سرهنگ محمد هادی رمضانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به کیفیت و بذر محصول به طور متوسط ارزش ریالی این محموله توقیف شده یک میلیارد و ۸۶۰ میلیون ریال برآورد شده است.
وی بیان کرد: به دلیل خشکسالیهای شدید برداشت و حمل برخی از محصولات فرعی مراتع به ویژه گیاهان دارویی در استان فعلا به مدت یکسال ممنوع است.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی خراسان جنوبی ادامه داد: گیاهانی از قبیل آنغوزه، آویشن و وشا عمدهترین گیاهان دارویی هستند که به دلیل خشکسالی رشد و سبزینگی آنها در مراتع در خطر انقراض قرار گرفته است.
وی عنوان کرد: بیش از ۹۵ درصد از مجموع مساحت استان را عرصههای منابع طبیعی اعم از جنگلها، مراتع و بیابان تشکیل میدهد که مساحت مراتع نیز حدود هشت میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار است.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه هرگونه برداشت حتی محدود میتواند تهدید جدی برای پوشش گیاهی مراتع و جنگلهای استان باشد یادآور شد: در صورتیکه سال آینده شاهد نزول بارندگیهای مناسب باشیم امکان برداشت، بهرهبرداری و استحصال محصولات گیاهی فراهم خواهد شد.
وی عنوان کرد: همکاران ما در بخشهای مختلف منابع طبیعی و آبخیزداری تلاش میکنند با اجرای پروژههای مرتعداری از قبیل بذرکاری، کپهکاری و نهالکاری با اجرای مدیریت چرای دام به عنوان راهکار مدیریتی مفید فشار بر مراتع را در اثر خشکسالی کاهش دهند.
رمضانی گفت: امسال هرگونه برداشت گیاه غیرقانونی است و مردم در صورت مشاهده موارد تخطی میتوانند با شماره ۱۵۰۴ مراتب را به اداره منابع طبیعی و آبخیزداری اطلاعرسانی کنند.