مدیرعامل بانک صنعت و معدن کشور روز شنبه هفته گذشته در حاشیه سفر به گناباد به خبرنگاران گفت: ۲.۵ میلیارد دلار تسهیلات طی هفت سال گذشته توسط این بانک به بخش انرژی و توسعه نیروگاههای کشور پرداخت شده است.
حسین مهری افزود: با این مبلغ ۲۶ طرح بزرگ نیروگاهی در کشور در حال اجراست که ۵۰ درصد این طرحها به بهرهبرداری رسیده و بقیه نیز در حال ایجاد یا توسعه هستند که در آینده نزدیک مورد بهره برداری قرار می گیرند.
معاون سرکنسول ایران در هرات افغانستان نیز روز دوشنبه هفته گذشته در نشست با مسوولان مرتبط با حوزه افغانستان در مشهد گفت: جلب همکاری مستمر فعالان بخش خصوصی کشور که صاحب تجربه در افغانستان هستند، برای توسعه بستر تعاملات با این کشور همسایه ضروری است.
نوید مقدم افزود: اقتصاد، توسعه، اشتغال و رفاه با تولید و تجارت در پیوند است و اتفاقاتی که در حوزه افغانستان رخ می دهد، نگاه متفاوت تری را به مسائل این کشور می طلبد.
فرمانده مرزبانی نیروی انتظامی هم روز سهشنبه هفته پیش در حاشیه مراسم اعطای درجه به جمعی از کارکنان مرزبانی شرق کشور در مرکز آموزشی ثامن الائمه (ع) مشهد در جمع خبرنگاران گفت: اولویت برنامههای این فرماندهی استفاده از سامانههای الکترونیکی، اوپتیکی و راداری، پهپادی و هلیشات و نیز گوادکوپتر برای پایش هوشمند تصویری مرزها است.
سردار احمدعلی گودرزی با بیان اینکه ارتقای توان عملیاتی، مهارت افزایی و افزایش توان جسمی کارکنان از اصلی ترین برنامه های مرزبانی است افزود: فرماندهی انتظامی از سال گذشته هوشمندسازی این نیرو را در دستور کار قرار داده و بر این اساس نیروی مرزبانی هم برای اقتدار بیشتر و با توجه به نیازی که به امکانات و علوم جدید دارد، به تجهیزات نوین روز مجهز می شود تا تحول اساسی در این بخش صورت گیرد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری نیز روز سهشنبه هفته گذشته در سفر یک روزه به مشهد از کارخانه نوآوری شهرداری و پژوهشکده بوعلی این شهر بازدید و پس از زیارت حرم مطهر رضوی با تولیت آستان قدس رضوی نیز دیدار کرد.
سورنا ستاری در مراسم افتتاح خانه نوآوری محتوای دیجیتال با قدردانی از شرکت پست خراسان رضوی برای همکاری در راهاندازی این مرکز و واگذاری فضای فیزیکی گفت: کارآفرینی در حوزه نوآوری بسیار گسترده و دارای ظرفیت بسیار است.
وی همچنین در حاشیه بازدید از پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد به خبرنگاران گفت: توسعه اقتصاد دانش بنیان و حرکت به سوی ایجاد شرکتهای دانش بنیان مورد حمایت جدی قرار دارد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری افزود: از مدیرانی که به دنبال توسعه اقتصاد دانش بنیان و تاسیس شرکتهای مربوط به آن هستند، حمایت کرده و با وجود بودجه محدود از هیچ کمکی در این راستا دریع نخواهیم کرد.
وی ادامه داد: سرمایهگذاری برای احداث شرکتهای دانش بنیان، پارکهای علم و فناوری و مراکز نوآوری در کشور، ارزشمند و مورد تاکید است.
ستاری در حاشیه بازدید از کارخانه نوآوری شهرداری مشهد نیز به خبرنگاران گفت: در زمینه توسعه زیرساختها به کارخانههای نوآوری و شرکتهای فناور کمک میکنیم.
وی افزود: در برخی شهرستانهای استان نظیر گناباد، تربت حیدریه و کاشمر نیز مراکز نوآور فعال شده و امیدواریم این اقدامات با محوریت پارک علم و فناوری استان توسعه یابد.
همچنین در دیدار معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با تولیت آستان قدس رضوی، تفاهمنامه ایجاد خانه خلاقیت و نوآوری در بنیاد کرامت رضوی به امضا رسید.
حمایت و مشارکت در ایجاد و راهبری خانه، انجام اقدامات لازم برای تسریع در اخذ مجوز طرح های خلاق و نوآورانه، معرفی شتاب دهنده های تخصصی، حمایت مادی و معنوی از شرکت های مستقر و پشتیبانی از آنها برای ارتباط با شرکت ها و سازمان های مختلف، از جمله تعهدات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این توافقنامه است.
