به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، خبرگزاری رویترز امروز به نقل از آنتونی بلینکن اعلام کرد که این کشور ظرف دو هفته آینده برنامه خود را برای صادرات ۸۰ میلیون دوز واکسن کرونا اعلام خواهد کرد. جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا دو روز پیش (۱۰ خرداد) گفته بود که دولتش دستکم ۲۰ میلیون دوز واکسن فایزر و مدرنا و ۶۰ میلیون دوز واکسن آسترازنکا را به کشورهای دیگر ارسال خواهد کرد.
بلینکن که در نخستین تور خود به کشورهای آمریکای لاتین به کاستاریکا رفته بود، در جریان کنفرانس خبری مشترک با رئیسجمهور کارلوس آلوارادو گفت که واشنگتن قصد ندارد تا ملاحظات سیاسی را در تحویل این واکسنها در نظر گیرد.
به نوشته رویترز، با افزایش نرخ واکسیناسیون در آمریکا، به نظر میرسد که واشنگتن در صدد است تا در دیپلماسی واکسن در برابر روسیه و چین قد علم کند. دولت بایدن تحت فشار است تا به کشورهای کرونا زده مانند هند و برزیل واکسن کرونا صادر کند. بانک جهانی نیز چندی پیش از آمریکا خواسته بود تا واکسنهای مازاد خود را در اختیار دیگر کشورهای کرونازده قرار دهد.
گرچه یکی از منابع آگاه دولت بایدن از کشورهای دریافتکننده واکسنها ابراز بی اطلاعی کرده، چندی پیش رئیسجمهوری آمریکا گفته بود که این کشور به دنبال تحویل واکسن به کانادا، کشورهای آمریکای مرکزی و دیگر نقاط جهان است.
اخبار جسته و گریخته در زمینهٔ قصد واشنگتن برای واکسینه کردن کشورهای آمریکای لاتین در برابر نفوذ چین و روسیه در حالی منتشر میشود که واکسنهای ساخت شرکت آسترازنکا مجوز تزریق در آمریکا را نداشته و تنها در این کشور تولید میشوند.
خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس چندی پیش نوشت: درحالی که کاخ سفید از این آگاه است که جهان نظاره گر اقدام آنها است، اکنون بیم آن میرود که توزیع و انتقال واکسنهای مازاد آمریکا به سایر کشورهای درخواستکننده به اقدامات سیاسی طرف مقابل مرتبط شود.
این گزارش حاکی است: بطور مثال آمریکا ۴ میلیون دوز واکسن کرونا به کانادا و مکزیک ارسال کرده و رئیسجمهوری آن نیز گفته که کشورهای آمریکایی مرکزی نیز ممکن است از کمکهای این کشور در این مورد بهرهمند شوند، اما وی هیچ اشارهای به جزئیات آن نکرد.
آسوشیتدپرس افزود: واشنگتن یک روز پس از اقدام مکزیک در محدود ساختن مهاجران غیرقانونی به مرزهای آمریکا، دو میلیون و ۷۰۰ هزار دوز واکسن آسترازنکا به همسایه جنوبی خود ارسال کرد.