تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با خانواده زنده یاد «علی مرادخانی» معاون پیشین امور هنری این وزارتخانه گفت: او همواره در ارتباطی پیوسته با اهالی فرهنگ و هنر بود و در دل آنها جا داشت و یقینا یادش، آثارش و یادگارانش همیشه در خاطر اهالی فرهنگ و هنر باقی خواهند ماند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدرضا صالحی امیری و علی جنتی وزیران پیشین  و جمعی از مدیران و مسیولان این وزارتخانه و شماری از اصحاب فرهنگ و هنر عصر دوشنبه با حضور در منزل زنده یاد علی مرادخانی معاون سابق امور هنری این وزارتخانه، ضمن دیدار، در سوگ وی با خانواده آن مرحوم ابراز همدردی کردند.

مرادخانی در حل مشکلات اهالی فرهنگ کوشا بود

سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با خانواده مرحوم مرادخانی به خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: آن مرحوم از مدیران با سابقه و با تجربه و موثر در حوزه فرهنگ و هنر بود، بیش از ۳۰ سال حضور ایشان در حوزه فرهنگ و هنر از وی یک کارنامه درخشان و قابل توجه ایجاد کرده است.

صالحی افزود: برخی مدیران با فضای صندلی های اداری جا به جا می شوند و برخی مدتی حضور دارند و می آیند و می روند، اما مرادخانی از مدیرانی بود که در یک ارتباط پیوسته با اهالی فرهنگ و هنر بود و در دل آنها جا داشت، او  در حل مسائل مختلف اهالی فرهنگ در شرایط مختلف کشور در سه دهه گذشته به صورت آشکار و نهان فعال و کوشا بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: مرحوم مرادخانی در حوزه مدیریتی تلاش وافری داشت تا سهم حوزه فرهنگ و هنر را در توسعه ملی و در ارتباطات خارجی ایران بالاتر ببرد؛ او از مدیرانی است که آثارش و یادش و یادگارانش همیشه در خاطر اهالی فرهنگ و هنر باقی خواهند ماند.

فرهنگ و هنر ایران زمین با رفتن مرادخانی سرمایه بزرگی را از دست داد

سیدرضا صالحی امیری رییس کمیته ملی المپیک و وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار خانواده مرحوم مرادخانی اظهار داشت: او جزو معدود انسان هایی بود که خیلی در دل،   درد داشت  اما همیشه بر لب لبخند داشت، او دردهایش را کتمان می کرد و همیشه برای همکارانش و جامعه مخاطبانش در تمام سطوح لبخند خود را عیان می کرد.

وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: او انسانی فهیم و وارسته بود، در حوزه هنر اندیشمند و مدیری کم نظیر بود و متانت بسیاری داشت. اخلاق مدار بود و هرگز از ایشان حاشیه ای نشنیدم و ندیدم، هرگز از کسی گله ای نداشت بسیار صبور بود.

صالحی امیری مرحوم مرادخانی را انسانی فرهیخته  دانست و گفت: با درگذشت او فرهنگ و هنر ایران زمین یکی از سرمایه های بزرگ خود را از دست داد. به گفته یکی از اندیشمندان «وقتی یک فرهیخته از دنیا می رود یک کتابخانه می سوزد» مرحوم مرادخانی نمونه عینی همین خسران است و با رفتنش همه اصحاب فرهنگ و هنر را داغدار کرد.

وی با تسلیت درگذشت مرحوم مرادخانی به اصحاب  فرهنگ و هنر و جامعه موسیقی و هنر آرزو کرد که روح او همنشین اولیا و انبیا شود.

مرحوم مرادخانی با خلوص نیت کار می کرد و خستگی ناپذیر بود

علی جنتی وزیر پیشین  فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با خانواده مرحوم مرادخانی اظهار داشت: حدود چهار دهه با آن مرحوم کار کردم و مانوس بودم، او با همه خلوص نیت کار می کرد در حوزه فرهنگ و هنر شبانه روز تلاش می کرد و خستگی ناپذیر بود.

وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: او از ابتدا ازاوایل دهه ۶۰ در حوزه فعالیت های هنری فعالیت می کرد. بیشترین زمان کاری خود را  بیش از ۱۴ سال را در حوزه موسیقی صرف کرد و رییس دفتر موسیقی بود با اهالی فرهنگ و هنر یک رابطه عاطفی بسیار نزدیک داشت.

جنتی بیان کرد: همه هنرمندان نه فقط در حوزه موسیقی بلکه در حوزه سینما و نمایش با مرادخانی خیلی رابطه صمیمی داشتند و در بسیاری جهات حرف شنوی داشتند، در بسیاری از مشکلات تنها کسی بود این اختلافات و مسائل را به راحتی حل و فصل می کرد.

گنجینه موزه موسیقی محصول تلاش مرحوم مرادخانی است

جنتی گفت: در دوره ای که او معاون هنری در زمان وزارت من و  همکار بودیم، واقعا به عنوان یک مشاور و معاون عالم و پر تلاش و کارآمد بود، و پس از سال ۸۴ موزه موسیقی را راه اندازی کرد؛ این موزه یکی از ماندگارترین کارهایی است که در جمهوری اسلامی در بخش موسیقی انجام شده است، هر آنچه که از ابتدای موسیقی در تاریخ ایران زمین بوده در این موزه جمع آوری شده است.

وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: موزه موسیقی گنجینه ای حاصل تلاش مرحوم مرادخانی است که در هیچ موسسه و مرکز فرهنگی دیگری حتی صدا و سیما نمی توان یافت همه آلات موسیقی سنتی ایران منسوب به هر نقطه ای از کشور در این مجموعه گردآوری شده که حاصل تلاش مرحوم مرادخانی است.

پیروز حناچی شهردار تهران، سید مجتبی حسینی معاون هنری وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا تابش رییس بنیاد سینمایی فارابی، حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی ایران، ابوالقاسم خوشرو معاون هنری پیشین  وزارت فرهنگ، مصطفی کاظمی مشاور و مدیرکل دفتر شهردار تهران، مرتضی کاظمی مشاور وزیر و معاون پیشین هنری وزازت فرهنگ نیز عصر امروز با حضور در منزل آن مرحوم و دیدار و تسلیت به خانواده آن فرهیخته فقید در سوگ وی ابراز همدردی کرده و فاتحه خواندند.

به گزارش ایرنا، علی مرادخانی معاون سابق امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که از یک ماه پیش بعلت ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستان بستری و روزهای گذشته به کما رفته بود، صبح روز دوشنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ درگذشت.

زنده یاد علی مرادخانی، که معاونت سابق امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ عهده دار بود، فارغ‌التحصیل رشته روانشناسی از دانشگاه تهران بود. وی پس از اتمام تحصیلات خود در سمت‌های مختلف مدیریتی نیز حضور داشت که از آن جمله می‌توان به مدیریت تولید فیلم و عکس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (۱۳۶۳ تا ۱۳۶۵)، مدیریت همکاری‌های سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (۱۳۶۵ تا ۱۳۶۷)، مدیریت مرکز موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (۱۳۸۳ تا ۱۳۸۶)، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی (۱۳۷۳ تا ۱۳۸۷) و مدیریت موزه موسیقی (۱۳۸۷ تاکنون) اشاره کرد.

تاسیس خانه موسیقی ایران با همکاری هنرمندان موسیقی، مدیر تولید مجموعه زبان فارسی برای غیر فارسی زبانان (امور بین‌الملل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، نیز برخی دیگر از فعالیت‌های زنده یاد مرادخانی را تشکیل می‌دهند.