به گزارش ایرنا، انتخابات فدراسیون شطرنج روز چهارشنبه (۱۲ خردادماه) برگزار شد و «حسن تامینیلیچانی» با کسب ۲۶ رای از مجمع انتخاباتی این رشته توانست برای چهار سال سکان ریاست این فدراسیون را بر عهده گیرد. «افشین داوری» نیز ۱۵ رای را به دست آورد. افشین داوری، احمد گواری، رضا شیرین آبادی فراهانی، حسن تامینی لیچانی و محمد ابراهیم مداحی ۵ نامزد حاضر در مجمع انتخابات فدراسیون شطرنج بودند که با یکدیگر رقابت کردند. نتیجه انتخابات این فدراسیون در دور دوم تعیین شد. زیرا در دور نخست هیچ نامزدی نتوانست حد نصاب لازم را برای رسیدن به کرسی ریاست کسب کند.
با انتخاب تامینی انتظار میرود که فدراسیون شطرنج در مسیر توسعه قرار گیرد زیرا از نیمه دوم سال ۱۳۹۸ این فدراسیون وارد حاشیههایی شد که آن را از ریل افتخارآفرینی خارج کرد. خروج چند ورزشکار این رشته از ایران و اختلافات درون فدراسیون موجب شکل گیری این مشکلات شد. همچنین ثبتنام برخی از کاندیدا برای ریاست فدراسیون با حاشیههایی مواجه شد که در نهایت انتخاب رییس آن را با تاخیر مواجه کرد.
«حسن تامینیلیچانی» پس از انتخاب به عنوان رییس فدراسیون در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: فدراسیون شرایط مطلوبی ندارد و مجموعهای از مشکلات موجب شده تا این رشته نسبت به سالهای گذشته دچار افت شود.
متن کامل مصاحبه رییس جدید فدراسیون در زیر آمده است؛
شطرنج ایران در فاصله سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ افتخاراتی را به دست آورد که در تاریخ این رشته در ایران بینظیر بود. اما بیش از یکسال است که این رشته با حاشیه مواجه شده است. برای غلبه بر این مشکلات چه برنامه هایی را در دستور کار دارید؟
به عنوان منتخب مجمع انتخاباتی فدراسیون تایید میکنم که مشکلات مالی و برخی از حاشیهها شرایط نامطلوبی برای این رشته ایجاد کرده است. شرایطی که اگر ادامه داشته باشد بدون شک هم به فدراسیون و هم به قهرمانان ملی این رشته ضربه خواهد زد. یک سری بدهی و مشکلات مالی وجود دارد که فدراسیون باید برای پرداخت آنان اقدام کند. همچنین تامین منابع مالی برای توسعه زیرساخت ورزش از جمله مهمترین اقدامات است. ما باید این مهم را در دستور کار قرار دهیم تا بتوانیم بر مشکلات مالی غلبه کنیم.
بودجهای که از سوی وزارت ورزش و جوانان به این فدراسیون اختصاص پیدا می کند مبلغ زیادی نیست لذا وظیفه رییس فدراسیون آن است که برای برطرف کردن مشکلات از توانایی خود استفاده کند تا از لحاظ مالی برای مجموعه تحت نظر خود مشکلی نداشته باشد.
اما مشکلات فدراسیون فقط مالی نیست؟
بله حاشیه هم وجود دارد. در گذشته یک سری دلخوری بین خانواده شطرنج ایجاد شده که موجب ایجاد این حواشی شده است؛ دلخوری که من به ریشه و منشا آن کاری ندارم بلکه به دنبال آن هستم تا با ایجاد انسجام بتوانم همدلی، صلح و صفا را در این مجموعه حاکم کنم. نباید این دلخوریها به بازیکنان و ملیپوشان سرایت کند. من از تمام ظرفیتهای فدراسیون و خانواده شطرنج استفاده خواهم کرد تا این حاشیه تمام شود. بدون هیچ ذهنیتی وارد انتخابات شدم و خدا کمک کرد تا موفق شوم. در این راه هم نمیخواهم فکر کنم که چه کسی رای داده یا چه کسی مخالف بود.
