به گزارش ایرنا، مدیر کل فرودگاه گیلان در حاشیه این آیین در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نصب و راه اندازی سامانه کمک ناوبری ILS/DME به ارزش ریالی ۳۵۰ میلیارد ریال توسط متخصصان داخلی، مهمترین پروژه از طرح های یاد شده است.
سید محسن میرحسینی با بیان اینکه هزینه این طرح ها از محل اعتبارات شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران هزینه شده است، ادامه داد: با بهره برداری از سامانه یاد شده دید افقی این فرودگاه از ۱۲۰۰ متر به ۵۵۰ متر بهبود خواهد یافت که ضمن ارتقاء ضریب ایمنی فرودگاه، تاخیرات و ابطالی پروازها کاهش می یابد.
وی گفت: سیستم ILS در فرودگاه سردار جنگل رشت از سال ۱۳۸۰ فعال بوده اما با گذشت زمان مستهلک شده بود ؛بر همین اساس پروژه نصب سیستم جدید و پیشرفته یادشده از تیرماه سال گذشته آغاز شد و با انجام وارسی پروازی امروز بصورت رسمی با تکیه بر توان داخلی افتتاح شده است.
امروزه یکی از مهمترین و متداولترین دستگاه هایی ناوبری، برای نشستن هواپیما در فرودگاه های پرترافیک و فرودگاه های با شرایط جوی نامناسب، سیستم نشستن به وسیله دستگاه" ILS" یا Instrument Landing System است.
میرحسینی گفت: نمازخانه و توسعه ساختمان اداری با اعتبار ۲۵ میلیارد ریال، احداث و تجهیز ساختمان پست برق با اعتبار ۲۵ میلیارد ریال، روشنایی و پوشش تصویری جاده حفاظتی با ۴۰ میلیارد ریال ،محصور کردن ۱۰ هکتار از اراضی خریداری شده اطراف فرودگاه سردار جنگل رشت با اعتبار ۲۰ میلیارد ریال و بهسازی نمای ترمینال خارجی با اعتبار ۳۰ میلیارد ریال از دیگر طرح هایی است که امروز با حضور مقامات یادشده به بهره برداری رسید.
در زمان حاضر ۹۶ سورتی پرواز در هفته از فرودگاه گیلان به ۱۰ مقصد اهواز، تهران، عسلویه، اصفهان، بندرعباس، تبریز، کیش، مشهد، بوشهر و شیراز توسط ۹ شرکت هواپیمایی انجام می شود.
پیش تر و در سال ۹۸ نیز دو پروژه مهم و زیرساختی فرودگاه بین المللی سردار جنگل رشت با هزینه ای بالغ بر ۲۵۰ میلیارد ریال بمناسبت هفته دولت و با حضور مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران افتتاح شد؛ افتتاح سیستم روشنایی تقرب دقیق در فرودگاه گیلان یکی از پروژه های مهم یاد شده بود که با صرف اعتبار یک میلیون یورو موجب کاهش ابطال پرواز می شود و همچنین پروژه توسعه محوطه سازی فرودگاه رشت به متراژ ۱۷ هزار متر مربع و سیستم مخزن ۵۰۰ متر مکعبی به همراه سیستم پمپاژ آب که در بخش های آبیاری و ایمنی و آتش نشانی دارای عملکرد بالایی است از پروژه های مهم دیگری بود که به مناسبت هفته دولت در سال ۹۸ افتتاح شد.
فرودگاه بین المللی سردار جنگل رشت با علامت اختصاری (OIGG) در کتاب هوانوردی دنیا به ثبت رسیده؛ تأسیس فرودگاه رشت به سال ۱۳۴۷ خورشیدی باز میگردد؛ این فرودگاه از لحاظ دسترسی شهری در رشت بعنوان یکی از برترین فرودگاههای ایران و در رتبه ۱۲ از نظر آمار پروازی به شمار می آید.
این فرودگاه دارای موقعیت ارتباطی ممتاز حاشیه دریای کاسپین و در مسیر کریدور شمال - جنوب و در سومین شهر گردشگرپذیر ایران (رشت) واقع شده؛ این فرودگاه در هفت کیلومتری جاده رشت به انزلی و ۱۵ کیلومتری منطقه آزاد انزلی قرار دارد و با مساحت کل ۲۲۰ هکتار در ارتفاع آن ۴۰ پا پایین تر از آب های آزاد است.