محسن احتشام روز سهشنبه در بیست و ششمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان که با حضور استاندار خراسان جنوبی برگزار شد، افزود: مقام معظم رهبری فرمودند اساسیترین مساله امروز کشور انتخابات ۲۸ خرداد است لذا فعالان اقتصادی استان امسال در کنار اقشار مختلف و مردم فعالتر از گذشته مشارکت دارند و با انتخاب اصلح آینده بهتری را رقم خواهند زد.
وی بیان کرد: توقعات و انتظارات فعالان بخش خصوصی از دولت آینده توسط مرکز پژوهشهای اتاق بازرگانی آماده شده است.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند اظهار داشت: بدون شک اگر نظرات و پیشنهادات بخش خصوصی مبنای تصمیمگیریها قرار گیرد، تحولآفرین خواهد بود و نقش خود را در توسعه بیشتر ایفا میکند.
وی گفت: در اولین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان در سال جاری از اقدام بسیار ارزشمند استاندار در ایجاد ستاد توسعه خاوران قدردانی میکنیم چون همین ستاد بخشی از شورا محسوب میشود.
احتشام افزود: سال گذشته چهار نشست شورا حول محورهای حمایت از صنایع آسیبدیده از کرونا، مالیات، امور بانکی، تامین اجتماعی، مشکلات فعالان اقتصادی حوزه صنعت ساختمان و مشکلات فعالان اقتصادی حوزه معادن برگزار شد.
وی با اشاره به برگزاری ۱۰ جلسه کارشناسی در استان گفت: ماحصل این جلسات ۲۰ مصوبه استانی شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی بوده که ۹۰ درصد این مصوبات اجرا شده و پنج درصد در حال پیگیری است.
رییس اتاق بازرگانی بیرجند افزود: مصوبه مربوط به شرکت هپکو در حال پیگیری است و مقرر شد بعد از احصای نیاز استان درخصوص ماشین آلات معدنی با محوریت معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری تیمی از استان برای مذاکره با شرکت هپکو اعزام و در آن جلسه براساس نیاز استان روش همکاری و یا استقرار شرکت هپکو مشخص شود.
وی گفت: بر این اساس در صورتی که نیاز استان در حدی باشد که استقرار شرکت مذکور در استان توجیهپذیر باشد، زمینه استقرار فراهم خواهد شد و در نهایت براساس جمع بندیهای انجام شده تفاهمنامهای تنظیم و سپس برای محل استقرار شرکت در منطقه ویژه اقتصادی یا خارج از آن تصمیمگیری خواهد شد.
یکی از دستورالعملهای این نشست طرح مشارکت واحدهای تولیدی صنفی استان درخصوص تعرفه شرکتهای خدماترسان و ارائه راهکار به منظور تعیین تعرفههای برق، آب و گاز واحدهای مذکور براساس تعرفه تولیدی بود که رییس اتاق اصناف خراسان جنوبی در این باره گفت: برخی واحدهای تولیدی استان اعم از تراشکاران، قنادان، واحدهای تولیدی شیرینی و بستنی درخصوص تعرفهها با مشکل مواجه شدهاند.
رضا علیزاده افزود: در بحث تعرفه برق واحدهای تولیدی استان به دلیل تفاوت زیاد تجاری و صنعتی، یکسانسازی همه واحدهای صنفی برای استفاده از تعرفه برق تولیدی باید در اولویت قرار گیرد.
وی خواستار مصوبهای برای ارائه مشاوره به افراد جدید برای ایجاد واحدهای تولیدی صنفی شد و افزود: این مشاوره میتواند از ضرر و زیانهای بسیار و اتلاف سرمایهها به افراد بیتجربه جلوگیری کند.
طرح مشکلات فعالان اقتصادی حوزه اصناف درخصوص مشکلات ناشی از حذف بند «ل» ماده ۳۰ قانون نظام صنفی کشور از دیگر دستور کارهای این نشست بود که در این زمینه استاندار خراسان جنوبی خواستار پیگیری جدی این موضوع در سطح شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی ملی و ارائه راهکارها و پیشنهادات شد.
ملانوری تاکید کرد: باید متن پیشنهادی به عنوان لایحه را آماده کنید تا در اختیار شورای ملی گفت و گو قرار گیرد و پیگیری شود اما باید دلایل قانع کننده در این باره داشته باشید.
تصویب تقویم برگزاری جلسات ماهانه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی از دیگر دستور کارها بود که مقرر شد به دلیل اهمیت این نشست و جایگاه بخش خصوصی از این پس به صورت ماهانه و با حضور نمایندگان مجلس در محل اتاق بازرگانی بیرجند برگزار شود.
انتخاب اعضای بخش خصوصی شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در اتاق بازرگانی، اتاق اصناف و اتاق تعاون و ارائه گزارش عملکرد شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی از دیگر دستور کارهای این نشست بود.