لندن – ایرنا – سفیر تشکیلات خودگردان فلسطین با اشاره به تاریخ جنایات ارتش صهیونیستی در فلسطین تصریح کرد که رژیم اسرائیل فراتر از قانون رفتار می‌کند و معافیت از مجازات آن ها باید متوقف شود.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، حسام زملط در گفت‌وگو با شبکه ام‌اس‌ان‌بی‌سی تصریح کرد که جامعه جهانی باید تلاش کند تا رژیم صهیونیستی را به رفتار در چارچوب قانون وادار کند. وی با بیان اینکه جنایات صهیونیست‌ها در فلسطین باید متوقف شود تصریح کرد که جامعه جهانی تمایلی به تشدید درگیری‌ها در غزه ندارد.

 نظامیان اشغالگر صهیونیست ۲۰ اردیبهشت حملات و تجاوزهای وحشیانه علیه باریکه غزه و فلسطینی‌ها را آغاز کردند که بر اثر آن، ۲۳۰ تن از جمله ۶۵ کودک، ۳۹ زن و ۱۷سالمند شهید و یک هزار و ۷۱۹ تن زخمی شدند.

اقدامات رژیم صهیونیستی برای تخریب و اشغال محله شیخ جراح در بخش شرقی قدس اشغال شده، موجب آغاز دور جدیدی از درگیری‌ها در سرزمین‌های اشغالی و ادامه این درگیری‌ها منجر به اعتراضات جهانی به جنایات صهیونیست‌ها شد. مقاومت فلسطین نیز در پاسخ به تجاوزهای صهیونیست‌ها و حملات به غزه، اقدام به موشک‌باران سرزمین‌های اشغالی کرده است.

کابینه رژیم صهیونیستی پس از ۱۲ روز ناتوانی در متوقف کردن حملات موشکی گروه‌های مقاومت در غزه، ۳۰ اردیبهشت ماه در یک نشست سه ساعته به طور  اجماع با آتش بس موافقت کرد؛ این آتش بس از ساعت ۲ بامداد روز جمعه ۳۱ اردیبهشت، میان گروه‌های فلسطینی و رژیم صهیونیستی برقرار شد.

سفیر فلسطین می‌گوید که انگلیس و آمریکا به دلیل حمایت تمام قد از رژیم صهیونیستی مسئول هستند. زملط تصریح کرد که دولت انگلیس باید فلسطین را – در عمل و نه در حرف – به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت بشناسد تا مشکلی را که پس از بیانیه بالفور ایجاد کرد،  درست کند.

بیانیه بالفور نامه‌ای بود که در سال ۱۹۱۷ توسط «آرتور جیمز بالفور» وزیر امور خارجه وقت انگلیس خطاب به «والتر روچیلد»، سیاستمدار یهودی‌تبار و عضو مجلس عوام انگلیس نوشت و در آن بر موضع مثبت لندن برای «ایجاد خانه ملی برای یهودیان در سرزمین فلسطین» صحه گذاشت. بسیاری بیانیه بالفور را سرآغاز تلاش برای تاسیس رژیم صهیونیستی می‌دانند.

زملط گفت: انگلیس برای شناسایی کشور مستقل فلسطین منتظر چیست؟ این حق ما و وظیفه آن‌هاست که از اجرایش زمان زیادی گذشته است. او همچنین خواستار توقف فوری فروش سلاح به رژیم صهیونیستی شد و یادآوری کرد که طبق قوانین انگلیس معاملات تسلیحاتی به دولت‌های ناقض حقوق بشر غیرقانونی است.

سفیر فلسطین همچنین از دولت لندن خواست تا از واردات محصولات تولید شده در سرزمین‌های اشغالی خودداری و از شکایت فلسطین به دیوان بین‌المللی کیفری علیه جنایات رژیم صهیونیستی حمایت کند.

دادستان کل دادگاه کیفری بین‌المللی اسفند ماه سال گذشته اعلام کرد که کار تحقیقات درباره ادعای جنایت‌های جنگی اسراییل (سرزمین‌های اشغالی فلسطین) توسط این نهاد بین‌المللی، آغاز شده است. فاتو بنسوده با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که این تحقیقات مستقل، بی طرفانه و بدون ترس انجام خواهد شد.

با این حال بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس به تازگی در نامه‌ای به محافظه‌کاران دوستار رژیم صهونیستی ادعا کرد: نظر به اینکه اسرائیل در اساسنامه رُم عضویت ندارد و فلسطین کشور مستقلی نیست، قبول نداریم که دیوان بین‌المللی کیفری صلاحیت قضایی در این زمینه را داشته باشد. وی افزود که تحقیقات دادگاه، «حمله‌ای غیرمنصفانه و تبعیض آمیز علیه دوست و متحد انگلیس است.»

سفیر فلسطین با تاکید بر لزوم اجرای قطعنامه‌های بین‌المللی به عنوان تنها راه برون رفت از بحران خاورمیانه می‌گوید که ابراز ناخرسندی مقام‌های لندن و چاپلوسی صهیونیست‌ها مشکل‌ساز است.

براساس قطعنامه‌های سازمان ملل و شورای امنیت این سازمان هرگونه شهرک‌سازی در داخل مرزهای ۱۹۶۷ میلادی کرانه باختری غیرقانونی است.

شهرک سازی های رژیم اشغالگر قدس به رغم برخی محکومیت های بین المللی و برخلاف قطعنامه های سازمان ملل، ادامه داشته و در چند سال اخیر افزایش یافته است.