سید مصطفی اسکافی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: لازمه کاهش قیمت مسکن در همدان ایجاد شهرک هایی توسط مسئولان شهری در ضلع شمالی این شهر با استفاده فناوری های نوین است و در این صورت امکان بازگشت سرمایه و افزایش میزان بازدهی سرمایه گذار فراهم می شود.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر احیای بافت فرسوده شهری در کاهش قیمت مسکن تاثیر گذار بوده که این امکان در همدان برای احیای سکونتگاه های غیر رسمی و بافت های فرسوده فراهم است.
معاون مدیر شعب بانک مسکن همدان اظهار داشت: این بانک امکانات خاصی برای تامین مالی متقاضیان مسکن در نظر گرفته است و پیش بینی اعتباری ویژه به خصوص برای سازندگان حرفه ای مسکن که از به روز ترین فناوری ها استفاده می کنند نشان دهنده عزم جدی برای افزایش میزان سهم بانک مسکن در تامین مالی ساخت واحدهای مسکونی است.
اسکافی تاکید کرد: برای فراهم کردن امکان ایجاد سرپناه برای شهروندان در آینده نزدیک راهی جز کاهش قیمت تمام شده مسکن چه در عرصه ساخت با استفاده از فناوری نوین و کاهش مدت بازگشت سرمایه و افزایش زمین قابل احداث بنا، نیست.
وی اضافه کرد: به طور حتم افزایش میزان تسهیلات منجر به افزایش میزان عرضه شده و دهک هایی پایین دست می توانند سرپناهی هر چند کوچک برای خود تهیه کنند.
معاون مدیر شعب بانک مسکن همدان ادامه داد: بنابراین رویکرد بانک مسکن در سال ۱۴۰۰ افزایش میزان تسهیلات در بخش ساخت برای حرفه ای ها و استفاده کنندگان از تکنولوژی های نوین دوم برای کسانی که رعایت الگوی مصرف را در واحدهای زیر ۱۰۰ متر انجام داده اند.
اسکافی اظهار داشت: مهمترین ماموریت بانک مسکن به عنوان بانک دولتی، تخصصی و توسعه ای ایجاد سرپناه برای اقشار کم درآمد جامعه است بنابراین ۹۰ درصد تسهیلات پرداختی بانک مسکن در بخش مسکن و ساختمان بر اساس سیاست ها و ماموریت ها بوده و ۱۰ درصد در سایر بخش ها است.
وی اظهار داشت: بانک مسکن با توجه به واقعیت اقتصادی جامعه هر ساله سیاست های خود را بازنگری می کند و امسال با توجه به قیمت تمام شده مسکن، سقف تسهیلات را تا ۴۰۰ میلیون تومان افزایش داده است.
معاون مدیر شعب بانک مسکن همدان گفت: مشتریان و متقاضیان تسهیلات بانک در ۲ بخش حرفه ای ساز و ساده تقسیم بندی شدند و افراد غیر حرفه ای اگر از فناوری های نوین در ساخت خانه استفاده کنند ۲۵۰ میلیون تومان بابت هر واحد به آنها تعلق می گیرد و در بخش ساخت مسکن بدون استفاده از فناوری، در مرکز استان با در نظر گرفتن اوراق مشارکت ۱۶۰ میلیون و سایر شهرستان ها ۱۲۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت می شود.
اسکافی ادامه داد: حرفه ای سازهای مسکن در مرکز استان نیز در صورت استفاده نکردن از فناوری نوین ۳۰۰ میلیون تومان و استفاده از فناوری نوین ۴۰۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت می کنند و در سایر شهرستان این تسهیلات به ترتیب ۲۵۰ میلیون و ۳۰۰ میلیون تومان است.
وی توضیح داد: فناوری های نوین شامل مولفه های مختلف از جمله دیوارهای بُرشی، پنجره های یو.پی.وی.سی ۲ جداره، استفاده از بلوک سبک و استفاده از پیچ و مهره به جای جوش، سازه های فناوری نوین، صرفه جویی انرژی است.