اراک - ایرنا - نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: ترویج گفتمان انقلابی امروز راهبرد پیروزی در مقابل مشکلات پیش روی کشور است.

به گزارش روز جمعه ایرنا، علی‌اکبر کریمی در نشست ویدئوکنفرانسی با اعضای ستاد دانشگاهیان حامی حجت الاسلام رئیسی در استان مرکزی که با رویکرد ضرورت مشارکت حداکثری در انتخابات افزود: اثربخشی اراده مردم در قالب صندوق‌های رای، شاکله راهبردی ساختار نظام اسلامی است و انتخابات در واقع چرخش نخبگان و متخصصان را در اداره جامعه فراهم می‌کند و مهمترین ابزار جوامع درحوزه تقویت سرمایه اجتماعی کشور است.

نماینده مردم، اراک کمیجان و خنداب در خانه ملت تصریح کرد: دشمن در شرایط کنونی که با بزرگترین رویداد سیاسی نظام روبرو هستیم، تمام ظرفیت خود را به میدان آورده است تا انقلاب اسلامی را تضعیف کند.

وی گفت: سردار شهید سلیمانی نمونه بارزی از تفکر انقلابی است و برکات آن شهید عزیز حتی پس از شهادتش نیز هنوز استمرار دارد.

کریمی ادامه داد: امید است دولت آینده دولتی انقلابی، جوان و با برنامه برای حل مشکلات کشور باشد و با تکیه بر داشته های بومی و ملی بتواند مشکلات را یکی پس از دیگری از پیش رو بردارد.

وی ادامه داد: امیدواریم کاندیداهای جبهه انقلاب بتوانند مشکلات موجود را برطرف کنند.

کریمی با اشاره به اینکه در قانون اساسی، نظارت بر انتخابات بر عهده شورای نگهبان است، افزود: نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا بر عهده مجلس شورای اسلامی است و خانه ملت با اختیاراتی که در قانون مشخص شده، هیات‌های نظارت را در سطح ملی، استانی و شهرستانی تشکیل داده است.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در خانه ملت گفت: ۹۷۲ نفر داوطلب عضویت در شوراهای اسلامی ۳۴ شهر استان مرکزی شدند و پنج هزار و ۳۵۳ نفر نیز در ۸۴۹ روستا ثبت نام کردند.

رئیس هیات نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی استان مرکزی گفت: مراحل بررسی صلاحیت ها در حوزه شوراهای روستاها در سطح استان مرکزی انجام می شود و آخرین نهاد رسیدگی کننده به اعتراضات نیز هیات نظارت عالی استان است اما در شوراهای اسلامی شهرها، آخرین مرحله رسیدگی توسط هیات مرکزی نظارت در سطح ملی انجام می شود.

کریمی بیان کرد: تا ۱۵ خردادماه نتیجه نهایی بررسی صلاحیت داوطلبان شورای شهرها در هیات مرکزی نظارت اعلام و اسامی واجدین صلاحیت به وزارت کشور و فرمانداری‌ها اعلام خواهد شد.

وی تصریح کرد: از  ۹۷۲ داوطلب عضویت در شوراهای شهر استان مرکزی ۳۰ نفر در مرحله هیات اجرایی و ۷۰ نفر در هیات نظارت از ادامه رقابت انصراف دادند و از مجموع ۸۷۲ نفر داوطلب باقیمانده، صلاحیت ۷۳۳ نفر معادل بیش از ۸۴ درصد در هیات‌های نظارت شهرستان تائید و ۱۱ درصد در هیات نظارت شهرستانی رد صلاحیت شدند.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ۲ ماده ۳۰ و ۳۳ قانون انتخابات شوراها گفت: ماده ۳۰ ناظر به شرایط اثباتی برای داوطلبان نظیر مدرک تحصیلی، سن و غیره بوده و ماده ۳۳ نیز ناظر بر مولفه هایی چون محکومیت‌های مختلف قضائی، سوابق سوء به دلیل همکاری با گروهک‌های ضدانقلاب و احزاب غیرقانونی، قاچاق و اعتیاد به مواد مخدر و است که این دو ماده، اصلی‌ترین ملاکی  مراجع نظارتی است.

کریمی گفت: حتی یک مورد از رد صلاحیت‌ها بدون اخذ نظریه مستند و مکتوب از سوی مراجع نظارتی صورت نگرفته است.

نماینده مردم‌اراک، کمیجان و خنداب در خانه ملت گفت: تعداد ۱۰۳ نفری که در  استان مرکزی رد صلاحیت شدند در مقابل مجموع داوطلبان شوراهای شهرها شمار زیادی نیست و وقتی آنالمتوجه می شویم که عوامل مختلفی باعث رد صلاحیت شده و تعداد کسانی که صرفا بر اساس مسائل سیاسی همچون وابستگی و همکاری در گروهک ها و احزاب غیر قانونی یا ابراز عقیده و فعالیت های سیاسی غیرقانونی که در مراجع امنیتی و سیاسی و قضایی منجر به تشکیل پرونده و محکومیتی برای آنها در محاکم شده انگشت‌شمار است و بخش زیادی از رد صلاحیت ها غیرسیاسی است.

وی بیان کرد: در حوزه سیاسی نیز صرفا ابراز نظر سیاسی مدنظر نبوده و مبنای تصمیم، فعالیت های غیرقانونی سیاسی بوده است.

کریمی تصریح کرد: این امکان برای افراد رد صلاحیت شده وجود دارد که دلایل رد صلاحیت خود را جویا شوند و البته در اعلام این موارد به افراد نیز چارچوب هایی وجود دارد که رعایت می شود.

سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، ششمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا و میاندوره مجلس شورای اسلامی ۲۸ خرداد امسال برگزار می شود.