تهران- ایرنا- مسوولین ورزش کشور افغانستان امروز (چهارشنبه)، ضمن حضور در فدراسیون بسکتبال با رییس فدراسیون دیدار کردند.

به گزارش ایرنا، محمد یونس و محمد هاشم کریمی دبیر کل و نایب رئیس کمیته ملی المپیک افغانستان، رئیس کمیته فرهنگی سفارت افغانستان، عبدی افتخاری عضو هیات اجرایی کمیته ملی المپیک، رامین طباطبایی رئیس فدراسیون، فریده شجاعی نایب رئیس بانوان، محمدرضا صالحیان سرپرست دبیری، مسعود قاسمی مدیر تیم‌های ملی و جمعی از مسوولین فدراسیون بسکتبال در این دیدار حضور داشتند.

دبیر کل کمیته ملی المپیک افغانستان پس از بازدید از محل فدراسیون بسکتبال و کمپ تیم‌های ملی، با مسوولین بسکتبال ایران به گفت‌وگو نشست.

رامین طباطبایی، رئیس فدراسیون بسکتبال در آغاز این دیدار اظهار داشت: خوشبختانه استراتژی فدراسیون بسکتبال ایران لیگ محور و مسابقه محور بوده است و تمام دنیا نیز چنین رویکردی دارند، چون مسابقات بین ورزشکاران ایجاد انگیزه می‌کند. به همین خاطر ما شرایط را به شکلی برنامه‌ریزی کردیم تا بتوانیم تعداد مسابقات را در سراسر کشور افزایش دهیم و همه استان‌ها را درگیر کنیم. زمانی که من مسوولیت فدراسیون بسکتبال را بر عهده گرفتم، فقط هفت تیم در لیگ برتر حضور داشتند، اما سال گذشته تعداد تیم‌های شرکت‌کننده به ۱۶ تیم رسید. اکثر این تیم‌ها مستقل هستند و ما سعی کردیم باشگاه‌های مستقل را حمایت کنیم تا بتوانند ورزش بسکتبال را توسعه دهند.

وی افزود: ما می‌توانیم براساس نیازهای فدراسیون بسکتبال افغانستان کلینیک‌های داوری و مربیگری که نیازی به مجوز رسمی از فیبا ندارند را برگزار کنیم. ما آمادگی داریم تا برای برگزاری دوره‌های مربیگری از مدرسین ایرانی مورد تایید فیبا استفاده کنیم، چون ما هم زبان هستیم و راحت‌تر می‌توانیم ارتباط برقرار کنیم. در بخش داوری هم به همین شکل، می‌توانیم از مدرسین ایرانی استفاده کنیم. بازخورد من از فعالیت‌های فدراسیون بسکتبال افغانستان این بود که بیشتر علاقه‌مند به فعالیت در بخش نوجوانان و جوانان هستند، در بخش کمپ تیم‌های ملی هم می‌توانیم در برگزاری اردوهای مشترک باتوجه به زمانبندی‌ها فعالیت‌های مشترکی داشته باشیم. همچنین می‌توانیم دیدارهای مشترکی بین تیم‌های پایه بسکتبال ایران و افغانستان برگزار کنیم.

فریده شجاعی، نایب رئیس بانوان فدراسیون بسکتبال گفت: پس از این که مدتی با نماینده بسکتبال افغانستان مذاکراتی داشتیم، قرار شد تا ما بسکتبالیست‌های افغانستانی مقیم ایران را شناسایی کنیم. براساس نامه‌ای که فدراسیون به هیات‌های استانی سراسر کشور ارسال کرد، این کار در حال انجام است، به زودی تیم خوبی را در این بخش معرفی خواهیم کرد. امیدوارم بتوانیم تعاملات خوبی داشته باشیم. بسکتبال دختران ایران در منطقه رشد بسیار خوبی داشته و می‌توانیم از نظر فنی به بازیکنان افغانستان کمک کنیم. بانوان ما در بخش‌های داوری، مربیگری و بازی سطح بالایی دارند و علاقه‌مندیم تا این تعاملات انجام شود. پیشنهاد می‌کنم یک تیم از افغان‌های مقیم ایران در لیگ ما حضور داشته باشد، چون ما مسابقات پرباری داریم و این موضوع می‌تواند به بسکتبال هر دو کشور کمک کند.

