کامران باقری لنکرانی روز یکشنبه با اشاره به اینکه طی هفته های گذشته تصاویر ویدویویی از جذب فلزات از جمله قاشق در محل تزریق واکسن کرونا به خصوص نوع فایزر در صفحات اجتماعی منتشر شده است گفت: افرادی آن را دلیل تزریق میکروچیپس با واکسن دانسته اند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد : جذب فلزات توسط برخی از انسان ها از قبل گزارش شده بود ، و بررسی های دقیق فیزیکی نشان داد این موضوع ربطی به مغناطیس بدن ندارد و بیشتر به چسبناک بودن پوست این افراد مربوط می شود بهنحوی که پاشیدن پودر تالک این اثر را از بین می برد.
دکتر لنکرانی اضافه کرد: هیچ کدام از واکسن های موجود از جمله چهار واکسنی که به ایران وارد شده است یا واکسن های داخلی در دست مطالعه حاوی آهن نیستند و فقط برخی مقدار کمی آلومینیوم دارند که اثری در جذب فلز ندارد.
به گفته وی : به نظر می رسد تصاویر منتشر شده در این خصوص اگر ساختگی هم نباشند ربطی به واکسن نداشته باشند و نباید باعث کاهش واکسیناسیون آن هم در این شرایط شکننده جهانگیری کرونا شود.
پدیده مغناطیسی شدن ربطی به واکسن کرونا ندارد و این شایعات را برخی افراد در جامعه منتشر می کنند تا ذهن مردم را نسبت به عوارض واکسن مشغول کنند و این افراد به دنبال واکسن هراسی هستند.
در گذشته از موادی به نام بیومرسال به عنوان ماده نگهدارنده در واکسن ها استفاده می شد اما باید دانست مقدار جیوه و آلومینیوم به قدری در واکسن ها جزئی بود که نمی تواند باعث جذب اشیا شود و امروز ترکیبات واکسنها هیچکدام دارای ترکیبات مغناطیسی بسیار قوی نیستند.