بدین ترتیب و با اعلام اسامی نهایی داوطلبان شوراها، فرصت تبلیغات انتخاباتی آنها از ۲۰ خردادماه به مدت یک هفته آغاز خواهد شد.
در کلانشهر شیراز نیز ۶۲۹ نفر برای انتخابات شورای اسلامی این شهر ثبت نام کرده اند که بنا بر آخرین آمار اعلامی مسئولان مربوطه، از این تعداد ۳۶۰ نفر تایید و ۲۶۹ نفر نیز رد صلاحیت شده اند.
لیستها؛ سیاسی یا غیرسیاسی
خبرنگار ایرنا در فاصله زمانی ۲ روز مانده به پایان مهلت بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات شوراها، در گزارشی آخرین وضعیت لیستهای انتخاباتی احزاب و تشکلهای سیاسی برای دوره ششم شورای اسلامی شهر شیراز را بررسی کرده است؛ هرچند شمار دیگری از لیستها بیاعتنا به مرزبندیهای سیاسی در حال تدوین هستند.
بانیان این فهرستهای انتخاباتی که برخی از آنها شناختهشده هستند، معتقدند که شورای اسلامی شهر، مکانی برای حضور فعالان سیاسی نیست و گرههای کار مردم شهر با حضور متخصصان رفع میشود.
نگاهی به ترکیب کنونی شورای شهر پنجم شیراز
در انتخابات دوره قبلی (پنجم) شورای اسلامی شهر شیراز، این لیست امید (اصلاحطلبان) بود که توانست ۱۲ کرسی از ۱۳ کرسی پارلمان شهری را به خود اختصاص دهد و تنها یک کرسی در این میان به اصولگرایان رسید. با تغییرات اندک صورت گرفته در ترکیب اعضای شورای شهر و ورود دو عضو علیالبدل، همچنان ۱۲ اصلاح طلب و یک اصولگرا در جمع شورای شهر پنجم شیراز دیده میشود.
اصولگرایان؛ ائتلاف برای پیروزی
تحرکات احزاب و گروههای مختلف وابسته به طیف اصولگرایان در استان فارس و کلانشهر شیراز در روزهای اخیر به حدی گسترده است که بر فعالیت دیگر نامزدها سایه انداخته است.
دبیر جمعیت حامیان انقلاب اسلامی استان فارس منتسب به اصولگرایان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: در آستانه انتخابات پیش رو اتفاق خوب در سطح استان فارس و شیراز در خصوص ائتلاف شورای وحدت و شورای نیروهای انقلاب اسلامی رخ داد.
علی رهایی افزود: در تمام مراکز استانهای کشور دبیران جامعه روحانیت مبارز ریاست شورای وحدت را به عهده گرفتند که فعالیت این شورا از نیمه دوم سال گذشته به ریاست آیت الله موحدی کرمانی آغاز شد.
وی ادامه داد: بخشی از نیروهای انقلابی نیز تحت عنوان شورای ائتلاف نیروهای انقلابی (شانا) فعالیت می کردند که با اتفاقی خوب، این ۲ شورای اصلی جبهه اصولگرایان در انتخابات پیش رو با یکدیگر ائتلاف کردند.
این فعال سیاسی اصولگرا عنوان کرد: اعضای شورای وحدت و اعضای شورای نیروهای انتقلاب با یکدیگر نشستها و جلسات متعدد مشترکی تحت عنوان شورای وحدت نیروهای انقلابی برگزار کردند و تیم مصاحبهکنندهای نیز برای تهیه لیست مشخص شد.
وی در ادامه گفت: تیم مصاحبهکننده در سطح استان فارس با بیش از۱۲۰ نامزد مصاحبه کرده و در نهایت جبهه اصولگرایی در این استان به لیستی واحد و مشترک برای انتخابات شورای اسلامی شهر شیراز رسیدند.
رهایی بیان کرد: ائتلاف احزاب مختلف اصولگرایان در استان فارس باعث شد که لیستی مشترک در شیراز ارایه شود و شیراز و فارس جز اولین استانهای کشور بود که به این وفاق در بین اصولگرایان رسید.
وی در بخش دیگر سخنان خود گفت: در خصوص انتخابات ریاست جمهوری نیز اصولگرایان استان فارس از حجتالاسلام رئیسی حمایت خواهند کرد.
رهایی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آیا اصولگرایان این استان در شهرهای دیگر این استان نیز برای انتخابات شوراها لیست ارایه کردهاند یا خیر؟ گفت: شورای ائتلاف نیروهای انقلابی فراخوانی در شهرستانهای فارس داد و داوطلبان مورد نظر در سطح شهرستان های استان نیز بزودی معرفی و در مرکز استان در این باره تصمیم گیری خواهد شد؛ در حال حاضر تنها لیست شیراز تایید نهایی و اعلام رسمی شده است.
وی در بخش دیگر سخنان خود مهمترین موضوع در انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ را حضور حداکثری مردم پای صندوقهای رای عنوان کرد و افزود: اعتمادسازی و شفافیت یکی از مهمترین موضوعاتی است که به مشارکت حداکثری در انتخابات منجر خواهد شد.
