دکتر علی حسین رضائیان روز سه شنبه در همایش دهمین سال تاسیس دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران با عنوان یک دهه فعالیت و دستاوروهای آن افزود: این دانشکده با ۷۰ عضو هیات علمی در قالب ۳۶ دانشیار، یک استاد تمام و مابقی عضو هیات فعالیت می کند.
وی اظهار داشت: هم اکنون ۸۴۴ دانشجو در حال تحصیل هستند که از این تعداد ۶۸۱ دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و مابقی در مقطع دکترا قرار دارند.
وی با بیان اینکه تاکنون ۲۲۴ کتاب توسط هیات علمی دانشکده به قلم تحریر درآمده و منتشر شده است، گفت: در این مدت همچنین ۱۴۸ طرح پژوهشی کاربردی به رقم کمبود فضای فیزیکی و تجهیزات آزمایشگاهی با موفقیت به انجام رسیده است.
رییس دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران در خصوص بخشی از فعالیت های این دانشکده با هدف بالندگی و عدم وابستگی به کشورهای بیگانه از ساخت نخستین ربات ایرانی شبیه ساز حرکت مداری ماهواره ای در صنایع فضایی بخش آزمون های قبل از پرتاب جهت چک الگوریتم های کنترلی خبر داد و گفت: نسخه اولیه این ربات ایرانی که با امکانات اولیه و دانشگاهی ساخته شده است، هم اکنون در آزمایشگاه عملکرد پروازی سیستم های هوافضایی نگهداری می شود.
وی با گرامی داشت یک دهه فعالیت این دانشکده و قدردانی مجموعه دانشگاه تهران به دلیل حمایت های بی دریغ از این مجموعه و اساتید، متخصصان، دانشجویان و دیگرفعالان این عرصه علمی از ساخت دیگر ربات ایرانی با کاربرد سمپاش کشاورزی و امور شهری پرده برداشت و افزود: این محصول تولیدی با پتانسیل بالا در قالب نمونه آزمایشگاهی از دیگر تولیدات این دانشکده است.
رییس دانشکده علوم و فنون نوین تصریح کرد: این ربات پرنده سمپاش پتانسیل بهینه سازی مصرف سموم را متناسب با سرعت وسیله و الگوی مشخص دارد.
رضائیان همچنین از ساخت ربات شناور بازرسی خطوط با فناوری لیدار و سونار خبر داد و گفت: این ربات با توجه به نوع ساخت آن که از پیچیدگی خاصی برخوردار است و بازرسی و اندازه گیری میزان خوردگی و رسوبات خطوط قطر بزرگ سیال به انجام می رساند.
رییس دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران ساخت فناوری تبدیل عکس نوشته به متن فارسی (بینا) را به عنوان دیگر دستاورد این دانشکده عنوان کرد و اظهار داشت: با این فناوری عکس ها و فایل های PDF حاوی نوشته فارسی به متن های قابل ویرایش تبدیل خواهند شد.
وی درباره دیگر دستاوردهای این دانشکده در طول یک دهه فعالیت علمی، گفت: تولید محلول ضد عفونی کننده رومینا طلایی با قدرت پاک کنندگی و دوام طولانی بر پایه و بدون الکل از دیگر دستاوردهای شاخص این دانشکده است.
رضائیان با تاکید بر اینکه دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران در زمینه ۴۱ رشته تخصصی تا مقطع کارشناسی ارشد و دکترا فعالیت دارد از دیگر دستاوردهای فناورانه به صنایع و تقویت ارتباط با صنعت ، انتقال تجربه در توسعه علوم میان رشته ای سخن گفت.
همایش دهمین سال تأسیس دانشکده علوم و فنون نوین، با حضور رییس دانشگاه تهران، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دبیر ستاد توسعه زیستفناوری کشور، معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس مرکز طرحهای کلان ملی فناوری، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد که در پایان از روسای سابق دانشکده و نیز طرح ها و دستاوردهای برگزیده دانشکده تقدیر به عمل آمد.
دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران با ماموریت جدید برای جذب نخبگان و پژوهشگران و انجام پژوهشهای کاربردی میان رشته ای به منظور خلق و ارائه دانش مورد نیاز جامعه به مراکز صنعتی و ملی و ترویج باور کارآفرینی در بین دانش آموختگان و با چشمانداز و اهداف بلند ایجاد شد. این دانشکده پنجم بهمن ۱۳۸۸ به تصویب هیات امنای دانشگاه تهران رسید و ۳۰ فروردین ۱۳۹۰ به دست رییس جمهوری وقت افتتاح شد. جذب هیاتعلمی و دانشجو از نیمه دوم سال ۱۳۸۹ آغاز شد.