این طرح ها در هفتادمین برنامه افتتاح طرحها در چهارچوب پویش ملی «جهاد ملی، جهاد برای جهش»، در استان های گلستان (کردکوی)، یزد (اشکذر)، قزوین (تاکستان) و تهران (تهران) به بهره برداری رسید.
در مراسم امروز همچنین ۲۰ هزار هکتار زهکشی اراضی کشاورزی در استان گلستان و ۳۷ طرح پرورش آبزیان افتتاح و عملیات اجرایی دو طرح شیلاتی در سواحل جنوب کشور آغاز شد.
علاوه بر این، امروز یک هزار و ۶۳۴ طرح گلخانهای به مساحت یک هزار و ۲۱۷ هکتار در سطح کشور به بهرهبرداری رسید.
مرکز پایش و مدیریت هوشمند کشاورزی ایران از دیگر طرحهایی است که امروز با حضور رییسجمهوری افتتاح و بهرهبرداری از آن آغاز شد.
در ادامه به جزئیات طرح ها اشاره می شود:
قزوین
سایبان ۱۵ هکتاری باغ های میوه در شهرستان تاکستان از جمله طرح هایی است که امروز با دستور رئیس جمهوری به بهره برداری رسید.
در قالب این طرح ۱۵ هکتار از باغ های میوه بخش خرمدشت شهرستان تاکستان شامل ۶ هکتار باغ هلو و شلیل، سه هکتار باغ انگور، سه هکتار سیب، ۲ هکتار باغ گلابی و یک هکتار باغ سیب به سایبان دارای پوشش آنتی هیل مجهز شده اند.
برای اجرای این طرح ۱۵۴ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده که ۱۲۰ میلیارد ریال آن از محل تسهیلات تامین شده و ۲۴ میلیارد ریال نیز آورده بهره بردار بوده است.
با اجرای این طرح برای ۱۸ نفر به طور مستقیم اشتغالزایی شده است.
در این طرح با استفاده از پوششهای خاص مانند سایهاندازها، توریهای ضد تگرگ، توریهای ضد حشرات و پوششهای باد شکن نسبت به کنترل یک یا چند عامل از عوامل محیطی زنده و غیر زنده موثر در تولید محصولات کشاورزی و باغبانی اقدام می شود.
اجرای این طرح باعث جلوگیری از تبخیر و تعرق، کاهش مصرف آب، جلوگیری از ایجاد خسارت و در نتیجه افزایش کمی و کیفی محصولات باغی خواهد شد.
معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی در این آیین از رشد نزدیک به سه برابری مساحت گلخانه های کشور در هشت سال گذشته خبر داد و گفت: در سال ۹۲ هشت هزار هکتار گلخانه در کشور وجود داشت که این رقم اکنون به ۲۳ هزار و ۱۱۷ هکتار افزایش یافته است.
محمدمهدی برومندی ، افزود: با اجرای طرح نیمه تمام و در دست اجرا مساحت گلخانه های کشور تا پایان امسال از ۲۵ هزار هکتار عبور خواهد کرد.
این مسوول اظهار داشت: باید توجه داشت که توفیقات به دست آمده در بخش کشاورزی از جمله باغبانی با وجود تحریم های ظالمانه دشمن به دست آمده است.
معاون وزیر باغبانی جهاد کشاورزی ادامه داد: در سال ۹۲ تولید سبزی و صیفی در گلخانه ها یک میلیون و ۴۰ هزار تن بود که این رقم اکنون به چهار و نیم میلیون تن افزایش یافته است.
وی افزود: تولید گل نیز در گلخانه های کشور در سال ۹۲ یک و نیم میلیارد شاخه بود که اکنون به چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون شاخه افزایش یافته است.
برومندی در ادامه با اشاره به اجرای طرح های مختلف سایبان در باغات کشور از جمله استان قزوین با هدف جلوگیری از سرمازدگی و خسارات تگرگ و رشد عملکرد،گفت: در سال ۹۸، ۱۰ هزار میلیارد تومان خسارت سرمازدگی داشتیم و ۲ میلیون تن محصول نابود شد داشتیم که این موضوع ضرورت اجرای طرح های سایبان در باغات کشور را می رساند.
