تهران- ایرنا- نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، مبنای کار دولت احتمالی خود تحت عنوان «اقدام و اصلاح» را براساس مشارکت حداکثری نخبگان و مردم توصیف کرد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، علیرضا زاکانی روز سه‌شنبه در نشست خبری در تسنیم گفت: سیاست خارجی اگر  فعال باشد بخشی از این ارکان را ایرانیان خارج از کشور بر عهده می‌گیرد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: اگر مردم در صحنه باشند و نخبگان میدان‌داری کنند ناامیدی و سرخوردگی معنا ندارد زیرا خودشان رافع مشکلات هستند.

زاکانی افزود: مردم درپی عدالت پیشرفت و معنویت هستند و اساس حرکت ما ناظر به فهم واقعیت‌ها و مشکلات کشور است.

وی گفت: اگر بخواهیم به همه مشکلات بپردازیم وقت کافی نداریم و باید مساله مهم کشور در دستور کار دولت آینده قرار گیرد. موضوع مسکن و اشتغال از مهمترین دغدغه‌های مردم است.

زاکانی دولت اقدام را نه آقا بلکه نوکر توصیف کرد و افزود: کسانی که در دفتر کار خود مسایل و مشکلات مردم را رصد می‌کنند نمی‌توانند درد مردم را بفهمند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: برخی مشکلات مانند اشتغال همه کشور را در بر می‌گیرد اما برخی مسایل مانند گرد و غبار مختص خوزستان و استان‌های مرزی است.

زاکانی با بیان اینکه نخبگان باید در دولت آینده میدان داری کنند، افزود: امروز بخش زیادی از فارغ التحصیلان دانشگاهی نخبه هستند و اگر خود آنها محور تحول و کار باشند، سرخوردگی معنا ندارد. توجه ما به این است که در عرض چهارسال یک تحول همه‌جانبه در ایران بوجود آوریم؛ دولت نوکر مردم است ادبیات‌ها باید تغییر کند.

نامزد انتخابات سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: باید یک حرکت موزون و هماهنگ برای پیشرفت کشور در نظر بگیریم. برنامه ما ناظر به حقایق کشور است تا اتاق‌ مسوولان تبدیل به اتاق‌ شیشه‌ای و میزهای آن‌ها تبدیل به میز خدمت شود، از این رو آمایش سرزمین برای ما مهم است.
زاکانی خاطر نشان کرد: کار خوبی را حسن روحانی انجام داد، آن همین آمایش سرزمینی بود ما استراتژی صنعتی نداریم و متناسب با همین آمایش سرزمین باید یک برنامه اقتصادی فرهنگی اجتماعی داشته باشیم و بعد برای ۴۵۰ شهرستان و با کمک نخبگان و مردم تحول را آغاز کنیم.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری،  گفت: برنامه ما مبتنی بر ارتباط با کارشناسان و نخبگان شهرستانی است و در حال حاضر هم می‌خواهیم یک مدلی را رونمایی کنیم که از این پس شهرستان‌ها برای ما موضوعیت داشته باشد. اگر توانمندی کشور متناسب با مشکلات موجود به کار گرفته شود، موجب می‌شود بتوانیم در هر شهرستان متناسب با همان مشکلات کار کنیم.

وی افزود: بر همین اساس سامانه دولت یار را رونمایی می‌کنیم که مشکلات ۴۵۱ شهرستان را احصا کرده است. در این برنامه حساب ملی را استخراج کردیم و ۱۸۴۱ مساله شهرستانی را در معرض دید مردم گذاشتیم و مردم می‌توانند ببینند و بعد مسایلی را به آن اضافه کنند اما باید ۱۰۰ نفر از مردم شهرستان نیز این مشکل جدید را تایید کنند تا در ردیف مسایل شهرستان قرار بگیرد بعد مشکلات استخراج شده را بین وزارتخانه‌ها تقسیم کرده و در بودجه سال ۱۴۰۱ برای آن اعتبار می بینیم.

زاکانی، دولت اقدام و اصلاح را پاسخگو دانست و تصریح کرد: ۷۸ هزار پروژه نیمه تمام در کشور داریم که بر اساس کار غیرکارشناسی انجام شده است و برای کشور مشکل ایجاد کرده است  و سامانه دولت یار که از امروز رونمایی شده است به مردم امکان نظارت بر مسوولان را می دهد با این برنامه اصول ۲۷ و ۸ قانون اساسی را احیا می‌کنیم. این بازسازی نوین امکان اجرای بند بندِ قانون اساسی را نیز فراهم می‌کند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به مساله کرونا گفت:این بیماری یک امر فرابخشی است و این یکی از اشتباهات دولت روحانی سپردن ان مساله به وزارت بهداشت بود. این بیماری یک پاندمی است و در کشور ما در حال گرفتن جان انسانها است رییس‌جمهوری باید با همه امکانات به جنگ ویروس کرونا برود ‌و یکی از اشتباهات روحانی این بود که این موضوع را به حوزه بهداشت و درمان منحصر کرد.

زاکانی، واکسینه کردن مردم را امر ضروری توصیف کرد و گفت: خودم به عنوان یک پزشک متولی مقابله با کرونا خواهم بود  و  در این مسیر از توانمندی‌های داخلی و خارجی استفاده می‌کنیم.

این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری تصریح کرد: جهش تولید در حوزه اقتصاد را برای خودم یک رکن در نظر گرفتم در این  حوزه؛ ۹ پیشران درنظر گرفتم که یکی از آنها گردشگری است که یک ظرفیت فوق العاده‌ای برای ما به ارمغان خواهد آورد دولت آمده دست ملت را بگیرد و نوکر مردم باشد دولت می‌خواهد بگوید می‌خواهم دستم را به دست مردم بدهم تا نجات پیدا کنم.

