به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار دانشگاه ایرنا، منصور کبگانیان در حاشیه برگزاری نقشه جامع علمی کشور در محل شورای عالی انقلاب فرهنگی در جمع خبرنگاران به مصوبات این جلسه اشاره کرد.
وی با اشاره به سند ساماندهی آموزش عالی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است، گفت: سال گذشته کلیت ساماندهی دانشگاه ها در قالب مصوبه مورد تایید ستاد نقشه جامع علمی کشور قرار گرفت و از ۱۱۹ دانشگاه و موسسه دولتی که بررسی شد، ۸۸ دانشگاه مشمول طرح ساماندهی قرار گرفتند که این تعداد در فازهایی به ۴۰ دانشگاه با ادغام تقلیل می یابند که از این ۴۰ دانشگاه به حدود ۱۸ مورد ابلاغ و ساماندهی انجام شده است.
وی تاکید کرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی به نکات این مصوبه که جزو سیاست های اصلی نظام علم، فناوری و فرهنگی کشور است توجه کنند. این موضوع توجه جامعه علمی و مجلس شورای اسلامی را به خود جلب کرده است و مخالفان، موافقان و منتقدانی هم دارد.
کبگانیان ادامه داد: سند این طرح مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و مربوط به آمایش آموزش عالی در جمهوری اسلامی ایران است؛ بر اساس ماده سه این سند، وزارت علوم به منظور ساماندهی واحدهای آموزش عالی می تواند موسسات آموزش عالی دولتی را تجمیع یا ادغام کند.
به گفته قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، سه معیار کلان پاسخگویی به نیازهای منطقه ای، کاهش هزینه های سربار و ارتقای کیفی خدمات، در این ماده آمده است؛ بعضی از این دانشگاه ها رشته هایی دارند که در ارتباط با نیازهای آن منطقه نیست و تاسیس شان افراط بوده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه برخی از دانشگاه ها هزینه های سربار بالایی دارند، خاطرنشان کرد: علاوه بر این، تعداد صندلی های خالی برخی دانشگاه ها هم در چند سال اخیر افزایش پیدا کرده که منجر به کیفیت پایین آموزش شده است؛ در حالی که انتظار داریم دانشگاه ها به تدریج ارتقای کیفیت پیدا کنند.
وی افزود: بسیاری از اصلاحات و ساماندهی ها در آخرین جلسه نقشه جامع علمی کشور مورد تایید قرار گرفت اما برای این که کلیت موضوع را به تصویب نهایی برسانیم، مقرر شد موضوعی را وزارت علوم آماده کند و در جلسه بعد مطرح شود.
عضو ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، این موضوع را شاخص ها و معیارهای ساماندهی عنوان کرد و گفت: در ساماندهی دانشگاه های دولتی، تاکنون شاهد انحلال موسسه و دانشگاهی در گزارش ها نبودیم و فقط الحاق و در برخی موارد، ادغام صورت گرفته است؛ به این معنا که ردیف بودجه حفظ و موسسات به هم الحاق می شوند اما دانشگاه در محل خود می ماند.
کبگانیان درباره انحلال دانشگاه های تک جنسیتی تاکید کرد: حساسیت خاصی روی این دانشگاه ها وجود دارد که مقرر شد با وجود امکانات آموزشی پایین، در محل خودشان حفظ شوند.
به گفته قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، البته شکایاتی هم در خصوص طرح ساماندهی دریافت کردیم که در حال ارزیابی است.