تهران- ایرنا- شهردار تهران گفت: ۱۲۱ میلیارد تومان حدود اعتباراتی است که برای افتتاح و بهره‌برداری از طرح‌های منطقه ۲۲ پایتخت هزینه شده‌است.

به گزارش ایرنا، پیروز حناچی شهردار تهران روز چهارشنبه در آیین بهره برداری از طرح های مجموعه فرهنگی گردشگری دریاچه شهدای خلیج فارس گفت: این اعتبار برای تکمیل تمام طرح های دور دریاچه خلیج فارس و تکمیل رینگ دوچرخه سواری و پیاده روی منطقه ۲۲ هزینه شده است.

وی افزود: به کارگیری خودرو های نمادین جمع آوری و حمل پسماند و خودروهای یگان حفاظت شهرداری تهران که به همراه نیروی انتظامی فعالیت می‌کند از جمله طرح های افتتاح شده است.

حناچی با اشاره به طرح تفصیلی منطقه ۲۲ بیان کرد: مهم‌ترین قدم در اجرای طرح های این منطقه تصویب طرح تفصیلی بود که نقشه راه است و شاید اصلی ترین کار ما همین بود؛ زیرا تا قبل از تصویب این طرح ابهام وجود داشت که چه اقداماتی باید انجام شود تا این حجم بارگذاری ها در منطقه مدیریت شود.

شهردار تهران افزود: منطقه ۲۲ تهران از حیث سرانه فضای سبز مشکلی ندارد اما در بحث تامین سرانه آموزشی و خدماتی و بهداشتی با چالش مواجه است.

حناچی ادامه داد: یکی از عارضه های اکولوژیک شهر تهران نبود تعادل زیست پذیری است به عنوان مثال شکل کنترل آلودگی، از جمله هدف هایی است که ‌در مدیریت شهری دنبال می شود و نباید فراموش کرد این اقدام در گرو اقدام حاکمیت در کنار مدیریت شهری است.

خدمات عمومی منطقه ۲۲ متناسب با بافت مسکونی نبود

پیروز حناچی در حاشیه این آیین در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ابهام برای توسعه منطقه ۲۲ وجود داشت و این منطقه از سایر مناطق شهر عقب بود و بی برنامه، توسعه یافته و به تناسب بارگذاری مسکونی، خدمات عمومی توسعه پیدا نکرده بود.

وی افزود: هر چند مشکل فضای سبز در این منطقه نداشتیم و از قبل فضای سبز وسیعی ایجاد شده بود، اما از لحاظ خدماتی، آموزشی و درمانی با چالش روبرو بودیم.

شهردار تهران افزود: امروز با افتتاح طرح ها شاهد تکمیل همه مسیرهای خروجی، پیاده رو ها و دوچرخه سواری در این منطقه هستیم.

وی با اشاره به اینکه احداث طرح های عمرانی و زیست محیطی در منطقه ۲۲ از سال ۹۲ شروع شده بود، گفت: در حوزه فنی و عمرانی ۱۲۱ میلیارد تومان، محیط زیست۴۵  میلیارد تومان و حمل و نقل و ترافیک ۲۴ میلیارد تومان در منطقه ۲۲ هزینه شده است.

حناچی ادامه داد: یگان حفاظت دریاچه هم با همکاری نیروی انتظامی به مردم خدمات ارائه خواهد کرد.

وی با اشاره به مشکلات زیست محیطی گفت: در کلانشهر ها یکی از عارضه ها، مسائل زیست محیطی است که آلودگی را به دنبال دارد.

شهردار تهران بیان داشت: کنترل دائمی آلاینده ها و کاهش آن جزو برنامه های هدف است که در حوزه های مختلف و توسط مدیریت محلی و حاکمیتی اجرایی می شود.

بازپس گیری املاک واگذارشده شهرداری تهران در دوره مدیریت قبل ادامه دارد

رئیس کمیته نظارت شورای اسلامی شهر تهران گفت: سه هزار ملک شهرداری تهران در دوره قبل مدیریت شهری پایتخت به افراد غیر واگذار شده بود و این اقدام بدون مجوز شورای شهر تهران بود و پس از بازپس گیری بسیاری از املاک در حال حاضر ۳۰۰ ملک شهرداری در حال تخلیه است.

