به گزارش ایرنا از رایزنی فرهنگی سفارت ایران در ژاپن، در این برنامه و پس از ارائه توضیحاتی در خصوص معرفی فعالیت ها، اقدامات، منشورات و کتب رایزنی فرهنگی و برنامه های پیش رو، «حسین دیوسالار» رایزن فرهنگی سفارت ایران در ژاپن ضمن خیر مقدم و تشکر از حضور پروفسور سانو و میهمانان شرکت کننده گفت: در سال گذشته برنامه ای با حضور سرکار خانم دکتر طباطبایی عروس حضرت امام (ره) و استاد دانشگاه در فضای مجازی برگزار شد و امسال نیز به مناسبت سی و دومین سالگرد ارتحال رهبر کبیر انقلاب اسلامی، این برنامه را برگزار کردیم و اطمینان داریم با توجه به تسلط جناب آقای دکتر سانو در موضوعات اسلام شناسی و ایران شناسی، اطلاعات جامعی ارائه خواهد شد.
وی در ادامه با ارائه برخی موضوعات از شخصیت امام خمینی(ره) و دیدگاه های برخی از متفکران و سیاستمداران جهان در مورد ایشان، احیاء اسلام و تاسیس حکومتی مبتنی بر استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی را از مهمترین دستاوردهای امام برشمرد و تاکید کرد: امام خمینی(ره) نه تنها رهبر مذهبی و بزرگ مردم ایران بلکه بسیاری از مسلمانان جهان هستند و تاثیرگذاری فراوانی را در تفکر ظلم ستیزی و ایجاد عدالت داشته اند.
پس از پیروزی انقلاب، تحولات فراوانی در رشد و توسعه ایران شکل گرفت
در این برنامه پروفسور «توسئی سانو» استاد دانشگاه، از شخصیت های برجسته اسلام شناس و ایران شناس ژاپنی و پدید آورنده چندین اثر از بیانات حضرت علی(ع) که در چندین برنامه از جمله اولین دور گفتگوهای دینی ایران و ژاپن، سمینار چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران و معرفی ایران در دانشگاه ریوکوکو (کیوتو) با رایزنی فرهنگی همکاری و حضور داشته به سخنرانی در موضوع نشست پرداخت.
این اسلام شناس ژاپنی با اشاره کوتاه به زندگی امام خمینی (ره) گفت: ایشان از سال ۱۹۲۱ (۱۳۰۰) عرفان را نزد آیتالله شاهآبادی تحصیل کرد و در سال ۱۳۰۸ کتاب «مصباح الهدایة الی الخلافة و الولایه» و در سال ۱۹۷۰ (۱۳۴۹) کتاب «ولایت فقیه» را تحریر نمود و در سال ۱۹۳۶ (۱۳۱۵) نیز به درجه اجتهاد رسید و تصویری که از ایشان ملاحظه می کنید از لوح فشرده ای است که در شهر قم تهیه کرده ام.
پروفسور سانو افزود: امام خمینی (ره) در سال ۱۹۴۳ (۱۳۲۲) کتاب «کشف اسرار» را ارائه کرد و در آن مدرنیته غربی و سیاست غربزدگی پهلوی را به شدت مورد انتقاد قرار داد و در ۱۹۶۳ (۱۳۴۲) نیز جنبش ضد انقلاب سفید را هدایت کرد و به همین دلیل دستگیر شد. یک سال بعد از ایران به ترکیه تبعید شد و بعدها هم از سال ۱۳۴۴ در حوزه علمیه نجف در عراق تدریس علوم دینی نمود و پس از پیروزی انقلاب اسلامی به مدت ۱۰ سال به عنوان رهبر و امام، کشور ایران را هدایت کرد و در سال ۱۹۸۹ (۱۳۶۸) وفات یافت.
اسلام شناس ژاپنی با اشاره به تشییع میلیونی پیکر حضرت امام (ره) توسط مردم ایران تاکید کرد: پس از رحلت امام خمینی(ره) و پس از گذشت سی و دو سال، کماکان اعتماد و ایمان به ایشان در مردم ایران و بسیاری از مردم جهان به ویژه جهان اسلام ادامه دارد.
وی در ادامه برخی از دیدگاه های امام خمینی (ع) به سیاست منطبق با دیدگاههای امام علی (ع) از جمله ولایت فقیه را مورد بررسی قرار داد و گفت: با تأسیس جمهوری اسلامی ایران، دیدگاه های عرفانی و آموزه های امام علی (ع) در حوزه سیاست از سوی امام خمینی(ره) بروز و ظهور یافت. البته برخی از رسانه ها پس از تاسیس جمهوری اسلامی ایران، مطالب غیر واقعی را مطرح می کنند و می گویند که ایران کشور غیر دموکراتیک است اما در حقیقت این طور نیست و کاملا بر عکس است و حتی می بینیم ساز و کاری مانند نظارت بر عملکرد رهبری در این کشور وجود دارد.
سانو با اشاره به برخی بیانیات امام علی(ع) در نهج البلاغه افزود: در نامه امام علی (س) به مالک اشتر که در نهج البلاغه به عنوان یکی از مهمترین کتاب های اسلامی به ویژه در میان شیعیان مورد توجه است و در سال ۲۰۱۶ به ژاپنی ترجمه کرده ام می توان بسیاری از آموزه ها و توصیه های امام علی(ع) در بیان و رفتار امام خمینی(ره) را مشاهده کرد که به درجه ولایت فقیه رسیده بودند و مردم ایشان را امام خود می دانستند و از ایشان پیروی می کردند.
وی همچنین با ارائه آمارهای مختلف، به رشد و توسعه پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران پرداخت و افزود: انقلاب ایران موجب ایجاد تحولات عمیق و فراوانی در این کشور شد و پس از انقلاب شاهد رشد و توسعه در بسیاری از شاخص ها بودیم به عنوان نمونه به موضوع زنان و جایگاه آنان توجه ویژهای صورت گرفته است چنانچه در زمینه تحصیلات دانشگاهی، اشتغال و حضور موثر اجتماعی زنان رشد فراوانی ایجاد شد و زنان فعالیت های چشمگیری را بر عهده گرفتند.
در این برنامه، نماهنگ هایی نیز با موضوع نشست به نمایش در آمد.