کاشان - ایرنا - نماینده ولی‌فقیه و امام جمعه کاشان با اشاره به در پیش بودن انتخابات ۲۸ خرداد گفت: سیره علوی از مضامین نهج‌البلاغه باید در انتخابات الگو قرار گیرد تا شاهد برگزاری مطلوب این رویداد مهم و سرنوشت‌ساز باشیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت‌الله عباسعلی سلیمانی چهارشنبه شب در نشست شورای هماهنگی کاشان پایتخت نهج‌البلاغه که با حضور استاندار اصفهان و جمعی دیگر از مسوولان استانی و شهرستانی در دفتر امام جمعه کاشان برگزار شد، نهج‌البلاغه را برادر قرآن و مشابه آن دانست و افزود: آیا در آستانه انتخابات از سیره، سلوک و کلام مولا علی (ع) تنها ابر مرد بشریت بهره‌ای گرفته‌ایم که آنگونه عمل و رفتار کنیم؟

وی ادامه داد: رفتارهای انتخاباتی باید همانند امیرالمومنین (ع) شخصیت منصوب پیامبر در واقعه غدیر باشد که سه صحنه انتخابات را به خاطر مصلحت اسلام تحمل و تمکین کرد.

امام جمعه کاشان با تاکید بر مقام نصبی (ماجرای غدیر) و انتخابی یا انتخاباتی حضرت علی (ع) و استفاده از شأن نزول و تطبیق آن با مصداق در اوضاع جاری اظهار داشت: سه عرصه در زمان انتخاب حضرت به وجود آوردند که امام در هر سه مرحله تمکین کرد.

وی با بیان اینکه یک مرحله زمانی که با انتخاب دیگران امیرالمومنین (ع) را به حاشیه بردند، خانه‌نشین کردند و در امور سیاست مداخله ندادند، ادامه داد: با همه این تفاسیر که او را در انتخاب بها ندادند خلیفه را در مواقع مورد درخواست کمک یاری داد، به طوری که هیچ مردی جز او بیش از ۷۰ بار عمر را در حکومت ۱۲ ساله‌اش از هلاکت نجات نداد.

آیت‌الله سلیمانی با تاکید بر اینکه امام علی (ع) را به خاطر توانایی‌هایش به حاشیه راندند، تصریح کرد: آن وقت در عصر ما شخصی می‌آید و می‌گوید «اگر من تایید شدم انتخابات را قبول دارم و اگر تایید نشدم قبول ندارم» آیا این رفتار علوی است؟

وی با بیان اینکه باید ببینیم سیره و اسلوب علوی را تا چه حد در انتخابات و زندگی خود پیاده کرده‌ایم، گفت: مفهوم «ذکر علی عبادت است» یعنی رفتار علی‌وار داشتن، الگو و اسوه قراردادن آن حضرت در انتخابات و زندگی عبادت است.

آیت‌الله سلیمانی با اشاره به اینکه امیرالمومنین (ع) در مرحله دوم نیز انتخاب شخص دیگر از طریق شورای ۶ نفره بعد از مرگ خلیفه دوم را تمکین کرد، افزود: در مرحله سوم نیز که اصطلاح امروزی انتخابات نام دارد به خاطر مصلحت مردم حکومت را با گفتن این عبارت «لولا حضور الحاضر وقیام الحجه بوجود الناصر» پذیرفت.

وی با بیان اینکه هیچ آدمی پیدا نشد که در تاریخ بشریت به اندازه مولا علی (ع) زندگیش در انتخابات نقش داشته باشد، گفت: شخصیتی که منصوب پیامبر(ص) بود سه صحنه انتخابات را تحمل کرد؛ اگر چه او را به کار نگرفتند اما باز هم یاری داد، نتیجه را از قبل به نوعی چیدند و او را به حاشیه بردند، اما قهر نکرد و سوم اینکه فرمود والله تمایل نداشتم برای پذیرش حکومت اما به خاطر مصلحت مردم آمدم.

امام جمعه کاشان افزود: باید مفاهیم نهج‌البلاغه را با توجه به مناسبت‌ها مصداقی تبیین کرد و هیچ مصداق و پدیده‌ای در سال ۱۴۰۰ مهم‌تراز انتخابات نیست، پس می‌توان مفاهیم نهج‌البلاغه را الگوی انتخابات سال ۱۴۰۰ قرار داد و دست کم مضامین رفتار انتخاباتی را از آن استخراج کرد.

سیزدهمین دوره انتخابات رییس جمهوری و ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر، روستا و عشایری و میاندوره ای پنجمین دوره خبرگان رهبری و یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی روز جمعه ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ برگزار می‌شود.

شهرستان کاشان از ۲۱ مهر ۱۳۹۹ به مدت ۲ سال به عنوان نخستین پایتخت نهج‌البلاغه کشور نام‌گذاری شده است؛ افزون بر ۵۰ نفر حافظ نهج‌البلاغه، یک هزار و ۲۰۰ نفر حافظ بخش‌هایی از این کتاب ارزشمند، ۲۰۰ نفر حافظ کل قرآن مجید و ۱۵ نفر حافظ کل صحیفه سجادیه در شهرستان کاشان آموزش دیده‌اند.