بر خلاف فعالان سیاسی اصلاحطلب که معتقدند داوطلبان مورد نظرشان در انتخابات تایید صلاحیت نشدهاند، این فعال سیاسی اصولگرا معتقد است: اصلاح طلبان و اصولگرایان در انتخابات پیش رو کاندیداهای مدنظر خود را دارند و برخی نیز مستقل وارد صحنه رقابت شدهاند که احزاب و تشکلهای سیاسی استان فارس باید از این فرصت برای حضور حداکثری مردم استفاده کنند.
دعوت از مردم به شرکت در انتخابات با وجود برخی ناملایمتها
دبیر حزب اعتدال و توسعه استان فارس نیز در گفت و گو با ایرنا گفت: نیروهای اصلاح طلب مدنظر این حزب در شهر شیراز، تایید صلاحیت نشدهاند و به همین دلیل در انتخابات شوراهای اسلامی پیش رو اصلاح طلبان برنامه خاصی ندارند.
میر اعظم هاشمی افزود: طبق معمول سالیان گذشته در سطح شهرستانهای فارس نیز دبیران شهرستان ها در این باره تصمیم خواهند گرفت اما در شیراز لیست ۱۳ نفره برای انتخابات شورای این شهر ارائه نخواهد شد.
وی در ادامه بیان کرد: نیروهای حزب اعتدال و توسعه استان فارس به صورت غیررسمی در انتخابات شوراهای پیش رو از ۲ نفر از داوطلبان اقوام و عشایر حمایت می کند.
دبیر حزب اعتدال و توسعه استان فارس در ادامه از مردم خواست که با وجود برخی ناملایمتها در بررسی صلاحیتها، در انتخابات ۲۸ خردادماه ۱۴۰۰ شرکت کنند.
این فعال سیاسی گفت: قهر مردم با صندوقهای رای باعث می شود افراد غیرمتخصص سکان کشور را به دست گیرند و رای ندادن در انتخابات، به پیروزی غیراصلحها در انتخابات منجر می شود.
پیش از این ابراهیم صبوری نایب رئیس شورای اسلامی شهر شیراز و رئیس جبهه اصلاحات استان فارس گفته است: اصلاح طلبان در شیراز از رقابت حذف شدهاند و توان معرفی نصف یک لیست را هم ندارند و اصولگرایان از بالا بودن تعداد نامزدهای خود به دردسر افتاده اند و این عدالت و انصاف نیست.
بدین ترتیب، تاکنون فهرستی با تابلوی اصلاحطلبی برای انتخابات شورای شهر شیراز اعلام نشده و اطلاعی نیز در دست نیست که آیا اصلاحطلبان در روزهای باقیمانده به تبلیغات انتخاباتی، از میان گزینههای موجود نسبت به معرفی فهرست ۱۳ نفره مبادرت خواهند کرد یا خیر.
اعضای فهرست اصولگرایان تعهد دادند شغل دوم نداشته باشند
در این شرایط، نماینده اصولگرایان فارس در نشست خبری اعلام کرد که از بین ۱۶۴ گزینه تایید صلاحیتشده اصولگرایان در انتخابات شورای شهر شیراز، فهرست ۱۳ نفره نهایی شده است.
رییس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان فارس در این باره گفت: شورای ائتلاف و شورای وحدت نیروهای انقلاب اسلامی از بین ۱۶۴ نفر،فهرست مشترک ۱۳ نفرهای برای ششمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر شیراز معرفی کردهاند.
محمدحسین روزی طلب افزود: ۱۶۴ نفر پرسشنامه برای حضور در لیست اصولگرایان در شیراز، تکمیل و برای ما ارسال کردند که ۶۵ نفر از آنها مدرک دکتری دارند یا دانشجوی دکتری بودند.
وی میانگین سنی این داوطلبان را ۴۵ سال اعلام کرد و گفت: پس از چند هفته بررسی و با انجام مصاحبههایی در قالب ۳۰۰ امتیاز این افراد رتبه بندی و ۳۹ نفر از بین آنها انتخاب شدند.
وی ادامه داد: در نهایت با رای اعضای اجرایی شورای ائتلاف و شورای وحدت نیروهای انقلاب اسلامی، ۱۳ نفر شامل ۲ نفر زن و ۱۱ مرد برای لیست نهایی نامزدهای مدنظر این دو ائتلاف انتخاب شدند.
روزی طلب اظهار داشت: از این افراد که در لیست قرار گرفتند تعهد گرفته شده که در صورت ورود به شورای شهر شیراز شغل دومی نداشته باشند و تمام وقتشان را برای ارتقای شهر و فرهنگ شیراز، عمران و آبادانی آن به ویژه در محلات کمبرخوردار صرف کنند.
۲۸ خرداد ۱۴۰۰ و همزمان با برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا نیز برگزار میشود که به گفته مسئولان در کلانشهر شیراز، برپایی آن به صورت الکترونیک خواهد بود.