به گزارش خبرنگار ایرنا، براساس آخرین ارزیابی سامانه ماسک وابسته به وزارت بهداشت و درمان در ۱۳ خردادماه سال جاری از هشت شهرستان استان خراسان شمالی همچنان چهار شهرستان بزرگ استان شامل بجنورد، شیروان، اسفراین و مانه و سملقان که بیش از دوم سوم جمعیت ۸۶۳ هزار نفری استان را در خود جای دادند در وضعیت نارنجی و پرخطر را تجربه می کنند و شهرستان های زار و جرگلان، فاروج، گرمه و جاجرم که شهرستان های با جمعیت زیر ۲۵ هزار نفر محسوب می شود در وضعیت زرد و خطر پایین قرار دارند.
عادی انگاری کرونایی
براساس گزارش رسمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از ابتدای خیزش موج چهارم ویروس کرونا در این استان از اول فروردین ماه سال جاری که ناشی از عادی انگاری در خریدهای پایان سال، دورهمی خانوادگی نوروزی و جشن و عروسی رخ داد، همچنان روزانه به طور میانگین حدود ۵۰ بیمار جدید مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در بیمارستان های این استان بستری شدند و در تمام این مدت نیز دستکم روزانه ۲ بیمار براثر این کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و آمار مرگ روزانه ۱۲ تا ۱۳ نفر نیز در این مدت به طور کم سابقه ای پس از شیوع ویروس کرونا در اسفندماه ۹۸ نیز به ثبت رسید.
براساس این گزارش از بدو شیوع ویروس کرونا در استان خراسان شمالی( اواخر اسفندماه ۹۸) افزون بر یک هزار و ۲۰۰ نفر بیمار مبتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند که بیش از ۲۰۰ نفر از این بیماران در موج چهارم جان باختند و با این وجود همچنان میانگین بهره گیری از ماسک در خراسان شمالی زیر ۶۰ درصد می رسد.
وضعیت شکننده کرونایی
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان خراسان شمالی می گوید : با وجود این که التهاب موج چهارم ویروس کرونا در این استان نسبت به ماه گذشته تا حد زیادی کاهش یافت و این استان در شیب ملایم بیماری کووید ۱۹ قرار گرفت، ولی همچنان آمار بیماران بستری در این استان بالاست و وضعیت فعلی نیز شکننده است و با افزایش عادی انگاری ها می تواند مشکلات را بیشتر کند.
دکتر سید احمد هاشمی افزود : در شبانه روز گذشته ۵۵ بیمار جدید مبتلا به بیماری کووید ۱۹ با علایم قطعی و مثبت این بیماری در بیمارستان هیا این استان بستری و در همین مدت نیز سه نفر از بیماران جان خود را از دست دادند.
وی اضافه کرد : هم اکنون ۲۴۳ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی بستری و تحت درمان قرار دارند.
دبیرستاد استانی مقابله با کرونا در خراسان شمالی راهکار اصلی مقابله ویروس کرونا را تا پیش از واکسن همگانی استفاده از ماسک، رعایت پروتکل های بهداشتی شامل فاصله گذاری اجتماعی، پرهیز از دورهمی و سفر و حضور در اجتماعات اعلام کرد.
وی میانگین رعایت پروتکل های بهداشتی به خصوص استفاده از ماسک را حدود ۶۰ درصد اعلام کرد و کاهش التهاب بیماری کووید ۱۹ در استان را در گرو افزایش استفاده از ماسک و رسیدن آن بهن مرز بالای ۹۰ درصد اعلام کرد.
دکتر هاشمی اظهارداشت : تا همه گیری واکسن کرونا باید رعایت پروتکل های بهداشتی و استفاده از ماسک از سوی مردم ادامه داشته باشد و از هر رفتاری که باعث جهش ویروس کرونا می شود، پرهیز کنند.
وی از همه گرو های سنی مشمول دریافت واکسن نیز خواست تا با مراجعه به آدرس سامانه salamat.gov.ir برای تعیین زمان و مکان دریافت واکسن کرونا ثبت نام کنند.
کارشناس امور سالمندان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی هم گفت: تاکنون ۱۵ هزار و ۸۵۰ نفر از گروه سنی بالای ۷۰ سال در این استان واکسینه شده اند.
محدثه معصومی اظهار داشت: واکسیناسیون عمومی برای گروه سنی زیر ۷۰ سال هنوز آغاز نشده و براساس اعلام وزرات بهداشت در استان ما همزمان با سایر استان ها انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه مرگ و میر ناشی از کرونا در بین سالمندان بیش از دیگر اقشار جامعه بوده است از سالمندان خواست تا حتما نام خود را در سامانه سلامت برای دریافت واکسن ثبت کنند زیرا در غیر این صورت واکسیناسیون آن ها با مشکل روبرو می شود.