تهران-ایرنا- نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه میدان و دیپلماسی از هم جدا نیستند، گفت: دیپلماسی کاغذی را واقعی می کنم و زیر بار مسائلی که وقت کشور را می‌گیرد و امروز و فردا می‌کند، نمی‌کنم.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، محسن رضایی روز سه شنبه در اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران درباره ارتباط با دنیا و FATF گفت: ما نمی توانیم خود را از جامعه جهانی جدا کنیم اگر چه به دلیل بسته بودن اقتصاد ایران، رابطه‌ای که بقیه کشورها دارند را  نداریم، با این حال نمی‌توانیم از بیرون به درون و از درون به بیرون نگاه کنیم. مشکل ما از بیرون به داخل این است که آمریکا و کشورهای جهانی حاضر نشدند ایران نقش مستقلی در منطقه ایفا کند و می‌گویند تعارض منافع داریم.

وی با بیان اینکه ما نمی‌توانیم میدان و دیپلماسی را جدا کنیم، گفت: در سیاست من در روابط بین‌المللی، هم میدان مهم است هم دیپلماسی. اگر غنی‌سازی  نداشتیم آمریکایی‌ها به جمع سه کشور اروپایی اضافه نمی‌شدند همانطور که در نخستین مذاکرات ما، آمریکایی‌ها حاضر نشدند و انگلیس و فرانسه و آلمان مذاکره می‌کردند و بعد که مذاکره می‌کردیم جان کری آمد پشت صحنه نشست.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: نمی‌شود دیپلماسی بدون میدان داشته باشیم و نخستین کار من این است که دیپلماسی کاغذی را واقعی می‌کنم و آمریکایی‌ها هم مرا می‌شناسند. باید به یک رابطه واقعی همراه با منفعت ملت برسیم و از این موضوع کوتاه نمی‌آیم و با تمام توان دنبال می‌کنم و هیچ گاه حاضر نیستم زیربار فرصت‌هایی بروم که وقت کشور را می‌گیرد و امروز و فردا می‌کند.

رضایی اشکال اصلی FATF را مربوط به دولت دانست و گفت: زمانی که مدت رسیدگی به FATF تمام شده می‌توانستیم آن را به شورای نگهبان ابلاغ کنیم چون اگر در موعد مقرر مجمع مورد اختلافی را حل نکند نظر شورای نگهبان حاکم خواهد بود و نظر شورای نگهبان هم رد این دو لایحه بود و برای همین آن را ابلاغ نکردیم.

 وی ادامه داد: بعد از گذشت چند ماه آقای روحانی از رهبر انقلاب فرصت بررسی دوباره گرفت. در این  مرحله ۲۱ سوال از دولت پرسیده شد و ۲۴ ساعت مانده به مجمع، آقایان جواب مجمع را آوردند که نیمی از پاسخ‌ها قانع کننده نبود.

نامزدسیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: علاوه بر این ایران ۳۹ توصیه FATF را عمل کرد در حالی که خود  این نهاد ۱۲ موردرا قبول کرد. بارها به آقایان گفتیم اگر مجمع آن را تصویب کند تضمین می‌دهید که ایران در لیست این نهاد نمی رود و آنها گفتند ما تضمین نمی‌کنیم چون من دبیر مجمع هستم و باید موضوع را مدیریت می‌کردم.  

رضایی در ادامه کم‌کاری‌های دولت، جدی نگرفتن موضوع و برخوردهای خوشبینانه دولت را مهمترین مشکلات در این زمینه عنوان کرد و گفت: مسئله برجام همچنان پابرجاست.  مقام معظم رهبری پای تعهدات برجام ماندند و آمریکایی‌ها آن را زیر پا گذاشتند. الان مذاکرات ادامه دارد و حتماً مذاکرات را ادامه می‌دهیم در اولین فرصت آمریکا باید تحریم‌ها را بردارند و به تعهدات خود برگردند.

 وی تصریح کرد: سیاست خارجی و دیپلماسی ما در محیط سرگردان به سر می‌برد یک بار به سمت اروپا و آمریکا و بعد به سمت چین. و بعد می‌گویند همسایه‌ها را فراموش کرده اند به سمت همسایه‌ها می روند. بنابراین دکترین سیاست خارجی ما مشخص نیست.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به تعبیر اهرم کردن گفت: مانند قدرت‌های بین المللی نیستیم اما تعامل با قدرت‌های بین المللی نیاز به اهرم دارد تا حق واقعی خود را در جامعه جهانی بگیریم. اگر زرادخانه‌های اتمی داشتیم و ارزش پول ما در سطح وسیعی قابل معامله بود شاید نیاز به اهرم نداشتیم اما حالا که یک سنگ بزرگ جلوی ما است باید با استفاده از اهرم این سنگ را برداریم و این اهرم ایران منطقه ای است.

