تهران- ایرنا- امام جمعه لواسانات تاکید کرد: توقع نداریم نامزدان انتخابات همچون امام راحل باشند، اما انتظار داریم خودشان را به طراز ایشان نزدیک کنند. یعنی مردمی باشند، دلشان برای مردم بسوزد، قصدشان کار کردن برای مردم باشد و این مردمی بودن براساس ایمان بر خدا باشد.

حجت الاسلام "سید سعید لواسانی" صبح جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا بیان داشت: امام خمینی (ره) طراز مدیریت اسلامی را برای ما مشخص کردند؛ یعنی اگر بخواهیم بدانیم چه کسی می‌تواند در نظام اسلامی مدیر و کارگزار باشد، باید به طراز ایشان در رفتار فردی، اجتماعی، سیاسی و سیره اخلاقی نگاه کنیم که قطعاً درس خوبی برای مدیران است.

وی با اشاره به انتخابات پیش‌رو افزود: نامزدهای انتخاباتی باید خدا را در کارشان در نظر بگیرند و فقط بخواهند برای عزت مردم کار کنند. برای خودشان تلاشی نکنند و حکومت را همچون طعمه نبینند، بلکه آن را مسئولیت الهی بدانند که باید در قبالش پاسخگو باشند.

رئیس شورای فرهنگی شمیرانات بیان داشت: محرومان از دیدگاه معمار کبیر انقلاب اسلامی بسیار مهم بودند لذا مسئولان باید بسیار تلاش کنند تا برای آن‌ها کار کنند؛ آنان ولی‌نعمت ما هستند. همچنین بایستی عادلانه رفتار کنند و بسیار مراقب باشند تا مبادا خودشان و اطرافیانشان از قدرت بهره ببرند.

لواسانی ادامه داد: نامزد اصلح کسی‌ است که دور از فساد باشد، روحیه ضدفساد و نگاه تحول‌خواهانه داشته باشد، ساده‌زیست باشد و از ذخایر دنیا بگذرد؛ این می‌شود در طراز امام بودن که همه ما باید ایشان را الگو قرار دهیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این‌که امام عزیزمان بودنشان غنیمیتی بزرگ؛ و رفتنشان خسارتی جبران ناپذیر بود، درخصوص سیره اخلاقی حضرت امام خمینی در مدیریت گفت: این سیره برای ما درس عملی تقوای در مقام مدیریت است.

امام جمعه لواسان ابراز کرد: اولین نکته‌ای که در امام بسیار بارز بود، و هرگز هم از آن کنار نبود، ایمان کامل به خدای سبحان است. امام جز برای خدا کار نکرد، سخن نگفت و جز خدا را نمی‌دید. به این دلیل تعهد کامل به دین داشت و فقط در چارچوب دین و شریعت حرکت کرد.

وی تاکید کرد: دومین ویژگی امام از لحاظ مدیریتی، نگاه‌ تکلیف‌مدار امام بود. ایشان بارها بیان می‌کردند که «ما مامور به تکلیف هستیم نه مأمور به نتیجه.» به این دلیل تا لحظه آخر حیات پربرکت‌شان در خط تکلیف الهی حرکت کردند و هرگز از وظیفه الهی خود تخطی نکردند، تا جایی که برای تکلیف الهی، حاصل عمر خود را هم فدا کردند.

لواسانی تصریح کرد: سومین ویژگی این‌که ایشان به حکومت اصالت نمی‌دادند، و شأن و مقامی برای خود و حاکمان و کارگزاران نظام قائل نبودند. امام حکومت را برای انجام وظیفۀ الهی و اجرای احکام خدا و بسط شریعت و برقراری عدالت اجتماعی و تأمین کرامت انسانی و تحقق توحید عملی در روی زمین می‌دانستند، به این دلیل خود را فقط خدمتگزار می‌خوانند.

وی ابراز کرد: از نظر امام راحل سیاست و اقامۀ حکومت، یک تکلیف الهی است، نه یک شغل حرفه‌ای تا برای آن از هر راهی وارد شد.

رئیس شورای فرهنگی شمیرانات یادآور شد: امام به دلیل ایمان و توکل بالا، اعتماد به نفس، خون‌سردی و آرامش عجیبی در حوادث و بحران‌ها داشتند. نمونۀ آن شهادت مرحوم حاج آقا مصطفی بود که آن را از الطاف خفیۀ اسلام می‌دانستند و دیدیم چنین هم بود. یا در حوادث مختلف چون کودتای نوژه، جنگ تحمیلی و حوادث طوفانی انقلاب اسلامی، هرگز آرامش خود را از دست ندادند.

لواسانی به نقل از وصیت‌نامۀ سیاسی ـ الهی معمار کبیر انقلاب، افزود: «با دلی آرام و قلبی مطمئن و روحی شاد و ضمیری امیدوار به فضل خدا از خدمت شما خواهران و برادران مرخص و به سوی جایگاه ابدی سفر می کنم.»

لواسانات به مرکزیت شهر لواسان با ۲۰ روستا و جمعیتی بالغ بر ۳۰ هزار نفر، از توابع شهرستان شمیرانات در شمال شرقی پایتخت واقع شده است.