مهدی نوروزی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، ابراز داشت: پزشکی قانونی استان سمنان سال۹۸ چهار هزار و ۹۷۷ نفر را که به دلیل نزاع به پزشکی قانونی استان سمنان مراجعه کرده بودند، مورد معاینه قرار داد.
وی بیان کرد: مراجعه افراد برای انجام معاینات بالینی به پزشکی قانونی استان سمنان به دلیل نزاع در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ یک درصد کاهش یافت.
وی گفت: پزشکی قانونی استان سمنان سال۹۷، پیش از شیوع کرونا چهار هزار و ۸۹۹ مُراجع را به دلیل نزاع مورد معاینه قرار داد.
نوروزی ابراز داشت: شیوع کرونا فشار روانی در افراد را افزایش داده است، اما نزاع افزایشی نداشته و حتی کمی کاهش یافته است.
وی تاکید کرد: افراد برای رسیدن به حق خود باید به مراجع قضایی مراجعه کنند و نزاع نه تنها رفع کننده مشکلات نیست بلکه به افزایش آسیب و بزهکاریهای اجتماعی دامن میزند و جز ایجاد مشکلات اجتماعی و حقوقی برای افراد خاطی و در بعضی از موارد قصاص و محکومیت مالی ثمری برای این بزهکاری متصور نیست.
مدیرکل پزشکی قانونی استان سمنان گفت: سوءتفاهم و ناتوانی در کنترل خشم عامل اصلی ایجاد نزاع و درگیری است و مدیریت و کنترل خشم راهبرد اساسی برای کاهش نزاع در جامعه است.
وی اظهار داشت: خویشتنداری، آموزش مهارت های زندگی با رویکرد گفت و گو و صبوری در مقابل سوء تفاهم و مشکلات از رویکردهای مهم برای مقابله و پرهیز از نزاع خیابانی در جامعه است.
مدیرکل پزشکی قانونی استان سمنان تصریح کرد: نهادهای فرهنگی میتوانند با ارائه برنامههای فرهنگی، آموزش ارتباطات اجتماعی و پایبندی به اخلاق و ارزشهای آن نقش مهمی در کاهش خشونت داشته باشند.
طبق قانون افراد به دنبال وقوع نزاع و درگیری از طرف مراجع قضایی و انتظامی به مراکز پزشکی قانونی ارجاع می شوند و در این مجموعه پزشکی هم بر اساس نوع و میزان آسیب دیدگی با توجه به قانون مجازات اسلامی برای آنان گواهی طول درمان صادر می شود.