به گزارش روز سه شنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، « عباس کشاورز » در مراسم رونمایی از تمبر دومین همایش ملی روز جهانی پنبه افزود: پیوند بخش صنعت و کشاورزی در قالب زنجیره ارزش افزوده این صنعت از پنبه تا پوشاک بسیار حایز اهمیت است و می تواند کشور را در تولید پنبه به خودکفایی برساند.
وی با اشاره به برنامه وزارت جهاد کشاورزی برای تکمیل زنجیره ارزش از پنبه تا پوشاک صنعت نساجی گفت : شرکتهای هلدینگ بسیار خوبی برای پنبه ایجاد شده و این زنجیره با مشارکت تعاونی پنبه کاران کشور، بخش های مختلف زنجیره صنعت نساجی در حال تکمیل است.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: زیربنای ایجاد زنجیره از پنبه تا پوشاک در صنعت وجود دارد و تنها باید صنایعی که تاکنون از الیاف مصنوعی استفاده میکردند رویه خود را به استفاده از پنبه تغییر دهند و رویکرد کلان و جامعی نسبت به این زنجیره به صورت ملی و متمرکز شکل گیرد.
وی اظهار داشت: در حال حاضر حدود ۷۰ درصد نیاز کشور در حوزه کشت پنبه را برآورده می کنیم در حالی که این عدد در سالهای گذشته ۵۰ درصد بوده است.
کشاورز ادامه داد : با برنامهریزیها و حمایتهای انجام شده امیدواریم به زودی در زمینه تولید پنبه به خودکفایی برسیم.
کشاورز ضمن تشکر از بخش صنعت به خاطر حمایت از بخش کشاورزی گفت: امسال چهارمین سالی است که دغدغهای برای خرید پنبه در کشور نداریم وبخش صنعت واین هلدینگ هایی که پنبه را مصرف می کنند کاملا آماده هستند وکمک های خوبی می کنند وبعضا دست کشاورزان راهم می گیرند ازاین بابت هم جا دارد که ازحمایت صنعت و پیوند آن با کشاورزی تشکر کنم که علاوه بر تامین سایر مایحیتاج مورد نیاز کشاورز در تامین کمباین و بعضی ازتجهیزات به کشاورزان کمک می کنند.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه نه تنها موافق تشکیل شورای عالی نساجی هستیم بلکه تشکیل آن را به عنوان اولویت و ضرورت حمایت همه جانبه ملی و حاکمیتی جهت رسیدن به جایگاه در خور شان ملی و بین المللی زنجیره صنعت نساجی هستم عنوان کرد: در کلیه محصولات اگر نقش تولید محصولات کشاورزی را با بخش های پس از تولید پیوند بزنیم هم منافع کشاورزان را برآورده کردیم و همه صنایع منتفع خواهند شد.
لازم به ذکر است در ادامه دومین همایش ملی روزجهانی پنبه که به همت معین های اقتصاد مقاومتی منطقه ترشیز کهن ؛ گروه سرمایه گذاری دماوند و کارخانجات نساجی کاشمر برگزار شده بود از نمایشگاه عکس و تمبر یادبود با حضور قائم مقام و معاونین مدیران وزارت جهاد و فعالان بخش خصوصی و نمایندگان ملت در مجلس شورای اسلامی در صنعت نساجی رونمایی شد.
همچنین این همایش با حمایت وزرات جهاد ،وزارت صمت ،مجلس شورای اسلامی و کمیسیون های مرتبط ، مجمع تشخیص مصلحت نظام و سازمانها و نهاد های مرتبط با موضوع برگزار شد.
به گزارش ایرنا، مسابقه عکاسی با عنوان «پنبه طلای سفید» در دو سطح دوربین عکاسی و موبایل برگزار شد که ۴۵۰ عکس به مسابقه ارسال شد و در نهایت با بررسی داوران ۲۶ عکس انتخاب و جوایزی به عکاسان برتر اهدا شد.
نمایشگاه عکس و پنبه در تاریخ نهم خرداد ماه آغاز و تا یازدهم خرداد در وزارت جهاد برای بازدید دست اندرکاران این صنعت دایر می باشد.
به گزارش ایرنا، اکنون سالیانه ۲۷۰ هزارتن «وش پنبه» در سطح ۹۸ هزار و ۵۰۰ هکتار در کشور تولید میشود که از این میزان ۱۲۰ هزار تن یعنی یکسوم آن، پنبه مورد مصرف در صنعت قرار می گرفت.
اکنون ۷۰ کارخانه جداکننده پنبه دانه در کشور فعال است، این درحالی است که در سالهای گذشته تعداد این کارخانجات ۱۰۰ مورد بوده است.