تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۶

شیراز - ایرنا- گفته شده که مسافرت حافظ از شیراز به هند،نافرجام و نیمه تمام ماند و او به شهر خود بازگشت اما سروده این شاعر نامی، رنگ حقیقت به خود گرفت و طوطیان هند از قند پارسی، شکرشکن شدند و فراتر از بنگاله این زبان گسترش یافت که اینک محفلی به همین نام، راه بنگاله و فراتر از آن را درپیش گرفته است.

محفل ادبی قندپارسی وابسته به کتابخانه های عمومی استان فارس در شهریور سال ۹۹  تشکیل شد و ادیبان ایران وجهان را به هم اندیشی و همنشینی فراخواند تا افزون بر هدف اصلی که معرفی کتاب و گسترش مطالعه است به معرفی فعالان عرصه ادبیات بپردازد.
دبیر این محفل ادبی غلامرضا کافی استاد ادبیات زبان فارسی دانشگاه شیراز است که اول خرداد ۱۴۰۰ خبر انتصاب او اعلام شد.
پیش از او امیرهمایون یزدانپور از ادیبان وف رهنگوران بنام فارس دبیر محفل ادبی قند پارسی بود.    
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان فارس در نشست معرفی دبیر جدید محفل ادبی قندپارسی با اشاره به اینکه ادبیات و فرهنگ در شیراز پیشینه ای دیرینه دارد، گفت: نام شیراز و فارس با نام شعر و ادب گره خورده است که برهمین اساس لازم است که محافل ادبی کتابخانه های عمومی فارس با سایر محافل ادبی متفاوت باشند.
روح الله منوچهری بیان کرد:محفل قند پارسی تاکنون پیشرو بوده است، اکنون نیز فردی سکان این کار را به دست گرفته که استاد مسلم این حوزه است و باعث خوشحالی است که دکتر کافی با وجود مشغله های فراوان این سمت را پذیرفته است.
وی با تأکید بر اینکه در محافل ادبی کتابخانه های استان باید اقدامات مبتکرانه صورت گیرد، ادامه داد: امیرهمایون یزدانپور از چهره های ماندگار فارس است؛ محفل قند پارسی با شور و نشاط و توانمندی ایشان آغاز به کار کرد. اکنون این محفل می تواند تحت نظارت یک استاد زبان و ادبیات فارسی به یک برند تبدیل شود و کارهایی را در سطح ملی و بین المللی انجام دهد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی فارس اضافه کرد: نیاز است سیاست گذاری در استان انجام شود و محافل ادبی شهرستان ها نیز پویاتر شوند تا بخش زیادی از مخاطبان در شهرستان ها جذب محافل ادبی کتابخانه ها شوند.
غلامرضا کافی استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز و دبیر جدید محفل ادبی قند پارسی نیز در این نشست گفت: تدبیرهای بسیاری تاکنون انجام شده تا سطح کتابخوانی در جامعه افزایش یابد اما به جای تبلیغ باید کارکردهای برنامه محور و ذوق مندانه برای مردم ایجاد کنیم. هرچه برنامه های ادبی را جمیل تر برای مردم اجرا کنیم، میزان جذب افراد علاقه مند بیشتر می شود.
وی نوید برنامه ریزی سالانه برای محفل ادبی قند پارسی داد و اضافه کرد:تلاش خواهیم کرد که همچنان کار را برنامه محور ادامه دهیم. تقویت انجمن های ادبی شهرستان، واگذاری مسئولیت انجمن های ادبی به شهرستان ها، توجه به حوزه داستان در کنار شعر، شناساندن استان و مفاخر ادبی، اجرای برنامه های معرفی کتاب و کتاب شناسی، بخشی از برنامه های پیش رو خواهد بود.
کافی در گفت و گو با ایرنا اعلام کرد:‌ اولین گام برای محفل ادبی قند پارسی، تهیه کارنمای این محفل بوده است که برنامه ها تا پایان سال پیش بینی و برنامه شش ماه اول تنظیم شده است.
او بیان کرد:‌محفل ادبی قند پارسی به صورت کلی هر هفته نشست خواهد داشت که این نشست ها با حضور اعضا، محافل ادبی شهرستان ها، شاعران و نویسندگان و اهالی قلم استان فارس خواهد بود.
محفل ادبی قند پارسی به گفته او علاوه بر این نشست های هفتگی، محفل ادبی قند پارسی در شش ماه نخست سال میزبان چندین نشست اختصاصی ویژه در مناسبت های مختلف در سطح ملی و بین المللی است که به زودی اعلام خواهد شد.
کافی همچنین گفت:‌تمام برنامه های این شش ماه به صورت مجازی برنامه ریزی شده است تا بتوانیم از حضور مهمانان در سطح ملی و بین المللی استفاده کنیم؛در نیمه پایانی سال و در صورت بهبود شرایط بیماری، نشست های حضوری انجمن به صورت مداوم و در روزهای مشخص برگزار می شود تا با دعوت از ادیبان و اهالی قلم استان بتوانیم برنامه های قند پارسی را در قالب محفل مرسوم دنبال کنیم.
این استاد ادبیات گفت:‌برنامه ریزی محفل ادبی قند پارسی در قالب رسالت نهاد کتابخانه های عمومی کشور خواهد بود. به این معنا که علاوه بر توجه به بعد فرهنگی و ادبی نشست ها، بر اهداف نهاد کتابخانه های عمومی که برگزاری برنامه های کتاب محور، معرفی کتاب های خوب و تشویق برای مطالعه بیشتر است، متمرکز خواهد شد.
دبیر محفل ادبی قندپارسی گفت:‌قصد این است در برنامه ها بتوان کتاب ها و نویسندگان و شاعرانی را به عموم معرفی کردد که در نهایت به مطالعه بینجامد.
کافی معتقداست:محفل ادبی قند پارسی در شیراز است و لاجرم با ادبیات شیراز پیوند خواهد داشت.این محفل کارکردهای روزآمدی خواهد داشت و به افق های آینده  می نگرد به این معنا که به جای پژوهش هایی که بر مبنای گذشته ادبیات شیراز بوده به شاعران و نویسندگان حال حاضر توجه شود و پویایی ادبیات امروز را در نظر خواهیم داشت. همچنین فعالان شعر و داستان امروز فارس را به عموم مخاطبان و استادان در سطح ملی آشنا خواهیم کرد.
این استاد ادبیات گفت:‌جوهره شیراز با شعر آمیخته است هرچند که سایه بزرگ حافظ و سعدی در شیراز باعث شده که بسیاری از شعرای توانمند این دیار مهجور و ناشناخته بمانند. در حالی است که شاعران کم توان تر از شاعران شیراز در شهرهای دیگر بسیار شناخته شده و فخر آن شهر هستند، به برخی از شاعران شیراز و فارس کمتر پرداخته شده است. در محفل ادبی قند پارسی به ویژه در برنامه های نیمه دوم به شاعران کمتر شناخته شده فارس نیز خواهیم پرداخت.