یزد
بهره برداری از یک واحد پرورش تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیلا، در چارچوب طرح ترویج مصرف آبزیان در سبد غذایی خانوارها از دیگر مواردی است که از طریق ارتباط تصویری حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس حمهوری ایران در شهرستان اشکذر از توابع استان یزد آغاز شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد در این مراسم گفت: واحد یادشده با ۶ هزار مترمربع وسعت و با ۴۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری ایجاد شد.
سید ابوالفضل میروکیلی افزود: در این مزرعه ( استخر) زمینه پرورش ۱.۵ میلیون قطعه بچه ماهی به ظرفیت یکهزار تن گوشت سفید در سال فراهم است و با بهره برداری از آن ۱۰ فرصت شغلی برای جویندگان کار در عرصه شیلات فراهم شد.
مرکز شهرستان ۳۰ هزار نفری اشکذر در ۲۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد قرار دارد و یکی از مراکز مهم صنعتی استان در دشت یزد - اردکان به شمار می رود.
ماهی تیلاپیا برای اولین بار در سال ۱۳۸۷ از اندونزی برای انجام تحقیقات و پژوهش به مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور بافق وارد شد و مطالعات در خصوص امکان بومی سازی شرایط پرورش این آبزی چندین سال به طول انجام انجامید و با توجه به خصوصیات خاص آن و دغدغههای سازمان حفاظت محیط زیست ، مجوز پرورش تا سال ۱۳۹۷ در استان به تعویق افتاد.
گلستان
صبح امروز همچنین طرح زهکشی ۲۰ هزار هکتار از اراضی گلستان با حضور ویدئو کنفرانسی رییس جمهوری از سوی علیمراد اکبری معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی و استاندار این استان در مرکز خدمات جهادکشاوری النگ کردکوی مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
اکبری معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی در این مراسم گفت: اجرای زهکشی ۲۰ هزار هکتار از اراضی گلستان در کمتر از سه ماه با بهرهگیری از ۱۲۰ دستگاه ماشین آلات انجام شد که ۱۵۰ کیلومتر آن زهکشی اصلی و ۷۰ کیلومتر زهکشی فرعی است.
مختار مهاجر رییس سازمان جهادکشاورزی گلستان گفت: این طرح در مجموع برای زهکشی ۵۰ هزار هکتار پیش بینی شده که در فاز اول زهکشی ۲۰ هزار هکتار با اعتبار ۲ هزار میلیارد ریالی انجام شده و علاوه بر ایجاد هزار فرصت شغلی، سه هزار و ۸۵۰ خانوار هم از مزایای آن برخوردار می شوند.
به تازگی معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در خصوص زهکشی ۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان گلستان اعلام کرده بود: طرح مزبور طی دو ماه اجرا شده که این اقدام رکوردی درخور توجه در کشور است.
علیمراد اکبری با تمجید از اقدامات انجام شده در خصوص بهره برداری از این طرح زهکشی در گلستان، افزود: در این بازه زمانی، طرح زهکشی این سطح از اراضی کشاورزی در گلستان با بسیح تمام ظرفیت انسانی و ۱۲۰ دستگاه ماشین آلات به صورت شبانه روزی اجرا شد.
رییس جمهوری نهم بهمن ماه سال ۹۹ و در پویش ملی جهاد برای جهش تولید به دنبال درخواست معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی برای تامین اعتبار زهکشی و بهره برداری در ۵۰ هزار هکتار جدید در گلستان تا پایان دولت تدبیر و امید، قول تامین اعتبار داده بود.
سال ۹۳ در سفر اول رییس جمهوری به گلستان زهکشی ۲۸۰ هزار هکتار اراضی استان به تصویب هیات دولت رسید که از آن زمان تاکنون ۷۷ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی توسط جهاد کشاورزی و ۴۰ هزار هکتار از سوی شرکت آب منطقه ای گلستان زهکشی شد.