وی با بیان اینکه، منطقه باید به یک ثبات برسد، ادامه داد: ایران منطقه‌ای، یعنی ایرانی که در صلح و تجارت منطقه حضور داشته باشد و این قابل دستیابی است به شرط اینکه اگر در یمن و عراق و سوریه صلح‌سازی کردیم فورا تیم تجاری ما به این کشورها بروند اگر بتوانیم نقش فرهنگی سیاسی و تجاری و امنیت سازی در منطقه داشته باشیم، آمریکایی‌ها قبل از رفتن به دیگر پایتخت‌ها، نخست به تهران می‌آیند و با ما جلسه می‌گذارند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با ناقص خواندن توافق نامه ایران با چین، گفت: متن را کامل و توافق‌نامه را از حالت یک طرفه خارج و دو طرفه می‌کنم ما می‌خواهیم چین با ما کار کند این یک فرصت است اما کافی نیست و رابطه با روسیه را هم کافی نمی‌دانیم و به دکترین نیاز داریم تا نقش ما در منطقه مشخص شود. ما نمی‌خواهیم مانند دوران شاهان، ژاندارم منطقه باشیم. می‌خواهیم یک قدرت در منطقه شویم و دنبال جنگجوی و ماجراجویی نیستیم چون زیان جنگ‌ها و کشته‌شدگان مظلوم را خرمشهر و آبادان دیده‌ام.
ایران هیچ وقت در مذاکرات را نبسته است

وی خاطرنشان کرد: ما دنبال بازدارندگی ثبات و پایداری امنیت ملی کشورمان هستیم و می‌دانیم بدون اقتدار نمی‌توانیم زندگی کنیم. ما به منطقه وصل هستیم و منطقه به جهان وصل است و از طریق آن زندگی می‌کنیم.

رضایی با بیان اینکه افراط و تفریط را اصلاً قبول ندارم، گفت: معتقدم ما می‌توانیم در منطقه قدرت باشیم. وقتی آمریکایی‌ها در عراق مشکل پیدا کردند از ایران کمک خواستند و کمیته مشترک با آمریکایی ها و عراقی ها درست و امنیت آنان را برقرار کرده‌ایم و ایران هیچ وقت در مذاکرات را نبسته است. باید از تجارب گذشته یک مسیر عملیاتی در پیش بگیریم.  

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به مسائل داخل کشور مانند فساد گفت:‌فساد را باید از سرچشمه خشکاند. اولین دلیل وقوع فساد اختیارات بی حد و حصر دولت در اقتصاد است. اختیارات به قدری بی حد و حصر است که کسی سیاست های کلی ابلاغ شده از سوی رهبر انقلاب به روسای سه قوه را عمل نمی‌کند.  

وی نقش خود را در ۲۲ سال اخیر، مشاوره دادن و سیاستگذاری عنوان و تصریح کرد: پس از سفرهای متعدد به اتاق‌های بازرگانی در استان‌ها و مشورت با کارشناسان و پژوهشگران و دانشمندان، سیاست‌های اصل ۴۴ را نوشتیم و همه شما استقبال کرده‌اید. اجرا شدن این سیاست‌ها وظیفه دولت، مجلس و دستگاه قضایی است.  

رضایی گفت: اگر به دولت‌ها انتقاد می‌کنم به این دلیل است که بهترین سیاست‌های نوشته شده اجر ا نشده و همچنین من در هیچ یک از این دولت‌ها و سه قوه نبوده‌ام و حق دارم دولت‌ها را نقد کنم و اگر جزئی از دولت‌ها و دیگر قوا بودم امکان نداشت نقد کنم.

وی ادامه داد: برخی از دوستان می‌گویند شما ناراحتید و من می‌گویم بله خیلی ناراحتم و آسایش ندارم. ما برای انقلاب زحمت فراوان کشیده‌ایم اما الان می‌بینیم چه برای سر کشور آمده است.

رضایی گفت: باید با گلوگاه فساد مبارزه کنیم و اولین نگاه این است که رابطه دولت با اقتصاد تنظیم شود؛ دولت حق ندارد ناشیانه قیمت گوشت و مرغ را دست بزند و پشت سر هم خود را در باتلاق فرو ببرد. باید بازار را تنظیم کرد و خود بازار قیمت ها درست می‌کند. دولت باید در ساماندهی بازار نظارت داشته باشد نه اینکه در قیمت‌ها دخل و تصرف کند. دولت‌ها باید بازار را ساماندهی کرده و در قیمت‌ها تأثیری نداشته باشند تا از انحصارات جلوگیری شود.  

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به تشکیل سازمان بازرسی در دولت خود، اظهار کرد: قوه قضاییه سازمان بازرسی دارد ک آن را تقویت می‌کنم اما در دولت هم باید سازمان بازرسی باشد تا اگر مدیری خلاف و فساد کرد همان‌جا با او برخورد شود.  

وی افزود: با کوتاه کردن دست دولت در ارائه مجوزهای بخشنامه‌های خلق الساعه و ایجاد سازمان بازرسی در داخل دولت کنار مدیران  و تاکید بر پیشگیری از فساد، فساد را از بین می‌برم.  

