اصفهان – ایرنا - رییس اداره میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلپایگان گفت: مجتمع گردشگری در منطقه سد کوچِری این شهرستان در مساحت ۲۰۰ هزار مترمربع با مشارکت و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی ایجاد می‌شود.

مصطفی قانونی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این مجتمع گردشگری و تفریحی با توجه به جاذبه‌ها و ظرفیت‌های فراوان طبیعی و تاریخی در محدوده سد کوچری گلپایگان و با هدف توسعه صنعت گردشگری و اشتغالزایی ایجاد خواهد شد.

وی با بیان اینکه محدوده اطراف سد کوچری در جنوب شهر گلپایگان دارای جاذبه‌های طبیعی و تاریخی و آب و هوای معتدل است، اظهار داشت: هر سال تعداد زیادی گردشگر به این منطقه مراجعه می‌کنند و ایجاد یک مرکز گردشگری، اقامتی و تفریحی برای پاسخ به نیازهای آنها ضروریست.

قانونی با اشاره به صدور مجوز موافقت اصولی مجتمع گردشگری کوچری پس از ۶ سال پیگیری خاطرنشان کرد: کارهای مقدماتی برای اجرای این طرح آماده شده و بزودی عملیات اجرایی احداث آن با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی که یک شرکت تعاونی و مردمی در گلپایگان است، آغاز می‌شود.

وی با بیان اینکه این مجموعه گردشگری در مرحله نخست با زیربنای ۴۰ هزار مترمربع با پیش بینی اماکن اقامتی، پذیرایی و تفریحی احداث می‌شود، اضافه کرد: زمین در نظر گرفته شده برای این مجتمع از عرصه‌های منابع طبیعی است و با توجه به حساسیت محیط زیستی منطقه، فرایندهای اداری برای اخذ مجوزهای آن طول کشید.

رییس میراث فرهنگی گلپایگان بدون اشاره به میزان سرمایه‌گذاری پیش بینی شده برای احداث مجموعه گردشگری سد کوچری، تصریح کرد: این مجتمع دارای چشم‌انداز سد کوچری است و به جاذبه‌هایی مانند رودخانه اناربار، دشت لاله‌های واژگون ، روستاهای گردشگری هِنده و عباس‌آباد و سنگ‌نگاره‌های تاریخی دسترسی دارد.

وی با اشاره به اینکه مقرر است یک مجموعه گردشگری نیز در روستای "هنده" گلپایگان نیز ایجاد شود، تاکید کرد: اجرای چنین طرح هایی به رونق گردشگری هدفمند و درآمدزایی بیشتر برای مردم منطقه منجر خواهد شد.

قانونی اظهار داشت: شهرستان گلپایگان دارای ۲۹ اثر ملی ثبت شده از جمله مسجد جامع دوره سلجوقی، ارگ گوگد و سنگ نگاره‌هایی با قدمت هفت هزار سال و گردشگری غذایی از جمله لبنیات و کباب گلپایگان است.

سد کوچری در هشت کیلومتری جنوب غرب شهرستان گلپایگان در سال ۱۳۹۵ با هدف تأمین آب آشامیدنی درازمدت شهرهای دلیجان، ساوه، قم، خوانسار، خمین، گلپایگان، محلات، نیمور و سلفچگان بطور رسمی به بهره‌برداری رسید.

شهرستان گلپایگان با بیش از ۹۰ هزار نفر جمعیت و سه شهر گلپایگان، گوگد و گلشهر و ۵۲ روستا و آبادی در ۱۸۰ کیلومتری شمال غربی اصفهان است .

این خطه با پیشینه باستانی و تاریخی هفت هزار ساله حدود ۲۵۰ اثر تاریخی، فرهنگی و گردشگری دارد و ۲۹ اثر تاریخی آن در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

بر اساس اسناد موجود، نام گلپایگان از "ورتپاتکان" آمده که به معنای شهر یا سرزمین ورتپات است؛ این کلمه یکی از نام‌های ایران است که بتدریج به وردپات، وردپاذ، کردپاز و گلپاد تبدیل شده است.

مسجد جامع، مناره سلجوقی، امامزاده هفده تن، ارگ گوگد، بازار سنتی، امامزاده سیدالسادات، پل قاضی زاهد، آرامگاه ناصر بن علی، قلعه تاریخی روستای وانشان، خانه‌های تاریخی شجاع نظام و معظمی و سنگ‌نگاره‌های منطقه غرغاب از مهمترین آثار تاریخی این شهرستان بشمار می‌آید.