تهران-ایرنا- نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری زمینه‌سازی برای تحقق جهش تولید را از اهداف خود عنوان کردو گفت: اساس کار این است و در این زمینه برای ۹ پیشران تولید در کشور هدف‌گذاری کرده‌ایم.

به گزارش ایرنا، علیرضا زاکانی در گفت و گو با رادیو جوان با اشاره به حضورخود در دفاع مقدس اظهار کرد: بنده در دفاع مقدس ۶۲ ماه توفیق خدمت داشتم. در مقطعی به عنوان قائم مقام اطلاعات و عملیات لشگر ۲۷ و فرمانده محور این لشگر بودم و بعد از دفاع مقدس هم به دانشگاه آمدم.

وی اضافه کرد: در ادامه مسئول «بسیج دانشجویی» بعنوان بزرگترین تشکل دانشجویی کشور با ۲۲۰۰ شعبه بودم. هم‌زمان تحصیلات پزشکی‌ام که در دانشگاه علوم پزشکی تهران تمام شد، دوره تخصصم شروع شد، از سال ۸۳ به بعد هم به عنوان هیئت علمی در دانشگاه مشغولم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به سوابق تقنینی خود اظهار کرد: در سال ۸۲ در انتخابات مجلس هفتم موفق شدم به مجلس بیایم. در این دوله هم هیئت رئیسه مجلس و هم رئیس کمیسیون آموزش بودم و دو سال نیم هم نایب رییس کمیسیون اصل ۹۰ بودم. بزرگ‌ترین کار تحقیق و تفحص در طول تاریخ مجلس را با ۱۵۰۰ نفر در کل کشور انجام دادم که از آن ۴۳ جلد گزارش درآمد.

زاکانی گفت: الان مسئول مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی هستم، مسئول مجمع اندیشکده‌های عالی بسیج بودم با ۲۱ اندیشکده دو سال و نیم بودم. رئیس کمیسیون برجام در مجلس نهم بودم. بزرگ‌ترین حزب کشور را با ۳۱۷ شعبه در کشور که ۲۷۶ شعبه آن مجوز مجوز رسمی از وزارت کشور داشت ، راه‌اندازی کردم. علاوه بر این در دو سه نوبت مسئولیت کل جریان اجرایی انقلاب را در کشور داشتم.

وی خاطرنشان کرد: ۵۵ سال دارم .سال ۶۸ ازدواج کرده و سه دختر دارم. فرزند اولم متولد ۱۳۷۱ با تحصیلات فوق لیسانس است که در قم زندگی می‌کند. فرزند دوم ۱۳۷۲ فوق لیسانس مهندس و در تهران زندگی می‌کند.فرزند سوم ۱۳۷۵ در حال تحصیل در مقطع فوق لیسانس جزو نخبگان دانشگاه تهران است رشته روانشناسی در تهران زندگی می‌کند. خانه ۹۸ متری دارم و خودرو ندارم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سؤال که برنامه دولت شما در جهت توزیع متوازن ثروت و امکانات در کشور چیست، گفت: بنده چهار رویکرد تحولی را دنبال می‌کنم که رویکرد اول به فوریت ناظر به اقتصاد و مدیریت، رویکرد دوم تحول در حوزه فرهنگ و اجتماع، رویکرد سوم در حوزه سیاست و امنیت و رویکرد چهارم در سیاست خارجی است.

زاکانی گفت: در رویکرد اول که بحث اقتصاد است همه تلاش بنده بر این است که پیرامون تولید تلاش خودم را ناظر به ایجاد زمینه‌های جهش تولید فراهم کنم. اساس کار این است که ۹ پیشران تولید در کشور را هدف‌گذاری کرده‌ایم از جمله مثلاً صنعت نفت و گاز و پتروشیمی یا صنایع دریایی، ۹ پیشران است و ما به ازای آن، خوشه‌های مرتبط را در شغل‌های پایین‌دستی آن پیگیری می‌کنیم.