رضایی نظام چند نرخی را فسادزا دانست و گفت: باید نظام تخصیص منابع را درست کنیم. در بحث یارانه پول پاشی عجیب غریبی در ایران است و ۱۳۸ میلیارد دلار در سال ۹۹ یارانه پنهان داشته‌ایم و با تخصیص بهینه منابع می‌خواهیم یارانه ۴۵۰ هزار تومانی به ۴۰ میلیون نفر بدهیم قرار نیست برای دولت اعمال هزینه کنیم.

رضایی با شدنی دانستن وعده های انتخاباتی خود، اظهار کرد: وعده‌هایم درست و شدنی است چون خودم اقتصاد را می‌فهمم و اینطور نیست که کارشناسان یک مشت کاغذ به من بدهند و آن را امضا و تایید کنم. رییس جمهور باید نظر کارشناسان و مخالفان آنها را بداند و بتواند به یک نتیجه درست برسد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه نیازمند رییس‌جمهور های واقعی هستیم که فهم داشته باشند، گفت: برای نخستین بار است که این حرف را می‌زنم و بابت این ادبیات عذرخواهی می‌کنم اما من ۱۴۰۰ و دهه آینده را دهه سرنوشت ایران می‌دانم و استفاده از این ادبیات برای جمع کردن رای نیست. اگر این توانایی را در خود نمی‌دیدم کنار می رفتم. از جنس رزمندگان هستم و وقتی خطر می‌بینم احساس می‌کنم باید حضور داشته باشم.

رضایی با تاکید بر محو اقتصاد بودن دولت آینده گفت: محور دولت آینده باید اقتصاد باشد اما سیاست و دیپلماسی را هم بفهمد. از ۱۷ سالگی وارد سیاست شده‌ام و سیاسی هستم. حزب و تشکیلات داشتم و سفرهای خارجی رفته‌ام و برای همین خودم را به دیگران ترجیح می‌دهم. شاید آنها از حیث اخلاق و ایمان از من بالاتر باشند اما از حیث کارآمدی فکر می‌کنم می‌توانم مشکلات را از سر راه ایران بردارم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به درخواست یکی از فعالان اقتصادی مبنی بر واگذاری سالی ۱۰درصدی شرکت‌ها به بخش خصوصی گفت:  شک نکنید این کار را انجام می‌دهیم چون در غیر این صورت نمی‌توانیم این عقب‌ماندگی را جبران کنیم و به اهداف و آرمان‌های خود برسیم. در این رابطه به پارلمان بخش خصوصی نیاز داریم  که اول باید این حلقه واسط را سالم سازی کنیم و دلالان، واسطه‌ها و مافیاها را کنار بگذاریم. تولید کنندگان و کارآفرینان کشور باید از مافیاها و دلالان تفکیک شوند و من دست این کارآفرینان را می‌بوسم و به شما نقش خواهیم داد.

وی افزود: بدون مشورت با شما در مسائل اقتصادی تصمیم نمی‌گیریم. وزیر بدون مشورت با بخشنامه‌ای صادر نمی‌کند و این یک پارلمان خصوصی است شما به عنوان عامل دولت، بازار را نظارت می‌کنید اما در پاسخ از شما تعادل در قیمت‌ها را می‌خواهیم.

رضایی خاطرنشان کرد: پارلمان بخش خصوصی را از حالت تشریفاتی در آورده و در حد هیئت دولت در سایه و هیئت دولت دوم آن را بالا می آوریم و به شما عزتی خواهم بخشید که تاکنون این عزت به کارآفرینان بخشیده نشده است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری در بخش دیگری از سخنانش درباره مالکیت گفت:‌ کسی نمی‌تواند حق مالکیت بر دارایی را ضایع کند این حق شما است اما اینها بدون ارتباط با جامعه نیست. پول دست شما در عین حال وصل به مالکیت عمومی است و باید تنظیم شود یعنی دارایی‌ها راکد و ساکن نباشد بلکه باید در گردش باشد.  

وی ادامه داد: این سهم جامعه است که مالکیت آن در دست شماست این دارایی باید به مدیریت خودتان در گردش باشد. مالکیت مشروع است و دولت از شما حمایت می‌کند تولید ثروت افتخار است اما ثروت راکد در جامعه مشکلاتی به وجود می آورد.

رضایی با اشاره به اینکه حزو اولین منتقدان وضعیت بورس در سال ۹۹ بوده‌ام، گفت:۹۰درصد افراد با سرمایه زیر ۵۰ میلیون تومان وارد بورس شده اند و زیان دیده‌اند. اکثر زیان دیدگان از قشر ضعیف جامعه بودند که حتی پول قرض کرده اند و به امید دو برابر شدن سرمایه‌شان تراکتور خود را فروختند.  

وی افزود: قشر ضعیف جامعه سیلی سنگینی در بورس خورده‌اند و به شدت ناراضی و ناراحت هستند اشکال اساسی اینجاست که بورس فعالیت کاملا ناشناخته در این دولت بود.