین وابستگی به خارج از کشور را دارد.
مرادنیا با بیان اینکه بخش کشاورزی همه پتانسیل ها را برای تولید و حفظ امنیت غذایی در درون خود داراست و اقتصاد درونزا به شمار میرود تاکید کرد: کارنامه موفق بخش کشاورزی در سالهای اخیر نشان میدهد که در دوران تحریمهای سخت ظالمانه، این بخش در زمینه اقتصاد رشد مثبتی را داشته است.
مرادنیا افزود: وجود منابع خدادادی نظیر آب و خاک مناسب در کنار کشاورزان ساعی و سختکوش به همراه پنج هزار و ۷۰۰ نفر از متخصصین این بخش و سازمان نظام مهندسی کشاورزی به عنوان عاملی تاثیرگذار در مصرف منابع و افزایش تولید با ۱۷۰ نفر فارغ التحصیل رشته اقتصاد کشاورزی، بدیهی ترین عوامل تولید هستند که برای به فعلیت رساندن پتانسیلهای بالقوه بخش کشاورزی سرمایه بزرگی به شمار می روند.
وی گفت: بخش کشاورزی،به حمایتهای مسوولان و سرمایهگذاریهای حداقلی برای رشد برابر به کمک بخشهای صنعت و خدمات نیاز دارند تا بتوانند مملکت را برای اساسی ترین نیاز جامعه یعنی خودکفایی غذایی تامین کند.
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۶
سنندج - ایرنا - استاندار کردستان گفت: بخش کشاورزی دارای پتانسیل های بسیاری در عرصه اقتصادی بوده و بهره برداری از این ظرفیتهای بزرگ مستلزم تغییر نگاه سیاست گذاران نسبت به بخش کشاورزی است.