همدان- ایرنا- مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اشاره به ایجاد اشتغال برای ۳۰۰ هزار نفر در کشور توسط شرکت‌های دانش بنیان و خلاق، افزود: این تعداد اشتغال حاصل فعالیت یک‌هزار و ۲۰۰ شرکت خلاق و پنج هزار و ۸۰۰ شرکت دانش بنیان است.

به گزارش ایرنا، «پرویز کرمی» شامگاه چهارشنبه در نشست بررسی توسعه زیرساخت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع خلاق در شهرستان ملایر اظهار داشت: در دوران تحریم‌های ظالمانه دشمنان، شرکت‌های دانش بنیان صف‌شکنان تحریم و پیشران موتور محرکه کشور شدند و با ارتقای رتبه ایران در بسیاری علوم به‌ویژه در علوم فنی و مهندسی و علوم پایه، اکنون دارنده رتبه بین یک تا دهم جهان هستیم.

به گفته وی، نیروهای متخصص و توانمندی طی هشت سال گذشته در دانشگاه‌های کشور تربیت شده اند و در این مدت ۶ هزار ایرانی فعال در حوزه استارتاپ از دانشگاه‌های برتر دنیا به کشور برگشتند.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اشاره به لزوم تامین مالی این تعداد شرکت خلاق و دانش بنیان ادامه داد: در راستای تامین مالی این شرکت‌ها سال ۸۹ قانون خوبی در مجلس شورای اسلامی تصویب شد که تا سال ۹۲ متوقف ماند و پس از سال ۹۲ به واسطه نگاه رهبر معظم انقلاب در ایجاد شرکت‌های دانش بنیان، این قانون دوباره مورد تاکید قرار گرفت.

کرمی با اشاره به نقص این قانون مبنی بر طرح محصول یا های‌تک روی این شرکت‌ها بیان کرد: برای رفع این نقص، در حوزه معاونت علمی و فناوری قانون را درون سازمانی کردیم و عنوان «شرکت‌های خلاق» در معاونت علمی و فناوری را مطرح و برنامه زیست‌بوم فرهنگی و خلاق را تدوین کردیم.

وی به فواید صنایع خلاق اشاره کرد و گفت: طی ۲ سال گذشته گردش مالی صنایع فرهنگی جهان ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد دلار بود، در حالیکه کل فروش نفت ایران در این مدت هشت میلیارد دلار بود و سهم ما از گردش مالی صنایع فرهنگی جهان تنها ۱۵۰ میلیون دلار است.

مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه صنایع خلاق از جمله صنایعی است که می‌تواند ایران را نجات دهد ادامه داد: این در حالیست که نفت را می‌توانند تحریم کنند، اما کالاهای صنایع خلاق ما را نمی‌توانند تحریم کنند و می‌توانیم این محصولات را به کشورهای جهان بفروشیم.

کرمی با بیان اینکه شرکت‌های دانش بنیان و خلاق تحریم‌پذیر نیستند افزود: حدود نیمی از کل دانشجویان ما دختران هستند که پس از تحصیل می‌توانند در شرکت‌های دانش بنیان مشغول شوند و صنایع فرهنگی را در دست گیرند و به صورت زنجیره‌ای کار کنند.

وی تاکید کرد: قلب منبت دنیا دست ما است، اما با داشتن کارگاه‌های غیر زنجیره‌ای، شبکه ندارند، در حالیکه شهرستان ملایر با ۲ عنوان جهانی در حوزه مبل و منبت و انگور می‌تواند تبدیل به شهر خلاق شود.

مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری اظهار داشت: صنایع فرهنگی باید صاحب پیدا کند و ما آمادگی داریم خانه‌های تاریخی را مرمت کرده و به دست صاحبان ایده دهیم تا خانه خلاق و نوآور  ایجاد شود و شرکت‌های دانش بنیان از مرکز رشد بیرون بیایند.

ایجاد خانه خلاق در استان همدان و شهرستان ملایر

کرمی با تاکید بر اینکه اگر به نوآوری فکر نکنیم، از بین می‌رود، خطاب به مسئولان ملایر تاکید کرد: ایجاد خانه‌های خلاق را در شهرستان به‌ویژه در حوزه مبل و منبت پیگیری و راه‌اندازی و بخش خصوصی را وارد کار کنید، ما نیز حامی شما هستیم.

وی گفت: بخش هنر و فرهنگ، هزینه‌زا و هزینه‌بر نیست، بلکه ثروت‌زا و اشتغال آفرین است و این امر باید در سرلوحه کاری مدیران قرار گیرد.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری یادآور شد: اینکه استان همدان ۵۶ شرکت دانش بنیان و ۶ شرکت خلاق دارد، با توجه به پیشینیه فرهنگی و تاریخی آن خوب نیست، درحالیکه شهرستان ملایر به تنهایی می‌تواند ۱۰۰ شرکت خلاق داشته باشد.

کرمی فعالیت پژوهشکده انگور و کشمش و مبل و منبت دانشگاه ملایر را در کشور مثال‌زدنی دانست و بیان کرد: دانشگاه‌های مادر ملایر به خوبی در حوزه مبل و منبت و انگور و تبدیل ایده به علم و محصول به خوبی عمل کرده‌اند و در این راستا دانشگاه‌های کشور باید به سمت دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم حرکت کنند.

وی با تاکید بر اینکه اقتصاد خلاق باید در استان همدان ساری و جاری شود افزود: طی ۲ یا سه ماه آینده خانه خلاق در استان همدان و به دنبال آن در شهرستان ملایر راه‌اندازی می‌شود که ملایر با ۲ عنوان جهانی منبت و انگور و دیگر صنایع فرهنگی، ظرفیت بالایی در تبدیل شدن به شهر خلاق را دارد.