بندرعباس – ایرنا – مجری طرح نیروگاه‌های سیکل ترکیبی شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی گفت: بخش اول نیروگاه سیکل ترکیبی با توان تولید ۳۰۷ مگاوات برق برای بهره برداری در روزهای آینده آماده شده است.

علیرضا نصرالهی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بخش دوم این نیروگاه هم برای راه‌اندازی آماده شده تا پس از انجام مراحل لازم برای بهره‌برداری تجاری آماده شود.

مدیر طرح نیروگاه‌های سیکل ترکیبی شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی با بیان اینکه تا کنون افزون‌بر ۳۰۰ میلیون یورو برای این نیروگاه هزینه شده است، تأکید کرد: نیروگاه های سیکل ترکیبی کلاس F برترین نیروگاه‌ها در سطح دنیا هستند که از بهره‌وری و سطح فناوری بالایی  دارند.

وی اشاره کرد: براساس قرارداد احداث این نیروگاه انتقال فناوری توربین‌های نیروگاه‌های کلاس F به کشور انجام می‌شود.

رضا مهرانی مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق بندرعباس هم گفته، ظرفیت اسمی نیروگاه های استان در حال حاضر ۳۹۱۷ مگاوات است که با اتصال واحد گازی دوم نیروگاه کلاس F هنگام به شبکه برق سراسری، این مقدار به ۴۲۲۴ مگاوات خواهد رسید.

مجری طرح نیروگاه‌های سیکل ترکیبی شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی در سال گذشته گفته بود: طرح احداث نیروگاه‌های سیکل ترکیبی کلاس F برای ارتقای راندمان شبکه برق کشور و کاهش شدت مصرف انرژی در بخش تولید در دستور کار قرار گرفته است.

این مقام مسوول گفت: این قرارداد با ظرفیت پنج هزار مگاوات و در هشت ساختگاه تعریف شده که نیروگاه هنگام به عنوان نخستین مجموعه آن در استان هرمزگان و در مجاورت نیروگاه بخار بندرعباس احداث شد. 

نصراللهی میزان سرمایه‌گذاری در این نیروگاه را حدود ٥٠٠ میلیون یورو برشمرد.

همچنین نصراللهی ۲۰ آذر ۹۷ و پیش از بروز کرونا به هنگام بازدید وزیر نیرو از نیروگاه سیکل ترکیبی هنگام درغرب بندرعباس اظهار داشت: شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی، احداث نیروگاه هنگام را با ۲ واحد گازی زیمنس ۳۰۷ مگاواتی و یک واحد بخار ۲۹۲ مگاواتی در مجموع به ظرفیت نامی ۹۰۶ مگاوات با سرمایه گذاری دولتی را در دستور کار خود قرار داده است.

وی بیان داشت: سوخت اصلی این نیروگاه، گاز طبیعی و سوخت پشتیبان آن گازوییل است.

مجری طرح‌ های سیکل ترکیبی شرکت برق حرارتی اظهارداشت: هزینه احداث این نیروگاه در بخش ارزی ۴۹۰ میلیون یورو و در بخش ریالی معادل ۶۰۰ میلیارد ریال است که ۸۵ درصد از این مبلغ از محل فاینانس تامین می شود و بقیه آورده شرکت تولید نیروی برق حرارتی است.

نصراللهی، افزایش پایداری شبکه و جبران کمبود برق در منطقه جنوب کشور، افزایش چمشگیر راندمان در دو حالت گازی و سیکل ترکیبی، انتقال تکنولوژی ساخت توربین های راندمان بالا (کلاسF) به داخل کشور و کاهش آلاینده های زیست محیطی را از مهم ترین اهداف این پروژه عنوان کرد.

وی ادامه داد: شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی به عنوان کارفرما و شرکت مپنا به عنوان پیمانکار اجرایی این نیروگاه می باشند.

نصرالهی اشاره کرد: نیروگاه سیکل ترکیبی هنگام در راستای توسعه تولید نیروی برق در منطقه جنوب کشور راه‌اندازی شده است.

نیروگاه ۹۰۶ مگاواتی کلاس F هنگام در استان هرمزگان، شهر بندرعباس، کلیومتر ۱۲ جاده بندرعباس به اسکله شهید رجایی واقع شده است.

به گزارش ایرنا، استفاده از توربین گازی کلاس F، سبب مصرف سوخت کمتر و سازگاری زیست محیطی بیشتر در تولید برق حرارتی می‌شود.