به گزارش ایرنا، علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا روز گذشته ( ۱۶ خرداد) اعلام کرد: فردا و پس فردا جلسه کمیته اخلاق در پژوهش و کمیته های بالینی برگزار می شود. فاز اول و دوم واکسن ایرانی برکت پیشرفت خوبی دارد و اگر فردا بتوانیم مجوز مصرف اضطراری بگیریم به این معنی است که می توانیم از واکسن تولید داخل استفاده کنیم.
وی افزود: طی این هفته از واکسن تولید داخل حدود یک میلیون دوز به دست ما می رسد و بعد از آن هم واکسیناسیون شروع می شود.
دکتر مینو محرز روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا در این زمینه اظهارداشت: وزارت بهداشت باید زودتر مجوز استفاده اضطراری از نخستین واکسن ایرانی کرونا به نام " کوو ایران برکت" را صادر می کرد.
وی افزود: نتایج مطالعات این واکسن را خیلی وقت پیش در اختیار مسوولان قرار دادیم و از آنان درخواست استفاده اضطراری از این واکسن را ارایه کردیم که امیدواریم این اقدام هرچه زودتر محقق شود.
مسوول نظارت بر مطالعات بالینی واکسن کوو ایران برکت تاکید کرد اگر من به جای وزیر بهداشت بودم زودتر مجوز اضطراری استفاده از این واکسن ایرانی را صادر می کردم.
محرز در پاسخ به این سوال که آیا پیش بینی می کنید مجوز امروز صادر می شود، گفت: امیدوارم مجوز هرچه سریع تر صادر شود و این موضوع از نظر علمی هیچ مشکلی ندارد.
وی با یادآوری این که در دنیا وقتی یک واکسن موثر است، این مجوز را صادر می کنند، ادامه داد: ایمنی زایی، موثر بودن و بدون عارضه بودن واکسن کووایران برکت به اثبات رسیده است، در حال حاضر هم از لحاظ واکسن در کمبود هستیم، پس باید زودتر آن را به مردم تزریق کرد.
این پزشک متخصص بیماری های عفونی یادآور شد: من طرفدار هیچ کسی نیستم و فقط طرفدار مردم هستم، واکسن کوو ایران برکت واکسن خوبی است و خودم هم این واکسن را تزریق کردم، هم موثر است و هم عارضه ندارد و باید زودتر این مجوز صادر شود.
محرز به کمبود واکسن در دنیا اشاره کرد و اظهار داشت: کشورهای دیگر به راحتی واکسن در اختیار ما نمی گذارند، پس مسوولان وزارت بهداشت واکسنی که در داخل تولید می شود را با بررسی کامل، تایید کنند و در اختیار مردم قرار دهند.
وی ادامه داد: فاز سوم کارآزمایی بالینی این واکسن در تهران و البرز تقریبا انجام شده و به زودی این مرحله هم به اتمام می رسد.
به گزارش ایرنا، مجوز استفاده اضطراری به این معنا است که یک محصول پزشکی مجوز ویژه سازمان غذا و دارو را دریافت می کند تا در مواقع اضطراری استفاده شود اما هنوز به مرحله تایید کامل نرسیده است.
تزریق انسانی مرحله اول مطالعات بالینی نخستین واکسن کرونا ساخت محققان ایرانی با نام «کُوو ایران برکت» روز سه شنبه (نهم دی ماه) با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاون علمی و فناوری رییس جمهوری روی سه داوطلب آغاز شد.
تاکنون به ۲۰ هزار داوطلب در مرحله سوم واکسن کوو ایران برکت تزریق شده است که نیمی از آنان در شهرهای تهران و کرج دوز اول واکسن خود را دریافت کردند.
این طرح در ۶ شهر اجرا می شود که از ۲۴ اردیبهشت ماه در تهران و کرج آغاز شده است.
حسن جلیلی مدیر گروه تحقیقات تولید واکسن «کووایران برکت» اخیرا در این زمینه گفت: چهار شهر شیراز، اصفهان، مشهد و بوشهر در روزهای آتی وارد فاز مطالعاتی واکسن کوو ایران برکت می شوند و تزریق به داوطلبان این شهرها از ۲۰ خرداد آغاز میشود.
همچنین محمد مخبر رییس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) اعلام کرد که به تولید انبوه واکسن ایرانی کوو ایران برکت رسیدهایم، براساس برنامه ریزیهای انجام شده نزدیک ۵۰ میلیون دوز این واکسن تا پایان شهریور ۱۴۰۰ تحویل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میشود.
وی تصریح کرد: پیش بینی میشود تا پایان شهریور ۱۴۰۰ دغدغهای به نام واکسن کرونا در کشور نخواهیم داشت.