 افشین حبیب زاده نیز در این آیین گفت: یکی از موضوعات که مورد گلایه مردم بود قلع و قمع باغات بود و شما می دانید که در دوره قبل مدیریت شهری جلسه های کمیسیون باغات غیر علنی بود اما این دوره پرونده باغات به صحن شورای شهر تهران آمد و آرای اعضا شفاف شد.

80 درصد باغ های تهران در دوره قبل مدیریت شهری تخریب شد

وی افزود: چهار پنجم باغات تهران یعنی حدود ۸۰ درصد در دوره قبل مدیریت شهری پایتخت تخریب شد و تنها یک پنجم (بیست درصد) آن باقی مانده و سطح اشغال ساخت و ساز در دوره قبل مدیریت شهری در باغ ها به گونه ای بود که به آن برج باغ می گفتند و به زبان ساده در طبقه منفی ۱ حدود ۸۰ درصد سطح اشغال وجود داشت.

حبیب زاده گفت: در دوره پنجم مدیریت شهری طرحی تهیه شد که جلوی ساخت و ساز در باغ ها گرفته شد و ساخت و ساز در باغ ها در یک یا دو طبقه با سطح اشغال پایین تغییر کرد.

عضو شورای شهر تهران افزود: در این دوره مدیریت شهری تنها ۷۰ پروانه بلند مرتبه سازی صادر شد که این عدد در دوره قبل مدیریت شهری بیش از ۵۰۰ پروانه بود.

تفاهم نامه شهرداری با وزارت کشاورزی در مسیر توسعه خدمات شهروندی

شهردار منطقه ۲۲ در ادامه این مراسم با اشاره به تفاهم نامه شهرداری تهران با وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: سند ۳۰ سال مدیریت و بهره برداری چیتگر را تحویل گرفتیم که امروز با حضور مدیران شهری پایتخت از آن رونمایی می شود که جای تشکر از معاون خدمات شهری شهرداری تهران و رییس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر تهران را دارد.

مرتضی رحمانزاده بیان کرد: آنچه که مهم ترین دستور شهردار تهران بود موضوع فاضلاب است که در این دوره مدیریت شهری دنبال شد که زمینی را از اداره کل منابع طبیعی تحویل گرفتیم و تحویل سازمان آب و فاضلاب دادیم نا ساخت تصفیه خانه خرگوش دره نهایی شود.

شهردار منطقه ۲۲ با اشاره به پساب منطقه افزود: یکی دیگر از موضوعات تاکید بر خارج نشدن پساب از منطقه بود که امروز براساس تفاهم نامه ای استفاده از پساب منطقه به مدت ۳۰ سال در اختیار مدیریت شهری قرار می‌گیرد و در ادامه برای تکمیل شبکه جمع آوری آب های سطحی به طول ۸ کیلومتر کار عملیاتی انجام می شود.

رحمانزاده افزود: برای آنکه محل عبور سیلاب واقع در منطقه ۲۲ تعیین تکلیف شود نیاز به تامین زمین بود که بر اساس تفاهم شهرداری با وزارت جهاد کشاورزی نزدیک به ۴۰ میلیارد تومان از زمین های منابع طبیعی را تحویل گرفتیم و امروز حوضچه برق پشت ورداورد می تواند در بخش سیلاب منطقه بسیار مفید باشد.

وی مهم‌ترین اقدام های مدیریت شهری در منطقه ۲۲ را برای تحقق شعار تهران شهری برای همه تشریح کرد و گفت: پروژه های افتتاح شده امروز حاصل تلاش مدیران سابق منطقه ۲۲ تهران است و باید تاکید کنم این منطقه قطب گردشگری تهران است و برای تحقق شعار تهران شهری برای همه این تعداد پروژه افتتاح می شود.

شهردار منطقه ۲۲ افزود: با توجه به افتتاح و بهره برداری از این پروژه ها ۸ متر به سرانه های عمومی در این دوره از مدریت شهری در منطقه ۲۲ افزوده شد و ۳ پروژه از ۷۲ پروژه از طرح های اساسی ما در منطقه ۲۲ است.