وی افزود: به دنبال این هستیم که بتوانیم خلق ثروتی را به عنوان یک قابلیت و قدرت برای کشور به ارمغان بیاوریم و ما به ازای این قابلیت و قدرتی که در حوزه تولید و خلق ثروت صورت می‌گیرد و همین جا هم باید با مفاسد اقتصادی و بروکراسی اداری مبارزه سرسختی شود. چون اقتصاد ما دولتی است و این پیوستگی نمی‌گذارد مردم آن مسیر درست را دنبال کنند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: هم  بایدراه درست انتخاب شود و هم مانع‌زدایی شود و باید امکانی را فراهم کنیم که این خلق ثروت به حوزه دوم بیاید که حوزه تحولی فرهنگ و اجتماع است.

زاکانی در پاسخ به این سوال که اولویت شما در دیپلماسی، تعامل با چه کشورهایی است، گفت: ارتباط با همسایگان و محور مقاومت برای ما موضوعیت دارد. همین همسایگانی که پیرامون ما هستند حدود ۷۰۰ میلیون نفر در ۱۵ کشور هستند. سال ۹۸ ، ۱۴۳ میلیارد دلار واردات داشتند و تعامل ما با آنها طوری نبوده که بتواند حق مردم ما را از این فضای کسب و کار بگیرد و ما ۲۳ میلیارد دلار یعنی نزدیک ۲ درصد از این فضا را به خودمان اختصاص دادیم.

نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری تصریح کرد: نکته دوم این است که ظرفیت ما معطوف به قدرت‌های بزرگی است که از موضع برابر با ما مواجه می‌شوند. حالا این قدرت‌های بزرگ ممکن است روسیه، چین یا هر قدرت نوظهور دیگری باشد که این حق مردم ما را به رسمیت می‌شناسد.

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس عنوان کرد: گام بعدی توجه به ظرفیت‌های تعاملاتی امروز در عرصه جهان است با همه کشورهایی که یک رابطه متعارف و دوستانه را با ما برقرار می‌کنند. مثلاً اگر اروپا یا سایر کشورها هستند، اینها یک تعامل دو طرفه فعال و مثمرثمر را با ما خواهند داشت.

وی ادامه داد: نکته بعد این است که بتوانیم شرایط را طوری مدیریت کنیم که با یک دیپلماسی فعال و هوشمند، منطقه و جهان را که دستخوش یک تغییر و تحول جدی از بعد از جنگ دوم جهانی تا امروز هست را با یک مواجهه فعال به سمت منافع ملی خودمان سوق دهیم.

نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که در دولت شما سیاست‌های کلی جمعیت چه جایگاهی دارد و برنامه عملیاتی شما برای ترغیب جوانان به ازدواج و فرزندآوری و جلوگیری از روند پیری جامعه چیست، عنوان کرد: الان ما وضع نامناسبی داریم. یعنی در سال ۶۵ نرخ رشد ما ۳.۹۱ بوده اما سال گذشته به زیر یک رسیده و این بسیار خطرناک است و جمعیت ما را به سمت یک مجموعه پیر و شرایطی می‌برد که آن زایایی و تلاش جوانانه‌ای که باید در کشور سبب تحول شود را از ما خواهد گرفت.

زاکانی افزود: لذا تمام توجه ما به این است که اولاً مقدمات یک زندگی و امیدبخشی و کارکرد جدی و زمینه میدان دادن به جوانان را فراهم کنیم. کار خاصی قرار نیست انجام دهیم بلکه اگر ما همه وجودمان را وقف این کنیم که قانون اساسی را اجرا کنیم، یعنی اصل ۱۰ قانون اساسی پیرامون خانواده، اصل ۲۸ پیرامون اشتغال، اصل ۳۱ پیرامون مسکن، اینها حق و حقوق مردم عزیز ایران ما است که استیفا نشده و تلاش ما این است که با کمک خود مردم، با ظرفیت‌های بی‌نظیری که در کشورمان وجود دارد، این حقوق را استیفا کنیم و جوانان امید پیدا کنند. 

وی خاطرنشان کرد: اصل ۳۰ که ناظر به آموزش است و آنچه که آنها در این حوزه به عنوان عناصر فرهیخته کشور خودشان میدان‌داری کنند. یک جهت این ماجراست که امکانی را فراهم کند که جوانان عزیز ما از این وضعیت بیرون بیایند.

نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری یادآور شد: در حال حاضر نرخ باروری ما شرایطی را دارد که یک خانم بچه اولش را به طور میانگین در سن ۲۹ سالگی به دنیا می‌آورد و این آفت خیلی بزرگی برای ماست که هم سن ازدواج بالا رفته و هم شرایط ازدواج سخت شده و هم این حلوا حلوا گفتن هم دهان را شیرین نمی‌کند. حتماً نیاز به اقدام و عمل هست.

زاکانی تصریح کرد: در این مسیر بحمدلله هم ناظر به فوریت که موضوع اقتصاد و مدیریت در کشور است و تحول در آن با جهش تولید امکان این را فراهم می‌کند که شغل برای جوانان و امید و خلق ثروت و توزیع آن امکانی را برای آینده فراهم کند و هم در اولویت اول ما فرهنگ و اجتماع و تعلیم و تربیت و منزلت و رفاه اجتماعی را داریم دنبال می‌کنیم انشاالله شرایطی را ایجاد خواهد کرد که در آن خود جوانان میدان‌دار یک تحول شوند و با امید بتوانند در این مسیر گام بردارند، بالتبع از نتایج و امکان آن این است که یک نسل جدید امیدواری در جامعه ما تولید شود و ما حتماً ناظر به جمعیت یک حساسیت ویژه و بالایی خواهیم داشت.

وی ادامه داد: ما همین امسال در بودجه هفت مصوبه جدی ناظر به جمعیت داشتیم. ناظر به قانون جمعیت هم در مرکز پژوهش‌ها یک کار جدی و اساسی را انجام دادیم که امروز در مسیر تصویب است که انشاءالله جوانان از آن بهره کافی و وافی را ببرند.

نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که بیشترین میزان وامی که تاکنون گرفته چقدر بوده است، گفت: بیشترین میزان وامی که من گرفتم مربوط به مشارکت در ساخت مسکن‌مان بود. من یک خانه‌ای داشتم که سال ساخت آن ۱۳۳۵ بود که در حال نشست کردن بود که با ۳ دامادم صحبت کردم که برای ساخت آن کمک کنند. آنها ۲ منزل داشتند و آنها را فروختند و آوردند و برای این خانه هزینه کردند. مشارکت در ساخت مسکن هم از بانک گرفتیم و بعد هم تسویه کردیم.

زاکانی در پاسخ به این سوال که سن مطلوب ازدواج برای دخترانتان از نظر شما چند سال است، گفت: این را می‌گویم استثنا است شاید هم یک الگوست. دختر اول من سال ۱۰ دبیرستان ازدواج کرد و بسیار موفق بود. دختر دوم و سوم من هم همین که امتحان کنکور دادند، ازدواج کردند.

وی ادامه داد: دختر دوم من فارغ‌التحصیل دانشگاه شریف است و الان هم برای خودش صاحب نام تلاشگر و فعال است و یک فرزند به نام ریحانه دارد. دختر سوم من الان جزو دانشجویان ممتاز دانشگاه تهران است و یک فرزند به نام علی دارد.

نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که آخرین باری که از وسیله نقلیه عمومی استفاده کردید چه زمانی بوده، گفت: آخرین بار از تاکسی استفاده کردم. در تاکسی می‌نشینم و با راننده‌ها رفیق می‌شوم و با آنها گرم می‌گیرم. 

زاکانی درباره اینکه چرا یارانه‌های باید به یک شکل به تمام اقشار جامعه از فقیر و ثروتمند پرداخت شود، گفت: ما این را یک ظلم بزرگ می‌بینیم که این یارانه به این شکل تقسیم می‌شود و از اشکالات جدی است که باید مرتفع شود. همین یارانه‌ای را که ما به‌صورت علنی و بالغ بر ۷۰ هزار میلیارد در سال و ناظر بر معیشت است پرداخت می‌شود، باید چیزی حدود ۳۰۰ تا هزار هزار میلیارد هم یارانه پنهان داریم.

وی گفت: وقتی شما دقت می‌کنید می‌بینید که اگر این یارانه درست و هدفمند اجرا شود، فقر مطلق را در کشور ریشه‌کن می‌کند، زمینه رشد و تعالی و فعالیت را افزون می‌کند و یکی از کارهایی که من معتقدم هر دولتی و دولت من هم با همه وجود باید نسبت به اصلاح آن حرکت کند این است که ما یارانه‌ها را شفاف و هدفمند کنیم و در جهت درست در خدمت مردم قرار دهیم. این ظلم بزرگی است که آنهایی که دارند، از یارانه استفاده می‌کنند و آنهایی هم که ندارند، حداقل‌ها به آنها می‌رسد و این باید شکسته شود.

نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که برای به‌کارگیری نیروهای بومی در شهر آبادان با توجه به داشتن پالایشگاه در این شهر چه برنامه‌هایی دارند، گفت: ما برنامه‌های خودمان را به صورت بخشی برای هر استان به صورت مفصل توضیح خواهیم داد و در برنامه‌های هر نامزد منعکس می‌شود.

زاکانی ادامه داد: آبادان که خود خطه بسیار زیبایی قبل از انقلاب بوده و با جنگ تحمیلی، شرایط سختی را پیدا کرد امروز با اشکالات متعددی دست و پنجه نرم می‌کند که یکی از اشکال آن همین موضوع بیکاری جوانان است.

وی افزود: در آنجا مشکلات آب، فاضلاب و گرد و غبار وجود دارد و مشکلات اصلی آن از این جنس است که باید در دستور و فوریت قرار گیرد. اما ناظر به اشتغال مواردی را که ما دنبال می‌کنیم. ما ۹ پیشران تحولی در کشور مبتنی بر استراتژی صنعتی که با دقت‌های اولیه صورت گرفته اما تدوین نشده و متاسفانه این از خلاهای کشور است.

نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: اما اینها جزو بدیهیات است و آن ۹ پیشران ظرفیت‌های بزرگی در کشور وجود دارد.  یکی از این ۹ پیشران اختصاص دارد به بنادر و بهره‌مندی از ظرفیت‌های سواحل یا شرایط خاصی که ما در سواحل مکران تا انتهای خلیج فارس داریم و ادامه آن به مسیری که به آبادان و بندر خرمشهر ختم می‌شود که در آنجا ظرفیت‌های بسیار جدی وجود دارد که حتما در مسیر ایجاد اشتغال و توسعه زنجیره ارزش خصوصا در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی می‌توان به بهترین نحو برای عزیزان اشتغال ایجاد کرد.

زاکانی در پاسخ به این سوال که آیا بعد از دولت آقای روحانی به برجام پایبند هستید، گفت: ما در برجام همه وظایفمان را انجام دادیم و بیش از آنکه لازم باشد انجام دادیم، این آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها هستند که وظایفشان را انجام نداده‌اند. اکنون مطالبه ما این است که آنها وظیفه خودشان را در برجام انجام دهند.  آمریکایی برای بازگشت به برجام باید تحریم‌های ظالمانه در همه ابعاد را بردارند اروپاییان هم به وظیفه خودشان عمل کنند. من رییس کمیسیون برجام بودم و ۵۰ روز این کمیسیون را اداره کردم و آن ایام در دل و ذهن دوستان عزیز است.

وی ادامه داد: یک تعهدی دیگران داشتند و یک تعهدی را ایران داشته و ایران بیش از تعهدش انجام داده و دیگران  تعهد خودشان را انجام نداده‌اند، پولشان را غرق نکردند گرچه امکانات ما ارزان‌فروشی شد اما این پول اندک هم نقد نشد. دولت آینده حتما باید به‌دنبال نقد این پول باشد و دیگران را دنبال کند که حتما به وظایف خودشان عمل کنند.

نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری گفت: آمریکا باید همه تحریم‌ها را بردارد تا اجازه پیدا کند به داخل برجام بیاید وگرنه این اجازه را ندارد و اروپا هم باید به وظایفش عمل کند.

زاکانی در پاسخ به این سوال که قرار است در کابینه دولت وی چند درصد از نخبگان و جوانان انقلابی ایرانی استفاده شود، گفت: ظلم مضاعفی که برای خطه خرمشهر است این است که بازسازی صورت نگرفته که این جزو وظایف ذاتی و اولیه دولت ما خواهد بود.

