مشهد- ایرنا- سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: در راستای حمایت از مشاغل فرهنگی و هنری آسیب دیده از کرونا، ۵۸ میلیارد و ۹۹۶ میلیون تومان در قالب تسهیلات حمایتی از طریق صندوق کارآفرینی امید، بانک آینده و ثبت نام در سامانه کارا به اهالی فرهنگ، هنر و رسانه خراسان رضوی پرداخت شده است.

یوسف امینی روز سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات افزود: همچنین در این راستا تاکنون هزار و ۷۱۲ هنرکارت برای هنرمندان خراسان رضوی از طریق صندوق اعتباری هنر صادر شده است و این مهم با شدت و حدت بیشتری تا عضویت همه هنرمندان در این صندوق ادامه دارد و پارسال حدود پنج میلیارد و ۱۶۲ میلیون تومان کمک مستقیم مالی از طریق صندوق اعتباری هنر به هنرمندان اختصاص یافت.

وی ادامه داد: چهار هزار و ۴۱۶ مرکز فرهنگی، هنری، رسانه ای، قرآنی و تبلیغاتی و مراکز دیگری در این رسته که از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی مجوز دارند در این استان فعال هستند.

سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: این مراکز، پیرو سیاستهای کلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مشورت با اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه، تقویت نهادهای میانی و کاهش تصدی گری و واسپاری فعالیتها به بخش غیردولتی که برنامه های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی را تشکیل می دهند مدیریت می شوند.

امینی افزود: تمرکززدایی از مرکز خراسان رضوی به سمت سایر شهرستانهای استان، راهبرد دیگر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است که در راستای ایجاد عدالت فرهنگی و توازن در رویدادهای فرهنگی بین مرکز خراسان رضوی و سایر شهرستانها انجام می گیرد که در این راستا طی همکاری با شهرداری، هفت مرکز برای احداث "خیابان هنر" در شهر مشهد جانمایی شده که ۲ مورد مربوط به منطقه حاشیه شهر شامل پارکی واقع در شهرک شهید رجایی و پارکی واقع در منطقه پنج تن می شود.

چهار شهر خلاق کشوری در خراسان رضوی

سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: در جریان یکی از برنامه های محوری وزارت فرهنگ در خصوص شناسایی شهرهای خلاق هنری در سطح کشور، با توجه به ظرفیتهای بالای شهرهای استان، نیشابور و تربت حیدریه به عنوان شهرهای خلاق ادبیات، قوچان به عنوان شهر خلاق موسیقی و مشهد به عنوان شهر خلاق رسانه شناخته و معرفی شدند.

امینی با تاکید بر تقویت ظرفیتهای فرهنگی و هنری همه شهرستانهای خراسان رضوی در راستای تمرکززدایی از حمایتها افزود: این استان دارای ۲ قطب موسیقی در شمال شامل شهرستانهای قوچان، کلات و درگز و قطبی دیگر در جنوب شامل تایباد، تربت جام و خواف و ۲ قطب ادبیات در شهرستانهای سبزوار و نیشابور است که نیازمند تقویت این ظرفیتها هستیم.

وی با اشاره به استفاده از ظرفیت سایر دستگاه های اجرایی و خیرین برای تقویت بخش فرهنگ و هنر ادامه داد: در این راستا تفاهم نامه هایی با شهرداری مشهد برای اجرای طرح خیابان هنر و حمایت از سالنهای سینما و تئاتر، با آستان قدس رضوی، حوزه علمیه و دانشگاه فردوسی امضا شده است که اجرای برنامه های مبتنی بر آن پیگیری می شود. همچنین برنامه ریزی برای استفاده از ظرفیت خیرین در خصوص فعالیتهای هنری، فرهنگی و دینی در قالب اقدامات خیرانه یا وقف از دیگر محورهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در این راستاست. 

سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: حمایت از سالنهای خصوصی از دیگر سیاستهای مستمر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است که در این راستا در حال برگزاری نشستهایی با حضور متخصصان برای بهره گیری از نقطه نظرات، آسیبها و چالشهای و توانمندیهای این حوزه هستیم.

امینی افزود: اخیرا دیوان عدالت اداری مصوبه ای مبنی بر حمایت از سالنهای بخش خصوصی ابلاغ کرده است، منتها نشست کارشناسی در این خصوص در حال برگزاری است تا بار دیگر سالنهای خصوصی نمایش یا سینما تحت حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی قرار گیرند.

سینمای تعطیل شده قدس، بازسازی می شود

سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با بیان این که حدود ۱۷ سینما با ۵۵ سالن و هزار و ۶۵۰ صندلی در استان وجود دارد گفت: یکی از مزیتهای هنری این استان به ویژه مشهد، سینماهاست که قدمتی بیش از ۱۰۰ سال در این شهر دارد.

امینی افزود: با توجه به توسعه تجهیزات سینمایی و ابزار نمایش فیلم، رقبای جدیدی برای سالنهای قدیمی سینما شکل گرفته است لذا برای حفظ مخاطب سینما باید بتوان جذابیتهای لازم را برای فضای نمایش و اکران فیلم به وجود آورد.

وی اضافه کرد: سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به سمت حمایت از سینماهای خصوصی یا سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه سینما سوق یافته و قراردادها و تفاهم نامه هایی با فعالان بخش خصوصی در این زمینه امضا کرده زیرا سینما جزء موضوعاتی است که سرمایه سنگینی را در احداث و تجهیز طلب می کند.

سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: در این راستا طی چند سال اخیر چندین پردیس سینمایی با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مشهد ایجاد شد، سینماهایی مانند "قدس" که هویت تاریخی و فرهنگی دارند و اخیرا تعطیل شده اند یا باید بازسازی شوند یا در صورت تخریب مابه ازای آنها ظرفیت جدید هنری در آن مکان ایجاد شود.

امینی اضافه کرد: با این حال سینما قدس متعلق به حوزه هنری است و آن نهاد برای بازسازی یا تخریب آن تصمیم می گیرد که در صورت بازسازی، مکانی مانند پردیس سینمایی هویزه در محل قدیمی این سینما ایجاد می شود.

تبدیل بازار قدیمی گلستان مشهد به گذر فرهنگ و هنر

سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: ایجاد گذرهای فرهنگ و هنر از سیاستهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اجتماعی کردن فرهنگ و هنر و فضای جدید برای عرضه محصولات فرهنگی و هنری است.

امینی افزود: در این راستا گذر فرهنگ و هنر به صورت موقت در مجتمع آسمان مشهد در قالب انعقاد تفاهم نامه ای بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری مشهد راه اندازی شد اما در آینده نزدیک محل بازار گلستان واقع در چهارراه دکترا خواهد بود که این بازار توسط پیمانکار بخش خصوصی بازسازی و به عنوان گذر دائمی فرهنگ و هنر مشهد ایجاد می شود.

وی اضافه کرد: گذر فرهنگ و هنر در شهرستانهای نیشابور و سبزوار و برخی شهرستانهای دیگر با حمایت شهرداری و کمک بخش خصوصی ایجاد می شود.

سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی توسعه اقتصاد فرهنگ و هنر را یکی از مهمترین راهبردهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صادرات کالاهای فرهنگی و هنری از خراسان رضوی را به عنوان یکی از مصادیق توسعه کسب و کارها برشمرد و گفت: یکی از مهمترین اقدامات موفقیت آمیز در این حوزه مربوط به صادرات هزار و ۵۴۴ میلیارد تومان محصولات چاپی از خراسان رضوی به خارج از کشور در سال گذشته بوده است.