صلاح فتحی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هماکنون در سطح استان ٣٢٠ کیلومتر پروژه بزرگراهی تعریف شده است که برای تکمیل این پروژهها ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
وی افزود: با کارهای خوبی که در چند سال گذشته در راستای ساخت بزرگراه و ارتقای مسیرهای اصلی استان به چهار خطه انجام شده و هماکنون در استان کردستان ۳۳۲ کیلومتر بزرگراه زیر بار ترافیک رفته است.
سرپرست معاونت مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی کردستان اضافه کرد: برای بهبود وضعیت و شاخصهای برخورداری از بزرگراه در صورت تامین اعتبار، ۴۰ کیلومتر راه بصورت چهار خطه در سال جاری به بهرهبرداری خواهد رسید و برای تکمیل و بهرهبرداری از آنها پنج هزار میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است.
وی یادآور شد: آنچه امروز در استان کردستان با حمایتهای مدیران در سطح کشوری و استانی انجام میشود ارتقای راههای فرعی به اصلی و بهبود شاخصها در این حوزه و همچنین ارتقای راههای اصلی به چهار خطه و بزرگراه است.
فتحی افزود: برای رسیدن به این مهم طرحهای متعدد راهسازی در جای جای استان در حال اجرا است که میتوان به پروژههای سنندج – مریوان، بیجار–دیواندره، بیجار–زنجان، احداث چهار خطه گردنه صلوات آباد، سقز- مریوان، سقز- بانه، کامیاران– سروآباد و کرمانشاه به میاندوآب اشاره کرد.
طول شبکه راههای استان حدود هشت هزار کیلومتر است که این میزان شامل حدود ۶ هزار کیلومتر راه روستایی، ۳۰۰ کیلومتر بزرگراه، ۴۰۰ کیلومتر راه اصلی و یک هزار و ٣٠٠ کیلومتر راه فرعی است.
کردستان با ۲۸ هزار کیلومتر مربع در حاشیه جنوبی رشته کوه زاگرس قرار گرفته و یکی از مناطق سردسیر کشور است.