رییس جمهوری در این مراسم گفت: دشت گرگان حاصلخیز است که اجرای طرح هایی مانند زهکشی اراضی می تواند زمین های بایر این منطقه را احیا کند.
حجت الاسلام حسن روحانی اظهار داشت: در سال ۹۸ دیدیم که اجرای عملیات زهکشی در بخشی از این اراضی این استان چگونه به مهار سیل این منطقه کمک کرد.
وی بیان کرد: زهکشی عملیات چند وجهی دارد که اجرای آن در ۲۰ هزار هکتار از اراضی گلستان در زمان کوتاه، کار بزرگی است.
اکبری معاون آب و خاک جهاد کشاورزی در این مراسم گفت: اجرای زهکشی ۲۰ هزار هکتار از اراضی گلستان در کمتر از سه ماه با بهرهگیری از ۱۲۰ دستگاه ماشین آلات انجام شد که ۱۵۰ کیلومتر آن زهکشی اصلی و ۷۰ کیلومتر زهکشی فرعی است.
مختار مهاجر رییس سازمان جهادکشاورزی گلستان گفت: این طرح در مجموع برای زهکشی ۵۰ هزار هکتار پیش بینی شده که در فاز اول زهکشی ۲۰ هزار هکتار با اعتبار ۲ هزار میلیارد ریالی انجام شده و علاوه بر ایجاد هزار فرصت شغلی، سه هزار و ۸۵۰ خانوار هم از مزایای آن برخوردار می شوند.
به تازگی معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در خصوص زهکشی ۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان گلستان اعلام کرده بود: طرح مزبور طی دو ماه اجرا شده که این اقدام رکوردی درخور توجه در کشور است.
علیمراد اکبری با تمجید از اقدامات انجام شده در خصوص بهره برداری از این طرح زهکشی در گلستان، افزود: در این بازه زمانی، طرح زهکشی این سطح از اراضی کشاورزی در گلستان با بسیح تمام ظرفیت انسانی و ۱۲۰ دستگاه ماشین آلات به صورت شبانه روزی اجرا شد.
رییس جمهوری نهم بهمن ماه سال ۹۹ و در پویش ملی جهاد برای جهش تولید به دنبال درخواست معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی برای تامین اعتبار زهکشی و بهره برداری در ۵۰ هزار هکتار جدید در گلستان تا پایان دولت تدبیر و امید، قول تامین اعتبار داده بود.
سال ۹۳ در سفر اول رییس جمهوری به گلستان زهکشی ۲۸۰ هزار هکتار اراضی استان به تصویب هیات دولت رسید که از آن زمان تاکنون ۷۷ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی توسط جهاد کشاورزی و ۴۰ هزار هکتار از سوی شرکت آب منطقه ای گلستان زهکشی شد.
طبق برنامه تا پایان دولت دوازدهم باید ۱۴۰ هزار هکتار از اراضی اولویت دار گلستان زهکشی شود.
کارشناسان معتقدند که ۴۶۰ هزار هکتار از اراضی گلستان نیازمند زهکشی است.
به گفته کارشناسان حوزه آب و خاک گلستان، بخش وسیعی از زمین های شمال این استان به دلیل اقلیم نیمه خشک، نوع بافت خاک و شوری امکان کشت قابل قبولی ندارد که با اجرای طرح زهکشی قابلیت بهبود کاشت و افزایش خواهد یافت.
پیشتر رییس سازمان جهادکشاورزی گلستان در خصوص اهمیت اجرای زهکشی اراضی این استان گفته بود: تولید محصول در اراضی زهکشی شده گمیشان واقع در شمال استان موجب افزایش تناژ برداشت از ۶۰۰ کیلوگرم به حدود سه تن در هکتار شده است.
مختار مهاجر تاکید دارد: اگر زهکشی ۲۸۰ هزار هکتار اراضی اولویت دار استان به پایان برسد در فاز اول میزان برداشت محصول از این اراضی به ۶۰۰ هزار تُن و در فاز دوم به یک میلیون تُن خواهد رسید.
در کشاورزی هدف از زهکشی، فراهم کردن محیطی مناسب برای رشد ریشه گیاه از لحاظ تهویه و شوری است ولی در تعریفی جامع تر، زهکشی به معنی خارج شدن طبیعی یا مصنوعی آب مازاد از یک منطقه است.
اقتصاد استان گلستان با حدود ۱.۹ میلیون نفر جمعیت بر پایه کشاورزی استوار است و این استان در سال زراعی گذشته در تولید ۱۶ محصول راهبردی مقام اول تا پنجم کشور را به خود اختصاص داده است.