تهران- ایرنا- شماری از رهبران سابق جهان از کشورهای عضو گروه هفت خواستند تا هزینه واکسیناسیون علیه کرونا در جهان را بپردازند و با این اقدام به توقف جهش این ویروس و عدم تبدیل دوباره آن به یک تهدید جهانی کمک کنند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، یکصد مقام سابق جهان از جمله روسای جمهوری، نخست‌وزیر و وزرای خارجه سابق کشورهای جهان این درخواست را از رهبران گروه ۷ پیش از برگزاری نشست آتی آنها مطرح کرده‌اند.

این رهبران جهان طی نامه‌ای به اعضای گروه ۷ تصریح کردند که همکاری‌های جهانی در این زمینه طی سال ۲۰۲۰ ناکام ماند و اما ۲۰۲۱ می‌تواند دوران جدیدی در این زمینه باشد.

در نامه این رهبران سابق جهان آمده است: حمایت‌ها از سوی گروه ۷ و گروه ۲۰ که می تواند واکسن بیماری کووید-۱۹ را برای کشورهای کم درآمد و با درآمد متوسط مهیا کند، نه تنها یک اقدام خیرخواهانه است بلکه یک نفع راهبردی برای هر کشوری محسوب می شود.

از جمله مقاماتی که این نامه را امضا کرده اند می توان به گوردون براون و تونی بلر نخست‌وزیران سابق انگلیس، بان کی مون دبیرکل سابق سازمان ملل و ۱۵ رهبر سابق آفریقا اشاره کرد.

این رهبران عنوان کردند که گروه ۷ و رهبرانی که به اجلاس این گروه دعوت شده اند باید پرداخت حدود ۳۰ میلیارد دلار سالیانه طی دو سال اینده برای مقابله با همه‌گیری کرونا در سراسر جهان را تضمین کنند.

در این میان گوردون براون تصریح کرد: پرداخت این هزینه توسط گروه ۷ فقط یک اقدام خیرخواهانه نیست بلکه حفاظت از خود برای متوقف کردن گسترش بیماری کووید- ۱۹، عدم جهش کرونا و تبدیل نشدن دوباره این ویروس به یک تهدید جهانی خواهد بود.

پیش از این روسای چند سازمان مهم بین المللی از جمله سازمان جهانی بهداشت، صندوق بین‌المللی پول، بانک جهانی و سازمان تجارت جهانی از کشورهای ثروتمند جهان خواسته بودند تا فورا واکسن‌های کرونا بیشتری به کشورهای فقیرتر جهان ارائه کنند که در غیر این صورت احتمال ظهور گونه‌های جدید کرونا در جهان و اتخاذ تدابیر محدود کننده اجباری جدید در سراسر دنیا وجود دارد.

این مقامات هشدار دادند که یک "شکاف خطرناک" میان کشورهای ثروتمند و فقیر جهان در مورد توزیع و در اختیار گرفتن واکسن کرونا در حال ایجاد شدن است.

مقامات این نهادهای بین المللی پیشتر عنوان کرده بودند: نابرابری‌ها در توزیع واکسن کرونا در جهان نه تنها باعث می‌شود که میلیون ها انسان در برابر این ویروس آسیب‌پذیر بمانند، همچنین باعث می‌شود تا گونه‌های جدید کرونا در جهان ظهور کنند که در نتیجه کشورهای پیشرفته مجبور به اتخاذ تدابیر محدود کننده جدید و قرنطینه اجباری شوند. اگر شرایط این گونه پیش برود، حتی کشورهای پیشرفته با برنامه های قوی واکسن کرونا نیز مجبور به اعمال تدابیر محدود کننده جدید عمومی خواهند شد.