عبدی افتخاری، عضو هیات اجرایی کمیته ملی المپیک عنوان کرد: رامین طباطبایی که سالیان سال در دو بخش طب و ورزش دارای سابقه بالایی است و دوران ورزشی او در بسکتبال دوران بسیار روشنی است و پس از آن همیشه فعالیت‌های ارزنده‌ای در کنار فدارسیون داشته است. از زمانی که طباطبایی کار در فدراسیون بسکتبال آغاز کرده، الحمدالله نگرش‌های تازه‌ای همراه با دلسوزی، تلاش و جدیت به وجود آمده و همچنین باوجود تیم خوب کاری که انتخاب کرده، بسکتبال کشور ما روند قابل توجه‌ای پیدا کرده است. قطعا تجاربی که طباطبایی و همکارانش در اداره بسکتبال کشور دارند، می‌تواند به بسکتبال افغانستان کمک کند، با ارتباط تنگاتنگ و برنامه‌های راهبردی که در ایران استفاده شده، قطعا در افغانستان نیز راهگشا خواهد بود.

محمد یونس دبیر کل کمیته ملی المپیک افغانستان اذعان داشت: به همان اندازه که بسکتبال جمهوری اسلامی ایران برای شما افتخار است، برای ما نیز به همین شکل باعث افتخار است. حضور تیم ملی ایران در بازی‌های المپیک باعث می‌شود که ما به عنوان یک کشور همسایه به شما افتخار کنیم، زیرا رقابت‌ها بیشتر خواهد شد. ورزش یک بعد رقابت دارد و یک بعد مهم آن تفریح است که میلیون‌ها انسان را در برمی‌گیرد. فعالیت‌ها و تیم‌داری شما قابل تقدیر است، از شما بابت ایجاد این رقابت‌ها تشکر می‌کنم.

یونس ادامه داد: بانوان در افغانستان بیشترین ضربه را از جنگ خوردند، چون جنگ توسط مردها انجام می‌شود. اگر یک خانم مربیگری تیم بانوان را در دست داشته باشد، می‌تواند باعث پیشرفت شود. فدراسیون ایران در این بخش موفق عمل کرده است و من از دستاوردهای ایران تقدیر می‌کنم. قرار است یک دوره آموزشی مربیگری داشته باشیم که اگر مدرسین ایرانی رسمی فیبا علاقه داشته باشند، خوشحال به همکاری می‌شویم. حتی اگر مدرسین احساس می‌کنند افغانستان امن نیست، ما می‌توانیم مربیان خود را به ایران اعزام کنیم تا در این فضا کلاس‌های مربیگری را پشت سر بگذارند.

دبیر کل کمیته ملی المپیک افغانستان بیان کرد: مسوولین ورزش افغانستان می‌خواهند با همسایگان خود به خصوص ایران، روابط نزدیکی داشته باشند، دلیل عمده آن این است که مشترکاتی که ایران و افغانستان با یکدیگر دارند، با کشورهای دیگر وجود ندارد. از رئیس محترم کمیته ملی المپیک جمهوری اسلامی ایران، جناب آقای صالحی امیری و دبیر کل کمیته تشکر می‌کنم که زمینه را فراهم ساختند تا ما به ایران بیاییم و یک سفر بسیار آموزشی همراه با استحکام برادری داشته باشیم. بار اولیست که من به ایران می‌آیم و این سفر در طول بیش از ۱۵ سال فعالیت‌های ورزشی من، بهترین سفر محسوب می‌شود. از مهمان‌نوازی شما بسیار تشکر می‌کنم، شما کشور بسیار زیبایی دارید.

منبع: فدراسیون بسکتبال