رحمانزاده ادامه داد: اصرار به جنگلکاری در سطح محدوده و تاکید بر این موضوع که شکل جنگلکاری به گونه توسعه و شادابی باشد باعث شد تا امروز کلنگ زنی پروژه آبرسانی به مبلغ ۴۰ میلیارد تومان را انجام دهیم.

وی بیان کرد: اجرای پروژه بزرگراهی شهید همدانی باعث شد محلات منطقه ۲۲ از هم جدا شود اما امروز با دستور شهردار تهران کلنگ زنی ساخت زیر گذر علمیردانی یا کوهک از دیگر برنامه های مدیریت شهری است که این جدایی را پایان خواهد داد.

افتتاح پروژه تکمیل پیست دوچرخه سواری مجموعه شهدای خلیج فارس

 مدیر عامل شرکت عمرانی کارکنان شهرداری تهران نیز در بخش دیگر این مراسم با اشاره به اینکه سال ١٣٩٢ هم زمان با افتتاح فاز اول دریاچه شهدای خلیج فارس، بنا به تصمیم مدیریت ارشد شهرداری تهران، نگهداری، بهره برداری و توسعه مجموعه فرهنگی گردشگری دریاچه شهدای خلیج فارس در قالب یک تفاهم نامه سه جانبه بین سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی، شهرداری منطقه ٢٢ و سازمان بازنشستگی شهرداری تهران به سازمان بازنشستگی واگذار می شود، اظهار کرد: در پی این تفاهم نامه سازمان بازنشستگی نیز این وظیفه را به نمایندگی از سوی خود به شرکت عمرانی کارکنان می سپارد. در همان سال صورت جلسه فصل مشترک بین طرفین تفاهم نامه امضا می شود که در این صورت جلسه پروژه های نیمه تمام دریاچه مشخص شده است 

فریدون رضوی کیا با اشاره به پروژه های نیمه تمام مجموعه شهداری خلیج فارس اضافه کرد: ساختمان مانیتورینگ، ساختمان امداد، ساختمان سرویس بهداشتی، تکمیل پیست دوچرخه سواری و پل روگذر ارغوان و پل روگذر فلزی و ... از جمله این پروژه ها بوده است که در قالب همان تفاهم نامه مقرر می شود که سازمان بازنشستگی شهرداری تهران با استفاده از درآمدهای دریاچه و همچنین سرمایه‌گذاری نسبت به تکمیل پروژه ها اقدام کند.

مدیرعامل شرکت عمرانی کارکنان شهرداری تهران با اشاره به اینکه از سال ١٣٩٢ تا سال ١٣٩٩ هیچ اقدامی برای تکمیل پروژه های نیمه تمام انجام نمی شود، تصریح کرد: اردیبهشت ماه سال ١٣٩٩ که مسئولیت اداره شرکت عمرانی کارکنان شهرداری تهران به اینجانب سپرده شد، با حمایت مدیر عامل سازمان بازنشستگی و هیات مدیره شرکت با برنامه ریزی هایی که انجام دادیم تکمیل این پروژه ها در دستور کار شرکت قرار گرفت.

وی ادامه داد: با وجود کاهش شدید درآمدهای مجموعه شهدای خلیج فارس که ناشی از شیوع ویروس کرونا و تعطیلی های مکرر کسب و کارها فعال بود، خوشبختانه توانستیم اوایل دی ماه سال ٩٩ با استفاده از منابع مالی و درآمدهای شرکت و بدون دریافت کمک از سهامداران یا شهرداری مرکز، پروژه های نیمه تمام را به صورت امانی و با تکیه بر توان تخصصی همکاران شرکت شروع کنیم.

رضوی کیا توضیح داد: با توجه به ابلاغ مکرر ضرایب تعدیل قراردادهای پیمانکاری در سال گذشته که ناشی از نوسان شدید قیمت ها در بازار بود، به هیأت مدیره شرکت پیشنهاد دادیم که پروژه های عمرانی و توسعه ای دریاچه با استفاده از نیروی انسانی متخصص درون شرکت و به صورت امانی انجام شود تا بتوانیم بدون دغدغه در موعد مقرر و در همین دوره مدیریت شهری پروژه ها را تکمیل و به بهره‌برداری برسانیم.