با این شرایط باید منتظر همکاری شما با پیشکسوتان باشیم؟
بله هیچ مانعی ندارد و هر عضوی از خانواده شطرنج بخواهد در زمینه توسعه این رشته گام بردارد من مشکلی برای همکاری با او را ندارم. تعاملم با تمام پیشکسوتان، داوران، ملیپوشان و اصحاب رسانه خوب است و از این تعامل به سود شطرنج استفاده خواهم کرد. انتخابات تمام شده و ما نباید به دنبال پررنگ کردن حاشیهها باشیم.
در چند سال گذشته استخدام مربی خارجی به یک اولویت برای این رشته تبدیل شده است آیا در این زمینه برنامهای در دستور کار دارید؟
بله یکی از اولویتهای اصلی ما استخدام مربی خارجی و با دانش روز است. ملیپوشان ما اکنون در سطح جهان شناخته شده هستند. نفرات اصلی تیم توانستند عناوین مهمی را به دست آورند. عنوان قهرمانی جوانان جهان، قهرمانی تیمی آسیا، قهرمانی المپیاد زیر ۱۶ سال و نایب قهرمانی دختر شطرنج باز ایران در مسابقات روسیه تنها بخشی از افتخارات شطرنج ایران در پنج سال گذشته است. این نخبگان ورزشی نیاز به تقویت دارند و برای این کار باید به دنبال استخدام مربی خارجی باشیم. البته هزینه این استخدام زیاد و باید برای تامین منابع مالی تلاش کنیم.
مبلغی به عنوان بودجه سالانه از سوی وزارت ورزش پرداخت خواهد شد و تامین هزینه مربی خارجی با نرخ ارز کنونی کار راحتی نیست.
من در یک دهه گذشته سمتهایی مانند نمایندگی مجلس را در کارنامه داشتم و در کمیسیون تلفیق بودم. در فراکسیون ورزش مجلس نیز عضو بودم. تمام تلاش خود را خواهم کرد تا از این ارتباطات استفاده کنم و منابع مالی را در اختیار فدراسیون قرار دهم. امیدوارم در این مسیر با کمک سایر اعضای خانواده شطرنج موفق شوم.
از سیاست به ورزش وارد شدید؟
در نگاه نخست اینگونه است اما من با شطرنج غریبه نیستم بلکه عنوان نایب قهرمانی دانشجویان کشور را در کارنامه دارم. همچنین در مجلس عضو هیات رییسه فراکسیون ورزش بودم. در چند سال گذشته نیز همکاری زیادی با فدراسیون پزشکی ورزشی داشتم. در رشته فوتبال بیش از هر رشتهای تخصص دارم و در گذشته عضو منتخب فوتبال گیلان و در مقطعی نیز در منتخب پرسپولیس بودم. تجربه بودن در ورزش را دارم و از این تجربه برای مدیریت فدراسیون استفاده خواهم کرد. در ضمن از تجربه پیشکسوتان این رشته نهایت استفاده را خواهم برد.
حفظ سرمایههای کنونی شطرنج با استخدام مربی خارجی میتواند امکان پذیر شود؟
شطرنجبازهای ایرانی مجموعه جوانی هستند که سالها میتوانند به ارتقا این رشته در کشور کمک کنند. باید این سرمایهها را حفظ کرد و در جهت ارتقا دانش آنان تلاش کنیم. اینگونه نیست که ما فقط نگاهمان به توسعه تیم ملی شطرنج باشد بلکه پشتوانه سازی برای این تیم اقدامی اساسیتر است که با کمک مربیان داخلی امکان پذیر است. ما نباید اجازه دهیم برخی از جاذبههای خارجی باعث رفتن ستارگان این رشته شود.
برای بازگشت شطرنج بازان سرشناس ایران از خارج کشور برنامهای در دستور کار قرار دارد؟
بله ما در کنار حفظ سرمایههای کنونی به دنبال آن هستیم تا با هماهنگی با سایر نهادها زمینه بازگشت برخی از شطرنجبازان را فراهم کنیم. البته این کار زمانبر است ولی از آن غافل نیستم.