وی تصریح کرد: پیامبراکرم (ص) فرمودند که اگر شخصی، شخصی را بگمارد و از آن فرد بهتر باشد خائن به خدا و پیغمبر و مردم است. ما چون به دین‌مان عمل نمی‌کنیم این گرفتاری و این مشکلات را داریم. من به هیچ‌وجه در هر کجا که مسئول بودم اگر عنصر بهتری بود به خودم اجازه نمی‌دادم که یک عنصر ضعیف و معلوم‌الحال را که در قبیله و دسته ما بوده را بگماریم.

نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری ادامه داد: همین الان هم در مرکز پژوهش‌های مجلس، همه معاونین و امورات تخصصی ما که در سطح معاونت قرار دارند فقط یک نفرشان بالاتر از سن مرا دارد و همه آنها زیر ۵۰ سال سن دارند و همه از اندیشمندان و عناصر فاخر و برجسته و دانشگاه‌های معتبر کشور هستند.

زاکانی بیان کرد: بنابراین دولت آینده بر محور جوانان و بر مدار سلامت و شایستگی اداره خواهد شد و این وعده‌ای است که ما می‌دهیم و بر پایبندی آن صادق هستیم. 

وی در پاسخ به این پرسش که برنامه شما برای استفاده حداکثری از جوانان تحصیلکرده و نخبگان جوان در حلقه‌های میانی کشور چیست، گفت: نکته اول اینکه دولت آینده اولین دولت گام دوم انقلاب اسلامی است که محور تحول آن هم جوانان هستند. نکته دوم این است که بالتبع ضرورت دارد که انقلابی‌گری، تحول‌خواهی، عدالت‌طلبی، جوانگرایی و تخصص‌محوری اساس دولت آینده باشد و عمده این خصوصیت‌ها در جوهره جوانی متجلی است.

نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری افزود: رییس ستاد ما دکتر متفکر آزاد دانشیار دانشگاه تبریز است، سخنگوی ما آقای مالک شریعتی عضو هیئت علمی پژوهشگاه نیرو است. یکی از ویژگی‌های خوبی که بنده دارم و به نظرم استثنا باشد این است که در ۱۴ سالی که در جریان دانشجویی مسئولیت داشت و دنبال کردم، با خیلی از جوانان و ظرفیت بزرگی آشنا شدم که امروز همه از مُمحزین و متخصصین کشور هستند. 

زاکانی عنوان کرد: بنده معتقد به شایستگی هستم. بسیاری از مشکلاتی که امروز در کشور می‌بینیم به خاطر این است که عناصر پیر و غیرشایسته اداره کشور را به دست گرفته‌اند. اگر اینها به جوانان شایسته واگذار شود، آن موقع می‌بینیم که کار اینها کارِ کارستان خواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که مصادیق اصلاح الگوی مصرف در دولت شما چیست، گفت: اصلاح الگوی مصرف یک مبنای فرهنگی دارد، یک مبنای اقتصادی و کارکردی دارد. مبنای فرهنگی‌اش این است که در واقع امر ما در اصلاح کشور نیازمند یک فرهنگ‌سازی نوین هستیم و باید شرایطمان را به سمتی ببریم که مابه‌ازای آن، این اصلاح الگوی مصرف شکل بگیرد و این هم از طریق اعمال قانون و با یک نگاه عدالت‌محور صورت بگیرد. هر کسی بیشتر مصرف کند، به هر حال باید پاسخ بیشتری در قبال مصرف خودش به جامعه داشته باشد و این به صورت دقیق باید دنبال شود.

زاکانی عنوان کرد: شدت مصرف انرژی در داخل کشور ما یا شدت مصرف سایر موارد در داخل کشور ما فوق‌العاده بالاست. یک جنبه این موضوع، جنبه فرهنگی و آموزش دارد؛ یک جنبه هم جنبه اعمال قانون و ایجاد یک ضابطه‌مندی دارد. یک جنبه هم این است که این قانونی که اعمال می‌کنید بتواند پلکانی باشد؛ آن کسی که بیشتر مصرف کرده و دارد تجملاتی‌تر زندگی می‌کند حتماً باید هزینه بیشتری پرداخت کند و از قیمت آن رانت نهفته و آن ویژگی نهفته که عرض کردم بین ۳۰۰ تا هزار هزار میلیارد تومان داریم یارانه پنهان می‌دهیم، این آن چیزهایی است که این آموزش باید داده شود و ما بتوانیم به بهترین نحو این مصرف را مدیریت کنیم.