وی در مورد نقش تحریم‌ها در اقتصاد کشور افزود: تحریم‌ها ۱۵ تا ۲۰ درصد اثر دارد و اساس کار، بی اثر کردن تحریم‌ها در داخل کشور است و با پیگیری موضوع برجام این سد را خواهیم شکست و ما به سراغ طرف مقابل می‌رویم تا حق خود را بگیریم.

زاکانی درباره مناظره‌ها، گفت: البته این مناظره نبود و مناظره باید حول محور برنامه‌ها باشد دوستان دیگر هم سکوت کردند و من باید بجای دفاع از برنامه هایم، پاسخ حرفهای نادرست افراد را بدهم. ولی این را برای خودم خط قرمز می‌دانم که از کسی اسم ببرم.

وی درباره مواردی از مبارزه‌اش با فساد که در مناظره از آن نام برد، اظهار کرد: قضیه دانشگاه آزاد مربوط به سال ۸۴ است و در این سال یک تحقیق و تفحص از نظام آموزش عالی انجام دادیم در مجلس هفتم از آزمون دستیاری پزشکی هم تحقیق و تفحص کردیم و مسعود پزشکیان آن زمان وزیر بهداشت بود از سال ۷۲ تا ۸۴ سوالات آزمون دستیاری فرمش فروخته می‌شد اما وزیر وقت زیر بار نمی‌رفت.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: با حمایت رهبر معظم انقلاب از قوه قضاییه تحقیق و تفحص کردیم و بعد هم از نظام آموزش عالی تحقیق و تفحص کردیم و بعد از انتخابات ریاست جمهوری کار را شروع کردیم ‌ و با سازماندهی ۱۵۰۰ نفر کار را انجام دادیم در این تحقیق به موضوع دانشگاه آزاد برخوردیم و رییس وقت دانشگاه آزاد با دادستان تهران تبانی داشت و این تبانی نمی‌گذاشت که رییس دانشگاه آزاد محکوم شود. من چند بار هم به مرحوم هاشمی شاهرودی نامه نوشتم تا اینکه یکبار به ملاقات او رفتم و گفتم رییسی را به عنوان حَکَم برای ما قرار دهید دو نفر هم از مجلس آمدند پنج قاضی در جلسه اول نشستند و من پنج ساعت گزارش دادم. جلسه بعد این اطلاعات را تبدیل به ۱۸ کیس و پرونده کردم، دادستان وقت بغض کرد و گفت چرا دست از سر من برنمی‌داری؟  این تحقیق و تفحص به نتیجه نرسید به دلیل همین تبانی بود.

نماینده مردم قم در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در مورد شکل و ساختار نخستین مناظره ریاست جمهوری گفت: به اعتقاد من این مناظره به صورت عادلانه برگزار شد، البته بهتر از این هم می‌شود این مناظرات را برگزار کرد، آن‌وقت معلوم می‌شد عیار افراد چقدر است برخی از آقایان را اگر کاغذهایشان را بگیرند باید بنشیند و ما را نگاه کنند. پیشنهاد کردم یک سوال را از هر هفت نفر بپرسند و ما پنج دقیقه توضیح دهیم بعد هم بگویند هرکس پنج دقیقه نظر دیگری را نقد کند آنوقت مردم می‌فهمند چه کسی برنامه دارد.

زاکانی افزود: تلخ است  ۱۰ سال است یک برنامه نوشته‌ام و در حال بروز رسانی است و با چندین هزار نفر نخبه در این برنامه مواجه بودیم، باید در مناظره بنشینیم و دعواهای الکی با همدیگر بکنیم.

این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری درباره مدرک تحصیلی‌اش گفت: مدرک تحصیلی من مشخص است و از معتبرترین دانشگاه کشور مدرک گرفته‌ام. اشکال محسن مهرعلیزاده این بود که ناظر به یک امر کلی صحبت کرد و من هم همانجا جواب او را دادم و ناظر به آقای رییسی هم مشخص بود که امر باطلی را مطرح می‌کنند.   دلیل این نوع صحبت افراد، خالی بودن دستشان است که واقعا زیبنده هیچ مسوولی در کشور نیست.

زاکانی درباره سامانه دولت‌یار نیز افزود: این سامانه برای همه معضلات هدف گذاری کرده است اما مشکلات ملموس مردم بیشتر ناظر به مشکلات زیرساختی و عمرانی است اما برای همه حوزه‌ها برنامه داریم مثلا در یک بخشی مشکل آموزشی یا بهداشتی دارند،  افراد بیایند و بگویند که این مشکلات را داریم دولت اقدام و اصلاح می‌خواهد در دل مردم برود و مشکلات اولویت دار مردم را حل کنیم.

وی افزود: ضمانت اجرای این طرح خود دولت است و در بودجه سالانه هم برای مشکلات احصا شده در این سامانه اعتبار اختصاص می‌دهیم ما در کشور پول کم نداریم و کشور بن بست هم ندارد اما کشور در تنگناست اما مثل بچه پول دارها رفتار می‌کنیم و پول آتش می‌زنیم تا خودمان را گرم کنیم. آژانس بین المللی انرژی گزارش داد که ایران ۱۸ درصد در آمد ناخالص ملی را برای انرژی یارانه می‌دهد و شدت مصرف انرژی در کشور ما بی نظیر است با رسیدگی به این مسایل است که می شود مشکلات را حل کرد.