به گزارش روز سه شنبه ستاد توسعه فناوری نانو، آلایندگی این گرمکنها به شدت کمتر از نمونههای دیگر است، از آنجایی که این گرمکنها فاقد شعله هستند برای استفاده در بخشهای حساس که احتمال آتشسوزی دارند، مناسبتر است.
سید مصطفی حسینعلی مدیر عامل این شرکت فناور گفت: سال ۸۸ طرح ساخت این گرمکنها با همکاری دانشگاه علم و صنعت ارایه و اجرا شد، در حال حاضر از طراحی تا اجرا و پیادهسازی این گرمکنها را در این شرکت انجام میدهیم و گرمکنهای نانوکاتالیستی به بازار عرضه میکنیم که نیاز به آب ندارد، این محصول را میتوان به صورت ماژولار استفاده کرد به این معنا که بنا به نیاز تنها درصدی از آن بهکار گرفته شود.
وی خاطرنشان کرد: تقریبا ۵ سال رو توسعه این فناوری در مقیاس آزمایشگاهی وقت صرف شد، یکی از دستاوردهای ما، ساخت نمونه مدور این گرمکنها است که مشابه خارجی ندارد.
حسینعلی اظهارداشت: معمولا در صنعت از گرمکنهای حمامی استفاده میشود که به آب نیاز داشته و آب توسط یک منبع گرم میشود که بهدلیل این ساز و کار، انرسی بالایی دارند، در حالی که این گرمکن نانوکاتالیستی امکان رسیدن سریع به دمای مورد نظر را دارند.
وی ادامه داد: آلایندههای ناکس NOx (نیتریک اکساید و نیتریک دیاکساید) در این گرمکنها وجود نداشته و آلودگی مونواکسیدکربن (CO) در آن بسیار اندک است، در نتیجه میتوان گفت که این محصول، یک محصول پاک است، از دیگر مزیتهای این فناوری به مصرف کم سوخت آن مربوط میشود، همچنین امکان رصد و پایش گرمکن بهصورت آنلاین وجود دارد.
این فناور یادآور شد: این گرمکن در شرکت گاز استان تهران مورد بهرهبرداری قرار گرفته است و امکان استفاده از آن در دیگر ایستگاههای شرکت ملی گاز ایران وجود دارد.