وی عنوان کرد: هم جنبه فرهنگی دارد، هم جنبه اقتصادی دارد. اعمالش هم، هم جنبه قانونی دارد و هم جنبه تربیتی دارد. الناس علی دینِ ملوکِهم. بهترین راه این است که خود مسئولان کم‌مصرف باشند، مردم ببینند یاد می‌گیرند و این بسیار مهم است. نمی‌شود ما مسئولی داشته باشیم که در کاخ زندگی کند و انتظار داشته باشد که مردم روی کوخ زندگی کنند؛ این هم ظلم است، هم با انقلاب اسلامی ناسازگاری دارد و هم بدآموزی دارد.

نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: بنابراین مسئولان ابتدا باید خودشان را تربیت کرده و در همه ابعاد مصرف بهینه داشته باشند، بعد به مردم هم بگویند تا مردم با یک مسیر و شیب مناسب، اصلاح مصرف را در دستور کار خودشان قرار دهند.

زاکانی در پاسخ به این سوال که از دیدگاه شما مهم‌ترین مسائل و چالش‌های اقتصاد کشور در حال حاضر چیست و کدام مورد را شما به عنوان اولویت در دولت خود قرار می‌دهید، اظهار کرد: مهمترین مشکل کشور، موانع جدی برای تولید است. اگر تولید، تولید، تولید؛ سه بار تکرار کردم، ۳۰ بار تکرار! ۳۰۰ بار! تولید در دستور کار قرار بگیرد، همه مشکلات اقتصادی کشور حل می‌شود.

وی گفت: کشور ما ۱.۱ جمعیت دنیا را دارد، حدود یک درصد، بالغ بر ۶ تا ۷ درصد امکانات دنیا در جغرافیای ما است. این یک ظلم بزرگ است که کشور دارد این‌جوری اداره می‌شود.

نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری افزود: ما اگر بتوانیم کشور را از طریق مشارکت مردم به سمت و سویی ببریم که دولت بروکراسی خودش را اصلاح کند و نوکری مردم را کند، نه اینکه دولت به جای اینکه دست تولیدکننده را بگیرد، پای او را گرفته و او را با سر به زمین بزند، بلکه بتواند به او کمک کرده و موانع را بردارد و با مفاسد اقتصادی جدی برخورد شود، یکی از ویژگی‌هایی که بنده دارم و شاید نادر باشد، این است که در این دو دهه شاید ۶۰ تا ۷۰ بار رفته‌ام بازپرسی و حدود ۱۴ تا ۱۵ بار هم شکایتم به دادگاه کشیده شده، همه‌اش هم در مبارزه با مفاسد اقتصادی و همه هم در خصوص گردن کلفت‌ها، با خرده‌پاها کار نداشتم، با شاه‌دزدها کار داشتم.

زاکانی بیان کرد: یکی از استثناءهای زشت ما این است که ایران تنها کشوری است که از ۱۳۵۰ تا امروز تورمش دو رقمی است. ما استثنائیم و هیچ جای دنیا این‌طوری نیست. الان پنج کشور در دنیا هستند که تورم بالای ۲۵ درصد دارند، ما کشور چهارمی هستیم، بالای ۲۵ درصد تورم داریم در حالی که تورم نرمال دنیا ۲.۵ درصد است. آیا این ظلم نیست؟ ظلم به کشور است! 

نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری گفت: آیا ما امکانات نداریم؟! این دروغ محض است! امکانات زیادی در کشور موجود است. ما الان ۱۳۰ هزار هکتار بافت فرسوده داریم که خودش خطرآفرینی دارد. همین بافت فرسوده اگر در دستور کار قرار بگیرد و بحث مسکن و آن هم به صورت مناسب، نوسازی شهری با یک نگاه دقیق نه اینکه برویم خانه‌ها را دوک دوک درست کنیم و آدم‌ها را در آنها جای دهیم و مشکلاتش را نبینیم.

زاکانی اظهار کرد: اگر ما یک نوسازی را در دستور کار قرار دهیم آن موقع هم مشکل اشتغال و هم مشکل مسکن حل خواهد شد اما متأسفانه در بحث اراده برای اصلاح متأسفانه لنگ می‌زنیم چون تعارض منافع اجازه نمی‌دهد.