همچنین بنیاد کرامت رضوی علاوه بر تامین محل استقرار خانه خلاقیت و نوآوری، آموزش های فنی مرتبط با توانمندسازی تیم های مرتبط، شبکه سازی آنها با مشتریان بالقوه و همچنین شناسایی ظرفیت های بازار و ایجاد زمینه فعالیت استارتاپ ها در این حوزه را عهده دار خواهد بود.
مدیر عامل شرکت مدیریت پروژههای نیروگاهی ایران (مپنا) نیز روز چهارشنبه در مراسم رونمایی از نخستین اتوبوس برقی ناوگان حمل و نقل درون شهری کشور در مشهد گفت: با بهره برداری از واحدهای دوم و سوم نیروگاه سیکل ترکیبی فردوسی مشهد و سرمایه گذاری ۴۰۰ میلیون یورو ۵۰۰ مگاوات برق بدون سوخت یا برق سبز تا اوایل سال آینده به ظرفیت نیروگاهی خراسان رضوی افزوده می شود.
عباس علی آبادی افزود: پارسال واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی فردوسی به بهره برداری رسید و امسال واحد دوم بدون سوخت این نیروگاه وارد مدار می شود.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی هم در دیدار با کارکنان و اساتید دانشگاه آزاد اسلامی مشهد گفت: این دانشگاه با هدفگذاری تبدیل شدن به انتخاب اول داوطلبان در سال ۱۴۰۴، به پای این شعار ایستاده است و تمام تلاش خود را برای تحقق آن به کار خواهد گرفت.
دکتر محمدمهدی طهرانچی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در حال گذار به گام دوم خود است، افزود: گام دوم این دانشگاه دارای ویژگیها و مشخصات خاصی است و این دانشگاه از یک فضای بسته بین استاد و دانشجو، اکنون وارد فضایی شده که دانشگاه محل بیان اندیشه و نظر است.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی همچنین در دیدار با تولیت آستان قدس رضوی از "سامانه نظام موضوعات و مسائل احصا شده در حوزه نیروی انسانی دانشگاه آزاد اسلامی" رونمایی کرد.
تولیت آستان قدس رضوی در این دیدار با بیان اینکه همکاری این آستان مقدس با دانشگاهها باید مستمر و مسئله محور باشد گفت: از هر ایده و نظر علمی که منجر به علمیتر اداره شدن این مجموعه شود استقبال میکنیم.
حجت الاسلام احمد مروی افزود: آستان قدس رضوی دست نیاز به سوی دانشگاهها و جامعه علمی کشور دراز میکند و معتقد به کار علمی است اما کار علمی باید مسئله محور باشد.
معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان هم روز چهارشنبه هفته پیش در نشست شورای آموزش و پرورش تربتحیدریه گفت: با آموزش درست دانشآموزان دارای استعداد درخشان، قادر خواهیم بود نسلی را تربیت کنیم که توان رفع مشکلات کشور را داشته باشد.
الهام یاوری افزود: در حال حاضر به دنبال ایجاد امکانات رفاهی در مدارس استعدادهای درخشان نیستیم، بلکه اولویت ما آن است تا محیطی فراهم کنیم که فرصت طرح تجربههای مختلف آموزشی و پرورشی برایش فراهم باشد.
سخنگوی شورای نگهبان هم عصر چهارشنبه هفته گذشته در وبینار نشستهای تحلیلی گفتمانی دفتر نمایندگی حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب در مشهد گفت: در قانون انتخابات ریاست جمهوری "احراز صلاحیت" مطرح است و کسانی که ثبت نام کرده اند باید احراز صلاحیت شوند اما مطلبی با عنوان "رد صلاحیت" در این انتخابات وجود ندارد.
عباسعلی کدخدایی افزود: در انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی هم "احراز صلاحیت" و هم "رد صلاحیت" مطرح است لذا در آنها شکایت رد صلاحیت شدگان قابل رسیدگی است اما در انتخابات ریاست جمهوری برای کسانی که صلاحیت آنها احراز نمیشود، زمینه شکایت وجود ندارد و رهبر معظم انقلاب نیز در سخنانشان به این مهم اشاره کردند.
رایزن فرهنگی سفارت عراق در ایران نیز چهارشنبه هفته گذشته در دیدار با رییس و مسوولان دانشگاه حکیم سبزواری گفت: وزارت علوم عراق در پی توسعه همکاری با دانشگاههای ایران و انعقاد تفاهمنامه های همکاری فرهنگی است.
امجد حمیدالمظفر افزود: یکی از سیاستهای وزارت علوم عراق توسعه همکاری با دانشگاههای مختلف ایران و اعزام بیشتر دانشجویان عراقی به ایران است.
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم روز پنجشنبه هفته گذشته در حاشیه مراسم تودیع و معارفه مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: هنرمندان و اصحاب فرهنگ و هنر، باید در نوشتار و بیان خود اصل مشارکت را تبیین کرده و جامعه را به افزایش حضور در عرصه انتخابات ترغیب کنند.
