تهران – ایرنا - «عبدالناصر همتی» نامزد انتخابات ریاست جمهوری امشب در برنامه گفت‌وگوی ویژه شبکه دو پاسخگوی سؤالاتی در مورد برنامه‌های انتخاباتی خود بود.

به گزارش ایرنا، این نامزد انتخابات ۲۸ خرداد در پاسخ به سؤال مجری در مورد برنامه وی برای ایجاد رشد اقتصادی پایدار گفت: ما چاره‌ای نداریم که رشد اقتصادی سالانه را به بالای ۵ درصد برسانیم تا از این بحران اقتصادی خارج شویم. ۲۶ سال است که میانگین رشد اقتصادی سالانه ۱.۵ درصد بوده است و اگر بخواهیم تا مشکل اشتغال و درآمد و توانمندسازی مردم را حل کنیم لازم است تا تمامی عوامل لازم برای افزایش رشد اقتصادی را به کار گیریم.

همتی افزود: دولت باید فقط در زیرساخت‌ها سرمایه گذاری کرده و با بهبود فضای کسب و کار، مشارکت بخش خصوصی را تشویق و تسهیل کند. باید بر صنایع متوسط و کوچک اتکا کرد و علاوه بر این رشد را در کل کشور توزیع کرد. سیاست پولی نیز باید ثبات زا بوده و اقتصاد را پیش بینی پذیر کند.

وی تأکید کرد که تحریم‌ها باید محدود شده و رشد اقتصادی کشور از همان سال اول ریاست جمهوری وی به ۵ درصد برسد.

عبدالناصر همتی ۶۴ سال پیش در شهر کبودرآهنگ به دنیا آمد. وی فعالیت سیاسی خود را از سال ۱۳۵۹ در سازمان صداوسیما آغاز کرد و تا سال ۱۳۶۸ مدیرکل خبر و از ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۳ معاون سیاسی سازمان صداوسیما بود.

همتی از سال ۱۳۷۳ تا ۱۳۸۵ ریاست بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران را بر عهده داشت و از ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۲ مدیرعامل بانک سینا و از ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵ نیز مدیرعامل بانک ملی ایران بود. همتی از ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۷ برای بار دوم به ریاست بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد. او از ۳ مرداد ۱۳۹۷ تا ۹ خرداد ۱۴۰۰ رئیس بانک مرکزی بود.

سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به همراه ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، نخستین انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس یازدهم شورای اسلامی و دومین انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس پنجم خبرگان رهبری ۲۸ خرداد امسال برگزار می‌شود.

همتی تاکید کرد در کشور تعارض منافع وجود داشته و شفافیت وجود ندارد. رانت خوار در کشور زیاد است و نمی گذارند تا تولید راه بیفتد. رانت خواران، دلالان، قاچاقچیان و کاسبان تحریم گروه های ذی نفعی هستند که بر اقتصاد کشور چنبره زده و اجازه نمی دهند تولید در کشور شکل بگیرد. کاسبان تحریم اجازه نمی دهند که تحریم رفع شود. در سال ۲۰ درصد هزینه تحریم پرداخت می کنیم. در سال ۹۹ میزان تجارت خارجی کشور ۸۰ میلیارد دلار بود که ۱۶ میلیارد دلار هزینه تحریم شد. این ۱۶ میلیارد دلار که ۸-۷ برابر یارانه پرداختی به مردم است، به جیب چه کسانی می رود؟ 

همتی گفت: ما سخت افزارهای سامانه جامع مالیاتی را در اختیار داریم ولی نمی دانم که چرا نتوانسته ایم آن را راه بیاندازیم. نمی دانم چه ارتباطی میان کسانی که قرار است مالیات را اخذ کنند با کسانی که مالیات را پرداخت کنند وجود دارد. ما این تعارض منافع را برطرف خواهیم کرد. تا اصلاحات یاختاری انجام نشود، رشد اقتصادی اتفاق نخواهد افتاد.

وی وعده داد که تمام شبکه های ذی نفع را شناخته و حتی اگر لایحه های شفاف سازی و تعارض منافع در مجلس تصویب نشوند، آنها را اجرا خواهد کرد.

