به گزارش ایرنا، حتی این انتخابات و نتایج آن نیز نتوانسته بر چالش سیاسی تشکیل دولت در سرزمین های اشغالی چیره شود و این رژیم با وجود کوشش های مقامات همچنان با بحران دست به گریبانگر است.
در همین پیوند، منابع رسانه ای جمعه گذشته خبر دادند که دو حزب رقیب «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای تشکیل کابینه ائتلافی به توافق رسیده اند و «نفتالی بنت»، رییس حزب راستگرای «یمینا» موافقت کرده که با «یائیر لاپید»، رییس حزب «یش عتید» دولت ائتلافی تشکیل دهد.
این دو حزب سرانجام در کش و قوس به توافق رسیدند که نفتالی بنت تا سپتامبر ۲۰۲۳ و پس از آن یائیر لاپید تا نوامبر ۲۰۲۵ به عنوان نخست وزیر رژیم صهیونیستی معرفی شوند.
بنیامین نتانیاهو در واکنش به این توافق گفته بود که این یک تقلب غیرقابل تصور است، این نقض آشکار تمام وعده هایی است که نفتالی بنت هفته ها پیش داده بود. بنت در طول مبارزه با حماس گفت که دولت چپ گرا شانس خود را از دست داده است، چه چیزی تغییر کرده است؟
در صورت اجرایی شدن توافق میان رؤسای دو حزب «یمینا» و «یش عتید»، نتانیاهو از صحنه قدرت سیاسی رژیم صهیونیستی کنار خواهد رفت.
پیش تر مهلت ۲۸ روزه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای تشکیل کابینه جدید به پایان رسیده بود و او موفق به تشکیل کابینه نشد.
اگر لاپید بتواند در تشکیل دولت موفق شود، نخستین بار از سال ۲۰۰۹ میلادی خواهد بود که دولتی بدون ریاست نتانیاهو تشکیل خواهد شد زیرا در طول این سال ها این نتانیاهوی متهم به فساد و رشوه خواری بوده که ریاست دولت های پیاپی و قدرت را در رژیم صهیونیستی در دست داشته است.
در همین پیوند نیز پایگاه «العربی الجدید» نوشته است که با وجود اعلامِ بنت در پیوستن به دولت لاپید که نقطه عطفی بزرگ برای پایان دادن به نخستوزیری نتانیاهو است اما تا زمانی که این دولت، سوگند یاد نکرده و تایید کنست (پارلمان) را به دست نیاورده است، موانع بسیاری میتواند در مسیر تشکیل دولت جدید وجود داشته باشد.
نفتالی بنت و یائیر لاپید تا امروز (چهارشنبه) فرصت دارند که به توافق نهایی برسند و انتظار میرود در توافقی که صورت میگیرد هر یک به مدت دو سال به عنوان نخست وزیر فعالیت کنند.
اگر دولت ائتلافی تشکیل شود و همه موانع را پشت سر بگذارد به بنبستی که در دو سال اخیر رژیم صهیونیستی با برگزاری چهار انتخابات در آن گرفتار شده است، پایان داده خواهد شد و به این ترتیب دوران ۱۲ ساله نخست وزیری نتانیاهو نیز پایان می یابد.
همه شواهد حاکی از آن است که اعلام بنت در پیوستن به دولت شراکتی (نوبتی) با لاپید، به عصبانیت نتانیاهو دامن زده و وی بر کوشش های خود برای پیدا کردن افراد خواهان جدا شدن از احزاب راست افراطی به ویژه یمینا و «امید تازه» که به دولت پیوسته اند، خواهد افزود.
«طال شلیف»، روزنامهنگار سیاسی اسرائیلی در گفت و گو با سایت عبریزبان «والا» گفت که نتانیاهو می کوشد تا نمایندگان احزاب راستگرا را با وعده پست و مقام فریفته و آنها را به عدم حمایت از دولت لاپید و بنت اقناع کند.
به گفته شلیف، «ایلیت شاکید»، وزیر دادگستری پیشین اسرائیل که جایگاه دوم را در حزب یمینا دارد، امکان دارد تا در لحظه پایانی برای ناکام گذاشتن دولت وارد عمل شود.
آنچه که موجب پیچیدهتر شدن اوضاع میشود، این است که علیرغم اینکه تنها ۳ روز به پایان مهلت لاپید برای اعلام تشکیل دولت جدید باقی مانده است، وی باید در این مدت زمان اندک، توافقات ائتلافی را با سه حزب اصلی در دولتش یعنی «یمینا» «امید تازه» و «آبی سفید» امضا کند.
به گفته شلیف، امضا این توافق ها با احزاب یاد شده، ماموریتی دشوار برای لاپید خواهد بود به ویژه که هر حزبی اصرار دارد تا سهمی از دولت پیش رو به دست آورد.
این روزنامهنگار اسرائیلی در ادامه می گوید که فاکتور زمان یکی از موانع مهم در تشکیل دولت لاپید است زیرا وی باید حمایت اکثریت نمایندگان کنست را به دست آورد.
شلیف افزود: در مقابل نتانیاهو و متحدانش در احزاب راستگرا و جریان دینی «حریدی» تلاش خواهند کرد تا مانع از موفقیت دولت لاپید در کسب رای اعتماد کنست شوند همان گونه که «شیمون پرز در سال ۱۹۹۰ به دلیل خودداری دو نماینده از جریان حریدی در دادن رای اعتماد به وی در کنست شکست خورد و نتوانست دولت مورد نظر خود را تشکیل دهد.»
وی پیشبینی کرد که نتانیاهو با اهتمام فراوان روند مذاکرات میان رهبران احزاب متحد برای تشکیل دولت را زیر نظر خواهد داشت تا در فرصت مناسب در صورت بروز اختلاف ها، نهایت استفاده را از آن بکند و با ارائه پیشنهادهای اغواگرانه، طرفهای متحد را از پیوستن به دولت لاپید منصرف کند.
برای تشکیل دولت، یک رهبر حزب باید حمایت ۶۱ نماینده پارلمان رژیم صهیونیستی را به دست آورد. از آنجایی که هیچ حزبی به تنهایی اکثریت را نمیتواند کسب کند معمولا ائتلاف با شرکای کوچکتر ایجاد میشود.