رضوی کیا با اشاره به تکمیل پروژه پیست دوچرخه سواری مجموعه شهدای خلیج فارس عنوان کرد: پروژه تکمیل پیست دوچرخه و احداث پیاده راه ضلع غربی دریاچه حد فاصل دریاچه و بوستان جنگلی چیتگر که شامل ١ کیلومتر مسیر دوچرخه سواری و یک کیلومتر مسیر پیاده روی و ۱۲ هزار متر مربع توسعه فضای سبز پیرامونی آن است از دی ماه سال ١٣٩٩ با اعتبار ۴٠ میلیارد ریال در دستور کار قرار گرفت. 

کاشت ۸۰۰ اصله درخت در محور باغ راه آسمان 

وی با بیان اینکه در این محور ۴٠٠ اصله درخت چنار، ۴٠٠ اصله درخت زیتون در طرفین مسیر دوچرخه و پیاده راه کاشته شده و تحت عنوان باغ راه آسمان امروز با حضور دکتر حناچی شهردار محترم تهران به بهره برداری رسید، اضافه کرد: با اتصال پیست دوچرخه سواری دریاچه شهدای خلیج فارس به پیست دوچرخه سواری بوستان جنگلی چیتگر، علاقه مندان به دوچرخه سواری ماجراجویانه می توانند مسیر دوچرخه تا جنگل را رکاب بزنند.

وی با اشاره به تکمیل سایر پروژه های مجموعه شهدای خلیج فارس اظهار کرد: یکی دیگر از کارهایی که از گذشته باقی مانده بود، ساختمان های نیمه تمام سطح مجموعه مانند ساختمان مانیتورینگ، ساختمان سرویس بهداشتی و ساختمان نیمه تمام ضلع غربی دریاچه بود که به محل انباشت نخاله های ساختمانی و زندگی حیوانات تبدیل شده بود و چهره نامناسبی از یک مجموعه گردشگری به نمایش می گذاشت. امروز با حضور حناچی، ساختمان ضلع غربی دریاچه به عنوان ساختمان یگان حفاظت دریاچه شهدای خلیج فارس وهمچنین ساختمان سرویس بهداشتی شامل ۱۶ چشمه و ۳باب اتاق مادر و کودک افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت. 

رضوی کیا تاکید کرد: ساختمان مانیتورینگ هم که در طرح قبلی صرفا به عنوان محلی برای کنترل دوربین های پایش و نظارت تصویری در نظر گرفته شده بود، با تغییراتی به عنوان مرکز آمار رصد دریاچه شهدای خلیج فارس با پیشرفت فیزیکی ۴۵ درصد در حال تکمیل است.

به گفته وی، در مرکز آمار و رصد دریاچه علاوه بر پایش و نظارت تصویری پهنه ٢۵٠ هکتاری دریاچه شهدای خلیج فارس، اطلاعات مربوط به فرصت های سرمایه گذاری در دریاچه و پتانسیل های گردشگری مجموعه را آماده می کنیم و انشالله بنا داریم مرکز آمار و رصد دریاچه به محلی برای معرفی این پتانسیل های گردشگری و فرصت های اقتصادی به سرمایه گذاران و همچنین محلی برای تصمیم گیری های مدیریتی در مورد بهره‌برداری، نگهداری و توسعه مجموعه فرهنگی گردشگری دریاچه شهدای خلیج فارس تبدیل ‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر منتظر ابلاغ نقشه های اجرایی تاسیسات و تجهیزات ساختمان مرکز آمار و رصد شهری دریاچه از سوی سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران هستیم تا ادامه کار را با سرعت پیش ببریم گفت: پیش بینی ما این است در صورت ابلاغ نقشه ها ظرف مدت ۶٠ روز این ساختمان و تاسیسات و تجهیزات آن نیز تکمیل و آماده بهره‌برداری شود.برای ساختمان های نیمه تمام مجموعه هم در مجموع ٢٠ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است.