ارومیه- ایرنا- مدیر طیور سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: چهار میلیون و ۸۰۰ هزار قطعه جوجه ریزی در سطح مرغداری های گوشتی آذربایجان غربی در اردیبهشت امسال انجام گرفته است.

یحیی خلیلی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به این میزان جوجه ریزی، روزانه ۳۰۰ تن گوشت مرغ در سطح بازار استان توزیع و عرضه خواهد شد.

وی با بیان اینکه هم اکنون نیاز استان در روز ۲۲۰ تا ۲۳۰ تن است که میزان تولید بیش از میزان مصرف شهروندان است، اضافه کرد: طی یک ماه گذشته به طور میانگین ۲۶۳ مرغداری گوشت مرغ در سطح ۱۲ کشتارگاه استان به صورت روزانه استحصال و در سطح بازار عرضه شده است.

مدیر امور طیور سازمان جهادکشاورزی آذربایجان غربی اضافه کرد: واحدهای مرغداری گوشتی که حداقل ۹۰ درصد مرغ تولیدی پایان دوره آنها بر اساس سامانه قرنطینه دامپزشکی تایید و تخلیه شده باشد، درخواست مجوز جوجه ریزی دوره بعدی آنها به صورت سیستمی در سامانه "سماصط" تایید می شود.

خلیلی افزود: واحدهای مرغداری گوشتی که کمتر از ۹۰ درصد مرغ تولیدی پایان دوره آنها بر اساس سامانه قرنطینه دامپزشکی تایید تخلیه نشده باشد درخواست مجوز جوجه ریزی دوره بعدی آنها به صورت سیستمی در سامانه تا اطلاع ثانوی تایید نشده و تعلیق می شود.

وی اظهار داشت: در این خصوص موضوع توسط اداره کل دامپزشکی استان یا سازمان دامپزشکی کشور بررسی و پس از رفع مغایرت و ثبت سیستمی در سامانه های دامپزشکی امکان جوجه ریزی آتی برای آنها فراهم خواهد شد. 

وی یاداور شد: کنترل و نظارت بر فرآیند ثبت جوجه ریزی تا تحویل مرغ زنده به کشتارگاه و همچنین ورود اطلاعات صحیح و به موقع در سامانه سماصط بر عهده اتحادیه سراسری تعاونی های مرغداران گوشتی ایران و به تبع آن در استان می باشد که در این خصوص دسترسی های نظارتی و کنترلی در سامانه مذکور به صورت کشوری و استانی وجود دارد.

به گزارش ایرنا ۷۳۶مرغداری گوشتی در استان فعال است که ۱۵ میلیون و ۷۵۰  هزار مرغ، ظرفیت تولید آنها در هر دوره ۴۵ تا ۶۰ روزه است.

۶ کارخانه جوجه کشی با ۹۴ میلیون قطعه ظرفیت تولید، ۱۵ کشتارگاه با ۳۹ هزار ۵۰۰ قطعه کشتار در ساعت، ۲۷ واحد کارخانه خوراک دام و طیور با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و ۳۶ هزار تن در استان فعال است که می‌تواند در هدایت آذربایجان غربی به رده‌های بالای تولید و صادرات این محصول نقش ایفا کند.