محسن جوادی افزود: یکی از وظایف اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توسعه نگاه شهروندی و مدنی است و به همین دلیل آحاد جامعه باید در تصمیم سازی برای آینده و سرنوشت سیاسی کشور نقش داشته باشند.
معاون اجرایی مرکز مدیریت شبکه در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز روز پنجشنبه هفته پیش در نشست شورای اداری شهرستان نیشابور به مراحل مقابله با ویروس کرونا در ایران اشاره کرد و گفت: هماینک پنجمین گام این اقدام ملی و ایمنسازی عموم مردم در مقابل کرونا با واکسیناسیون کرونا آغاز شده و در جریان است.
دکتر بابک فرخی هدف این مرحله را واکسیناسیون گسترده همه مردم علیه بیماری گووید ۱۹ در کشور اعلام و بیان کرد: این اقدام بر اساس برنامهریزی مطابق مفاد "سند ملی" در دست اجرا قرار دارد.
رییس جمعیت علمای اهل سنت عراق هم پنجشنبه شب هفته گذشته در همایش گرامیداشت سی و دومین سالگرد ارتحال بنیانگذار انقلاب اسلامی در حرم مطهر رضوی گفت: امام خمینی (ره) صاحب ارتش قدرتمند یا مجهز به هواپیما و اسلحه نبود و تنها سلاح او تقوای الهی و صدق در گفتار بود و سخنان صادقانه او در دلها نفوذ کرد.
خالد الملا افزود: امام خمینی (ره) با تکیه بر خدای متعال و حمایت مردم در برابر همه چالشها ایستاد و جمهوری اسلامی ایران را تاسیس کرد.
رییس شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت (ع) هم گفت: امام خمینی (ره) بعد از ائمه معصومین (ع) یک شخصیت بی نظیر است و از سوی خدا برگزیده شده بود و خدای متعال موهبت بزرگی را به او عنایت کرد.
آیت الله محمدحسن اختری افزود: امام راحل به دنبال پست و مقام نبود و همه کارهای خود را برای رضای خدا انجام میداد. ایشان حتی برای مرجعیت و رهبری خود یک قدم برنداشت و چون کارهایش برای خدا بود خدا دلها را به سوی او جلب کرد.
دبیرکل جنبش اسلامی عهدالله عراق هم گفت: امام خمینی (ره) اسلام را به معنی واقعی کلمه دریافت و روح و عمق آن را فهمید.
هاشم الحیدری با بیان اینکه امام خمینی (ره) با خدا در ارتباط بود و از هیچ قدرتی هراس نداشت افزود: شعار او همچون شعار حضرت اباعبدالله الحسین (ع) بود که فرمود همچو منی با یزید بیعت نمیکند و امام خمینی (ره) هم فرمود همچو منی با شاه بیعت نمیکند.
امام جمعه نجف اشرف هم با بیان اینکه امام خمینی (ره) پایهگذار بیداری و هوشیاری ملت های سراسر جهان است افزود: امروزه به برکت پیروزی انقلاب اسلامی ملت ها بیدارتر شده اند و اصل نه شرقی و نه غربی که از ابتکارات امام خمینی (ره) بود در کشورها حاکم شده است و این را مدیون تلاشها و اندیشه های امام راحل هستیم.
سید صدرالدین قبانچی ادامه داد: ۴۲ سال از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد و ما هر لحظه شاهد پیشرفت و ارتقای نظام جمهوری اسلامی هستیم، انقلاب اسلامی و تمدن اسلامی و الهی رو به صعود و تمدن غرب رو به افول است و امروز تمدن اسلامی شکل جهانی گرفته است.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نیز در این همایش گفت: امام راحل همواره بر وحدت بین مسلمین و پرهیز از تفرقه و دشمنی بین کشورهای اسلامی تاکید داشتند.
حجتالاسلام حمید شهریاری با بیان اینکه ما امت اسلامی باید برای پیاده کردن توحید، وحدت و اتحاد خود را حفظ کنیم افزود: امام خمینی (ره) به سه محور شاه، آمریکا و اسرائیل اشاره داشتند و معتقد بودند مشکلات اصلی ملت فلسطین ناشی از ضعف حکام عرب است. زعمای کشورهای عربی باید اختلافات خود را کنار گذاشته و زیر پرچم اسلام حکومت داری کنند.
امام جمعه موقت تهران نیز پنجشنبه شب هفته گذشته در حرم مطهر رضوی گفت: یکی از ابعاد مهم گفتمان امام خمینی (ره) مردم سالاری دینی است و امام راحل این گفتمان را احیا کرد.
آیت الله سید احمد خاتمی افزود: تهذیب، تزکیه، گفتمان عدالت و مبارزه با فساد و گفتمان مردم سالاری دینی را امام خمینی (ره) به صحنه آورد.