زهرا فریدونی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: قشر جوان بخش بزرگی از جامعه را تشکیل میدهند که لازم است نگاه ویژه ای به آنها بشود و هر کس که از سوی مردم برای مدیریت چهار ساله دولت انتخاب شود، باید در مسئولیت های تخصصی کشور از افراد جوان متعهد و متخصص با ایده ها و افکارنو استفاده کند تا صندلی هایی که سالها توسط مسئولین سالخورده اداره میشوند به جوانان فعال و با انرژی واگذار شود.
وی تاکید کرد: رئیس جمهوری آینده باید به اشتغال جوانان نگاه ویژه ای داشته باشد زیرا موتور پیشران اهداف این مملکت به دست روحیه و بنیه علمی و عملی جوانان این مرز و بوم است و شرایط را برای فعالیت آنها فراهم ساخت.
این فعال دانشجویی تاکید کرد: همچنین منتخب ریاست جمهوری باید علاوه بر اهتمامی که به حوزه اقتصاد و اشتغال جوانان دارد به حوزه فرهنگ و آموزش به صورت تخصصی و برنامه ریزی شده بپردازد، زیرا فرهنگ و آموزش گام نخست در تربیت مدیران و کارشناسان و سرمایه اجتماعی برای آینده کشور است.
وی با بیان اینکه انتخابات و مشارکت مردم در تعیین سرنوشت سیاسی خود امروزه به عنوان یکی از مهمترین نماد های مردم سالاری شمرده میشود اظهار داشت: این پدیده مهم در کشورهای مختلف در قالبهای گوناگون و با اهداف متعددی همچون رفراندم تعیین شکل نظام، رفراندم برای تصمیمگیری در مورد مسأله مهم مثل قانونی خاص و یا تصمیمگیری نسبت به بخشی از قلمرو جغرافیایی، انتخاب رئیس قوه مجریه، انتخاب اعضای قوه مقننه و غیره برگزار می شود.
مردم فارغ از جنجال های انتخاباتی بهترین انتخاب را انجام دهند
فریدونی ادامه داد: همچنین انتخابات به عنوان یک راهکار دموکراتیک در سطوح مختلف قابل بهرهگیری است، به عنوان مثال علاوه بر انتخاباتهای معمولی که در سطح ملی برگزار میشود، اصناف، گروهها، تشکلها، انجمنها، احزاب و غیره نیز برای پیشبرد برنامههای خود از این راهکار استفاده میکنند.
وی تاکید کرد: بر این اساس در ضرورت اصل وجود انتخابات و کارکردهای مثبت و مفید آن در وضعیت کنونی جهان هیچ شک و تردیدی وجود ندارد، با این حال در کشور ما برخی افراد، در مورد ضرورت یا اهمیت مشارکت مردم در انتخاباتهای ملی تردیدهایی را مطرح میکنند که ریشههای آن عمدتاً به مسائل دیگری باز میگردد.
نایب دبیر انجمن علمی علوم سیاسی داشنگاه شهید باهنر کرمان افزود: به عنوان مثل کارنامه ناموفق برخی مسئولان منتخب، چنانکه گاهی نیز این نارضایتیها ریشه در تبلیغات منفی دشمنان نظام دارد که اگر این تردیدها از طریق تبیین درست ضرورتهای مشارکت در انتخابات رفع شوند، آمار مشارکت نیز به مراتب بالا خواهد رفت.
وی با اشاره به اینکه مشارکت در انتخابات و تعیین سرنوشت در هر نظامی علاوه بر جنبههای شرعی به عنوان یک حق نیز قلمداد میشود گفت: این حق در همه جوامع و مکاتب بشری به عنوان فضیلت و ارزش شناخته میشود و با عناوینی همچون حق انتخابگری، حق مشارکت در تعیین سرنوشت وغیره شناخته میشود، از طرفی ویژگی هر حقی این است که صاحب حق باید از آن دفاع کرده و در پی احقاق و عملی ساختن و یا به اصطلاحی علمیتر استیفای آن باشد، یعنی باید تمام حق خود را مطالبه کند، چرا که هر گونه بیاعتنایی نسبت به آن اقدامی نارواست که به از بین رفتن حق، منجر خواهد شد.
فریدونی ادامه داد: بر این اساس مشارکت در انتخابات علاوه بر جنبههای شرعی گامی در راستای مطالبه و دفاع از حق مسلمی است که هر ایرانی دارد و به همین دلیل برای مشارکت در انتخابات ضرورتی فراتر از تکلیف شرعی وجود دارد که باعث میشود تا حضور در انتخابات ضرورت داشته باشد.
وی تصریح کرد: هر ایرانی ولو اینکه کاری با تقلید و تکلیف شرعی نداشته باشد و یا اساساً غیرمسلمان باشد و یا هیچ تعلق خاطری به نظام جمهوری اسلامی نداشته باشد نیز در انتخابات مشارکت کند چنانکه مقام معظم رهبری نیز به همین موضوع بارها اشاره کرده و فرمودهاند این انتخابات یک حق و در عین حال یک تکلیف است، حق آحاد مردم ماست که نظر بدهند وتکلیف آنها هم همین است.
نایب دبیر انجمن علمی علوم سیاسی دانشگاه شهید باهنر کرمان بیان کرد: از تعاریف شرعی و فقهی هم که بگذریم هرکس در برابر هر حق التزام و تعهدی دارد که در برابر خود فرد قرار می گیرد و هم در برابر جامعه ای که طبق تعاریف جامعه شناختی به عنوان یک عضو در برابرش مسئولیت دارد، پس بطور خلاصه اینگونه باید گفت که هر رای به معنای یک حق مسلم است که هیچ انسان عاقل و فهیمی نباید به راحتی از حقی که قانون برایش در نظر گرفته بگذرد همانطور که از حقوق مالی و دارایی خود نمی گذرد.
وی اظهار داشت: اگر مردم، با بصیرت و چشمانی باز و فارغ از جار و جنجال و هیاهوهای تبلیغاتی و فضای احساسی تلاش کنند تا در فضایی که برای اعمال حق تعیین سرنوشت فراهم شده است، از این حق مسلم خود استفاده کرده و بهترین انتخاب را انجام دهند، در آن صورت نمایندگانی بر سر کار خواهند آمد که تامین کننده منافع واقعی مردم خواهند بود و تیر دشمنان نیز در بی ثمر نشان دادن استفاده مردم از حق مشروع خود به سنگ خواهد خورد.
این فعال دانشجویی تاکید کرد: در این برهه حساس نقش جوانان اعم از دانشجویان و طلاب و تشکل های دانشجویی این است که ضرورت شرکت در انتخابات را برای سایرین تبیین نمایند و جوانان و سایر اقشار مردم را برای انتخاب آگاهانه و به دور از جناح باز های سیاسی آگاه سازند تا همانطور که به آن اشاره شد، با مشارکت بالای مردم و افزایش مقبولیت سیاسی بتوان گام های موثری برای ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی ایران برداشت.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همزمان با ششمین دوره شوراهای اسلامی شهری، روستایی و عشایری روز جمعه ۲۸ خردادماه ۱۴۰۰ به صورت همزمان در سراسر کشور برگزار خواهد شد.