سی و هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر با معرفی برگزیدگان در بخش مختلف چهارشنبه ۱۲ خرداد به کار خود پایان داد.
سخنگوی انجمن سینماداران، گفت: همزمان با فرارسیدن تعطیلات نیمه خرداد سینماها نیز تعطیل میشوند.
نمایشگاه نقاشی «سوگ آفتاب» به مناسبت سالروز رحلت امام خمینی (ره) در گالری عالی حوزه هنری گشایش یافت.
معاون سازمان سینمایی حوزه هنری گفت که با پایان دوره گذار و رکود هنر هفتم به سبب شیوع ویروس کرونا، مرحله احیای دوباره سینماهای کشور با اکران ۲۰ فیلم از تیرماه امسال آغاز میشود.
افتخارات ایران
عکسی که «محمد حیاتی»، عکاس نجوم ایرانی، از آسمان شب بر فراز سواحل خلیج فارس ثبت کرده است در جمع برترین عکسهای سال جهان با سوژه کهکشان راه شیری قرار گرفت.
فیلم سینمایی «سرزمین آبی» به کارگردانی علی فخرموسوی در ادامه حضور بینالمللی خود، در اولین دوره جشنواره «aloho film festiva» حضور دارد.
انیمیشن «ستارگان زیر باران» به کارگردانی سارا نامجو به بخش مسابقه بینالملل انیمیشنهای کودکان جشنواره «زلین» در جمهوری چک راه یافت.
شاهین رشیدی بهترین تدوینگر جشنواره «Tietê International Film Awards» برزیل شد
«گورکن» به کارگردانی کاظم ملایی و تهیه کنندگی سینا سعیدیان در جدیدترین نمایش بینالمللی خود، نامزد دریافت جایزه بهترین فیلم سینمایی در هشتمین جشنواره فیلم هنرهای زیبای آمریکا شد.
همزمان با برگزاری اختتامیه سیوششمین جشنواره فیلمهای تریلر و پلیسی «ریم پولار» فرانسه دو فیلم «متری شیشونیم» و «کشتارگاه» جوایز اصلی این رویداد سینمایی را به خود اختصاص دادند.
فیلم سینمایی «بندر بند» در بخش مسابقه جشنواره زنان دورتموند - کلن به نمایش در میآید.
کتابهای طوطی در فهرست ناشران کودک برگزیده نمایشگاه کتاب بلونیا قرار گرفت و برای دریافت جایزه بهترین ناشر کودک سال ۲۰۲۱ در قاره آسیا با ناشرانی از چین، ژاپن و کره جنوبی رقابت خواهد کرد.
فیلم سینمایی «داستان دست انداز» به کارگردانی کمال تبریزی در نخستین نمایش جهانی، در جشنواره بینالمللی شانگهای به روی پرده میرود.
فیلم کوتاه «زنگ تفریح»، به کارگردانی نوید نیکخواه آزاد، برنده جایزه بهترین فیلم کوتاه داستانی بیستوچهارمین دوره جشنواره جانز هاپکینز در آمریکا شد.
در جهان چه گذشت
مجموعهای از دستنوشتهها، نامهها و طراحیهای شخصی «فرانتس کافکا»، از چهرههای سرشناس ادبیات قرن بیستم، پس از ترمیم، فهرست برداری و تهیه نسخه دیجیتال، روی شبکه جهانی اینترنت در دسترس عموم قرار گرفت.
آکادمی اسکار با تاکید بر بازگشت زمان برگزاری این رویداد به تاریخ همیشگی خود اعلام کرد که نودوچهارمین دوره خود را در ۲۷ مارس ۲۰۲۲ میلادی مطابق با ۷ فروردین ماه ۱۴۰۱ خورشیدی همانند ادوار پیش از فراگیری جهانی (پاندمی) کرونا برگزار میکند.
اریک کارل، نویسنده و تصویرگر نامدار آلمانی-آمریکایی و خالق کتاب بسیار موفق و پرفروش «کرم ابریشم خیلی گرسنه» به دلیل نارسایی کلیه در سن ۹۱ سالگی از دنیا رفت.
«لورانس د کار» به نخستین بانویی بدل شد که مدیریت موزه لوور مشهورترین و پربازدیدترین موزه جهان را از تاریخ افتتاح خود در ۲۲۸ سال پیش تا به امروز دردست گرفت.
جشنواره معتبر فیلم برلین در طول تاریخ ۷۰ ساله خود در دوره هفتادویکم، برای نخستین بار جایزه اثر برگزیده تماشاگران را به لیست جوایز خود در سال ۲۰۲۱ میلادی افزود.
مجموعهای دیده نشده از ۲۹ شعر دستنویس «امیلی برونته»، نویسنده شهیر انگلیسی، در حراجی ساتبیز به فروش گذاشته میشود.
همزمان با اعلام اعمال مقررات جدید قرنطینه از سوی کشور فرانسه برای ورود مسافران به این کشور و در صورت اجرایی شدن آن، هنرمندان انگلیسی که بنا بود در جشنواره فیلم کن حضور داشته باشند با سدی محکم و مانعی جدی روبهرو خواهند شد.
هفتادوچهارمین دوره اهدای جوایز تونی برای تجلیل از بهترینهای تئاتر، پس از بیش از یک سال تاخیر کرونایی، هفته اول پاییز برگزار میشود.
«تاد فیلیپس» کارگردان فیلم «جوکر» برای نگارش فیلمنامه قسمت دوم این شاهکار روانشناختی قرارداد امضا کرد.
یک گور دستهجمعی در شمال سوریه به عنوان قدیمیترین بنای یادبود جنگ در جهان شناسایی شد.
عینک و چوبدستی بازیگر نقش اول مجموعه فانتزی «هریپاتر»، ماه آینده در آمریکا به حراج گذاشته میشود.
در حال حاضر برقراری ارتباط و انتقال معنا بین انسانها تنها از طریق زبان ممکن است اما سازندگان تراشه مغزی نورالینک ادعا میکنند این فناوری به زودی به جایی خواهد رسید که زبانهای رایج در جهان را بین ۵ تا ۱۰ سال آینده منسوخ کند.
دولت آمریکا پس از ۲۵ سال دو سنگ سردر عتیقه را که از معابد تایلند دزدیده و در یکی از موزههای شهر سانفرانسیسکو به نمایش گذاشته شده بودند، به کشور مبدا تحویل داد.
«جو لارا» هنرپیشه و آهنگساز آمریکایی که در مجموعه تلویزیونی «تارزان: ماجراهای حماسی» نقش تارزان را بازی میکرد، در یک سانحه هوایی درگذشت.
بحران ناشی از شیوع کرونا مسئولان برگزاری جایزه مولیر فرانسه را بر آن داشت تا برگزاری حضوری سیوسومین دوره این رویداد را تعطیل و برنامهای پنجروزه و مجازی را برای بزرگداشت این هنر و هنرمندان تئاتر جایگزین کنند.
برگزارکنندگان جوایز تلویزیونی بفتا (Bafta) ترتیبی اندیشیدهاند تا آن دسته از نامزدها و طرفدارانی که به دلیل محدودیتهای کرونایی امکان شرکت در رویداد امسال را ندارند، هولوگرام سهبعدیشان را به مراسم بفرستند.
یک استاد کانادایی برای اولین بار در تاریخ موفق شد یکی از کتابهای کتابخانه شخصی «ویلیام شکسپیر» را کشف کند.