این نامزد انتخابات گفت که سرمایه گذاری ها باید در سه بخش نیروی انسانی، دانش و فیزیکی (طرح های عمرانی) به موازات یکدیگر انجام شوند.

همتی در مورد تورم و سیاست های مورد نظر برای نیل به نرخ ۱۲ تا ۸ درصد گفت: یکی از مسائل اساسی در کشور که ایجاد تورم می کند، سلطه مالی است. کسر بودجه دولت ناشی از سیاسی نگاه کردن به بودجه چه از جانب دولت یا مجلس است که نیازمند اصلاح ساختاری است. از سوی دیگر دولت هزینه های خود را از بانک مرکزی تامین می کند که موجب افزایش تورم می شود.

این نامزد انتخابات گفت: گرانی ناشی از تورم است و با حل کردن مشکل تورم دیگر نیازی به کنترل قیمت ها نخواهد بود.

همتی گفت که فرار مالیاتی گروه های ذی نفع بالغ بر ۵۰ درصد تولید ناخالص داخلی کشور (۲۵۰ هزار میلیارد تومان) بوده و کشف این گروه ها و اخذ مالیات از آنها، جلوی فشار به بانک مرکزی را خواهد گرفت. باید هویت این گروهها، محل فروش کالاهای آنها و نحوه جابجایی نقدینگی آنها مشخص شود.

به گفته همتی، سازمان امور مالیاتی باید مستقیم زیر نظر رئیس جمهوری و یا وزیر اقتصاد باشد. اگر وزیر اقتصاد به نمایندگان مجلس امتیاز ندهد به دلیل تعارض منافع بلافاصله او را استیضاح می کنند. مالیات بر دارندگان حقوق ثابت باید کاهش یافته و از دارندگان درآمدهای کلان افزایش یابد.

وی در توضیح تاثیر تحریم بر درآمدهای دولت و ایجاد کسری بودجه گفت: وصولی بانک مرکزی در سال ۹۹ تنها ۵ میلیارد دلار بود در حالیکه میانگین درآمد های ارزی سال های گذشته ۴۵ میلیارد دلار بود. در دو سال ۹۹ – ۹۸ به میزان ۷۵ میلیارد دلار از درآمدهای ارزی کشور کاسته شد و در برخی از مقاطع سال ۹۹ صادرات نفتی به ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته بود.

وی تاکید کرد که سرمایه بانک ها باید اصلاح و حداقلی شود و رشد دارایی های آنها نیز باید کنترل و محدود شود تا مانع از خلق پول و ایجاد تورم گردد. به گفته همتی، دولت وی دست در جیب بانک مرکزی نخواهد کرد و رسانه ها آزادند تا اخبار فساد کارگزاران دولتی و مدیران را منتشر کنند.

همتی گفت که روند کنونی کاهش نرخ تورم که به ۲۶ درصد رسیده ادامه خواهد یافت و با برداشت شدن تحریم ها می توان نرخ تورم را به ۸ تا ۱۲ درصد کاهش داد. افزایش نقدینگی دو سال اخیر ناشی از برداشت دولت از صندوق توسعه ملی و تضعیف ریال بود و اگر این برداشت ها رخ نمی داد، نقدینگی ۱۰ درصد هم رشد نمی کرد.

این نامزد انتخابات در مورد هدفمند کردن یارانه ها گفت: یارانه ای که حدود ۱۰ سال پیش پرداخت شد ضریب جینی که نشاندهنده توزیع درآمد در میان مردم است را به خوبی اصلاح کرد. باید به صورت جدی به سه دهک پائین جامعه توجه کرد که از طریق هدفمند کردن یارانه ها ممکن خواهد شد. بنده اعلام کرده ام که یک میلیون تومان از طریق هدفمند کردن یارانه ها به هر خانوار این گروه پرداخت خواهم کرد. 

وی افزود: پرداخت یارانه ها تاثیری در زندگی بخش عظیمی از دریافت کنندگان آن ندارد در حالیکه این مبلغ برای دهک اول خیلی تعیین کننده بوده و درصد قابل توجهی از درآمدش خواهد بود. تغییر یارانه انرژی را نیز باید با سنجیدن هزینه و فایده و مطالعه دقیق و شناسایی یارانه های پنهان بررسی کرد.