قم-ایرنا-رییس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به مهمترین معضلات کنترل کرونا در این استان، گفت: تراکم جمعیت، تجمعات بالا و تردد زیاد سبب شده تا قم بشدت در معرض اوج گیری و چرخش ویروس باشد.

محمدرضا قدیر روز سه شنبه در جلسه ستاد مدیریت بحران در سالن کرامت استانداری، اضافه کرد: در پیک چهارم حداکثر بیماران بستری در قم به ۶۰۰ تن رسید و از این نظر پیک چهارم در قم برخلاف سایر استانهای کشور در حقیقت ادامه پیک سوم بود.

به گفته وی، عملکرد قم در پیک به اصطلاح چهارم بسیار مطلوب بود و تدابیر اندیشیده در این استان اجازه چرخش بیشتر این ویروس را نداد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: از آخر خردادماه و یا ابتدای تیرماه واکسن ایرانی کو برکت بصورت رسمی وارد چرخه درمان و واکسیناسیون عمومی خواهد شد.

ادامه روند نزولی کرونا در قم

رییس مرکزبهداشت قم نیز دراین جلسه اظهار کرد: وضعیت ابتلا به کرونا در قم روند کاملا نزولی به خود گرفته ولی هنوز این استان از مرحله پیک چهارم گذر نکرده است.

سیامک محبی ادامه داد: قم از نظر میزان بستری به ازای هر صدهزار نفر در رتبه بیست و یکم کشور قرار گرفته است و امید می رود رنگ بندی کرونایی این استان بزودی تغییر یابد.

به گفته وی، طی یک هفته ۶ هزار و ۳۱۲ مورد تست کرونا در این استان انجام گرفته که ۹۴۳ مورد از این بین مثبت گزارش شده‌است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: تعداد موارد مثبت کرونا در هفته جاری در مقایسه با یک هفته قبل از آن حدود ۱۲ درصد کاهش یافته‌است.

محبی اظهار داشت: در طرح شهید سلیمانی ۱۵۶ هزار تست کرونا تاکنون انجام و ۲۵ هزار بیمار قطعی کرونایی شناسایی شده‌است.

وی اضافه کرد: تاکنون ۴۸ هزار دوز واکسن کرونا در این استان تزریق شده است و درصد رعایت پروتکلهای بهداشتی در قم حدود ۷۰ درصد برآورد می شود.

استان قم که از ۱۸ فروردین‌ماه امسال در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفته بود، از ۱۴ اردیبهشت‌ماه جاری وارد شرایط نارنجی شد.

ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید۱۹» می‌شود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام ‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌ هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه شده است.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته ‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، می‌توانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ‌آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبه‌چی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.