وی در پاسخ به این سوال که چه برنامه‌هایی برای رفع تبعیض در استخدام نیروهایی که در بخش دولتی کار می‌کنند دارید، گفت: یکی از ویژگی‌های زشت امروز این است که رانت و پارتی‌بازی در این خصوص حرف اول را می‌زند. اگر هم موضوع حرکت از طریق آزمون‌های عمومی و استخدام‌های از جنس ایجاد زمینه یکسان برای همه است، این در مقام حرف است. در مقام عمل معمولاً اعمال نظر می‌شود.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که با همه پیشرفت‌هایی که در زمینه فقرزدایی صورت گرفته هنوز فقر به صورت مطلق در کشور ریشه‌کن نشده است، راهکار شما برای حمایت از دهک‌های پایین جامعه چیست، اظهار کرد: ما یک مدلی را سال ۹۶ احصا کردیم، همان مدل را روزآمد کردیم برای امروز. ما سال ۹۶ پول سه بخش کشور را روی هم ریختیم. پولِ در خصوص بخش حمایتی رفاه، پولِ بخش بهداشت، درمان و سلامت و پول یارانه‌ها را، ۱۰۰ درصد مردم بیمه رایگان می‌شدند، ۷۰ درصد مردم بیمه تکمیلی می‌شدند که جز درد خودشان، درد بی‌پولی نکشند. ۱۶ گروه در کشور رایگان می‌شد، مثلاً بچه‌های زیر ۱۵ سال، خانم‌های حامله، افراد مسن، افراد سرطانی، ‌افراد مبتلا به بیماری MS، بیماری‌های صعب‌العلاج، اینها در آن ۷۰ درصد است.

وی اضافه کرد:۷۰ درصد مردم ۱۶ هزار تومان (این رقم مال سال ۹۶ است) یارانه کوپن مصرف می‌گرفتند که در سال ۱۱ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان کمک به تولید داخل می‌شد. یک خانوار پنج نفره ۸۰ هزار تومان در ماه بن کالا می‌گرفتند. ۵۰ درصد مردم آموزش می‌دیدند زیر خط فقر نیفتند، ۳۰ درصد مردم پول می‌گرفتند، ۱۰ درصد ۴۳ هزار تومان، ۱۰ درصد ۸۶ هزار تومان و ۱۰ درصد ۱۲۹ هزار تومان.

زاکانی تصریح کرد: برای مثال یک خانم که دارای چهار فرزند بود به هر دلیلی اگر همسرش به رحمت خدا می‌رفت یا هر اتفاق دیگری برایش می‌افتاد، ماهی ۸۰ هزار تومان بن کالا می‌گرفت و ۵ ضربدر ۱۲۹ هزار تومان در ماه یعنی ۶۴۰ هزار تومان دریافتی او بود که به این صورت فقر مطلق در کشور ریشه‌کن شود.

وی ادامه داد: اینجا دو هدف گذاشته شده بود. یکی اینکه سلامت به عنوان سلامت پایدار صورت بگیرد. یک پیش‌نیازهایی داشت. ما پزشک متخصصی هستیم که درگیر این حوزه در کشوریم و کاملاً شدنی است.

نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری بیان کرد: از طرفی هم بتوانیم فقر مطلق را ریشه‌کن کنیم. این طرح را ما برای همین دوره بهینه کردیم، دوباره با یک الگو، یک پیش‌نیازها و دقت‌هایی که یک اراده جدی می‌خواهد تا صورت بگیرد. 

زاکانی عنوان کرد: اینجا هم ریشه فقر مطلق در کشور ریشه‌کن خواهد شد چون به روزآمد می‌شود و با این اعتبارات و پول‌هایی که ما در حوزه‌ای داریم، این تقویت می‌شود و هم زمینه اشتغال و کار و تلاش که یکی از موانعش بحث همین بیمه است فراهم خواهد شد و هم سلامت، یعنی مردم جز درد بیماری‌شان درد بی‌پولی نکشند و این فراهم خواهد شد تا إن‌شاءالله این را به عنوان یک بسته جامع در خصوص معیشت و سلامت در بخش فرهنگ و اجتماع به جوانان و مردم عزیزمان تقدیم کنیم.