کیش - ایرنا - دانش آموخته دکترا جامعه شناسی سیاسی دانشگاه تهران گفت: اندیشه امام راحل مملو از ایفای نقش به حضور مردم در تصمیمات مختلف سیاسی و اجتماعی بوده که این مساله رمز پایداری انقلاب اسلامی ایران در عرصه ها و صحنه های مختلف ملی و بین المللی است.

سعید پورعلی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن تسلیت سی و یکمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره)  مناسبت اظهار داشت: ایشان در اندیشه سیاسی خودشان جایگاه و نقش ویژه ای برای مردم قائل بود و در شکل گیری انقلاب اسلامی ایران ایشان بارها به اتکا قدرت و حرکت و پشتوانه مردمی اشاره داشت و خوشان را صدای مردم معرفی می کرد.

وی اضافه کرد: اعتماد مردم مهمترین سرمایه انقلاب اسلامی است و به واسطه همین اعتماد امام راحل پا به میدان مبارزه با رژیم ستم شاهی گذاشت و پس از آن مردم نیز در مقابل با رهبری و هدایت ایشان در راهپیمایی های قبل، حین و بعد انقلاب اسلامی به صورت پرشکوه و پرشور حضور پیدا کرد.

پورعلی افزود: به واسطه نگرش مثبت امام راحل به مردم و اعتماد متقابل به ایشان، امت انقلابی ایشان را صدای نظام، مردم و اسلام می دانستند و به دعوت های رهبر کبیر انقلاب اسلامی لبیک می گفتند و در نهایت به واسطه همین اعتماد و پشتوانه بود که امام خمینی (ره)  در سخنرانی خود در بهشت زهرا گفتند که به "پشتوانه مردم بر دهن دولت می زنم".

وی یادآور شد: این اندیشه در ساختارسازی بعد از انقلاب اسلامی بیش از گذشته بروز پیدا کرد که تدوین قانون اساسی و تعیین جایگاه مردم در آن، تاکید بر برگزاری انتخابات، حکومت جمهوری اسلامی ( نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد)، تاکید بر ترکیب جمهوری اسلامی و برگزاری رفراندوم از جمله این موارد است.

معاون سیاسی، فرهنگی و اجتماعی منطقه آزاد کیش گفت: انتخابی شدن نهادهای سیاسی در جمهوری اسلامی از جمله ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی، شوراهای اسلامی شهر و روستا و مجلس خبرگان رهبری، تشکیل بسیج همگانی برای مبارزه در جنگ تحمیلی همه بیانگر دیدگاه امام راحل در رابطه با جایگاه مردم در نظام است.

وی افزود: اندیشه امام راحل مملو از ایفای نقش به حضور مردم در تصمیمات مختلف سیاسی و اجتماعی در تعیین سرنوشت کشور است که بسیار هوشمندانه طراحی  شد که همین مساله رمز پایداری انقلاب اسلامی ایران در عرصه ها و صحنه های مختلف ملی و بین المللی است.

اعتماد و حمایت مردم مهمترین رکن ماندگاری انقلاب است

پورعلی اظهار داشت: ماندگاری انقلاب اسلامی در اعتماد و حمایت مردم تعریف شده به طوریکه که کمتر سخنرانی از امام راحل می توان پیدا کرد که در آن به نقش، جایگاه و وظیفه اجتماعی، دینی و سیاسی مردم اشاره نشده باشد که این نگاه کاملا برآمده از نگاه قرآنی و جایگاه دینی یک مرجع تقلید شجاع و پر صلابت است.

دانش آموخته دکترا جامعه شناسی سیاسی دانشگاه تهران یادآور شد: انقلاب اسلامی همچون بر آمده از یک رهبر عالیقدر و باورمند به قدرت و حمایت بوده و یکی از بی نظیرترین انقلاب ها از بعد حمایت مردمی است.

وی افزود: به باور من در مقابل این اندیشه عظیمی که بارها و در مقاطع مختلف بر نقش مردم تاکید و به آنان فرصت داده شده مردمان آن نیز مسوولیت های سنگینی در دارند که یکی از این مسوولیت ها شناخت تفکر حضرت امام و آگاهی به جایگاه جامعه در نظام سیاسی اسلامی است.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش گفت: ایفای مسوولیت های دینی و انقلابی برای تقویت سهم و نقش مردم در تعیین سرنوشت، حضور در انتخابات ملی و محلی، گزینش منتخبان شجاعف توانمند و صالح در انتخابات، حمایت از کیان هویت ملی و تاریخی ایران، تقویت رابطه بین دولت و ملت از وظایف مردم در برابر اندیشه سیاسی حضرت امام (ره) است.

وی افزود: مردم باید در تعیین سرنوشت خودشان همانگونه که امام خمینی (ه) بر آنها سهم قائل شده است نقش آفرینی کنند و اعتماد و رابطه خود با حاکمیت را مستحکم کنند و از نقدهای مشوقانه و ناصحانه برای بهبود روند امور غافل نشوند.

دانش آموخته دکترا جامعه شناسی سیاسی دانشگاه تهران اظهار داشت: مردم باید در مسیر توانمند سازی خود و انقلاب اسلامی قدم بردارند و برای تحقق اهداف انقلاب اسلامی به نقش خودشان گام بردارند.

پور علی اضافه کرد: در دنیا پیوندی که بین مردم و رهبر انقلاب اسلامی وجود دارد بی سابقه است به طوریکه در زمان ورود حضرت امام به ایران خیابان ها برای دیدار با ایشان مملو از جمعیت شد و در زمان ارتحال ایشان نیز مردمی بیشتر برای وداع با ایشان به میدان امدند که این صحنه ها در دنیا بی نظیر و به واسطه اعتماد ۲ جانبه ای است که پیش شکل گرفته بود.

وی افزود: این ارتباط همواره باید به عنوان الگوی برجسته انقلاب اسلامی همواره مد نظر قرار بگیرد و در عرصه های مختلف سیاسی و اجتماعی باید در مسیر تقویت آن حرکت کرد.

۱۴ خرداد سالروز ارتحال امام خمینی (ره) در سال ۱۳۶۸ و ۱۵خرداد هم سالروز قیام مردم ایران علیه نظام ستم شاهی در سال ۱۳۴۲ است .